![]() |
|
|
|||||||
| Kayıt ol | Albümler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Radyo ve TV | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Eğitim Faaliyetleri Eğitim İle İlgili Aktivite ve Duyurular |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
||||
|
||||
|
kaan abi düşünce kandilli rasathanesi deprem oldu sanıyomuş ..
|
||||
|
||||
|
Yahu tam Harapprens'likten yeni çıkmışken ne demek şimdi bu düşme mevzusu
şaka bir yana yere yapışınca kaskımın çene kısmı köprücük kemiğimi kırmasıda daha önce başıma hiç gelmemişti..Şimdi arada bir yazlığa kaçıp yüzerek omuz ve kolumu güçlendiriyorum iyiyim çok şükür ![]() Hatta bu çarşamba sabah erken yola çıkıyorum Mersin'e doğru.. Kısmetse oradaki Enduroist kardeşlerimizide ziyaret etmek istiyorum
|
||||
|
||||
|
Bu kaskin koprucuk kemigini kirmasina karsi kucuk bir onlem;
50-60 TL. civarinda fiyati olan boyunluklar var. Ben kullaniyorum. Cok faydali olacagi kanaatindeyim. Kaskin dort tarafa cok fazla esnemesini engelliyor.
|
||||
|
||||
|
Yaa alemsiniz gulmekden yarıldım...Hele iç kanamanın iç çamaşırları kan yapması öldürdü beni..
|
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
Mersine selamlarımızı iletiver... ![]() Bu düşmelerden mütevellit çıkan sesler kişinin kilosu yani fiziki yapısı ile makinenin marka modeline göre karekökünün pi sayısı ile çarpanından çıkan katsayıların trigonometrik asfalt geometrik toprak yollardaki sürtünme katsayısı çıkarıldığında ortaya çıkan sesler şu ses ölçer alet ile ölçülür ve ..... Ya benide delirttinz vallahi...Nediyorum ben.. ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Helaaaaaaaaalllll Baskan!!!
Iste bu yahu... Senelerdir aradigim cevaplar... Heh heh heeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... Sonunda Baskani da cikarttik yoldan...
|
||||
|
||||
|
Merhabalar;
1-güvenli düşüşün eğitimi olurmu? 2-güvenliği sağlayarak bile düşsek güvenliktemiyiz? 3-düşüş anında nelere dikkat etmeliyiz? soruları ile düşüş hakkında fikirlerimi paylaşmak istiyorum. öncelikle 1-düşme öğrenilirmi?? kabul görüp görmeyeceğini bilemem ama evet.tabi bunu öğrenmek için çokça düşmek gerekiyor "ki" bu; trafikte tehlikeli.veya üzerinde sürücüye üçgen bir alan yaratacak şekilde dizayn edilmiş koruma demirli bir motosiklet ile düşüşe çalışmak.veya düşen sürücülerden deneyimlerini paylaşmalarını isteyerek o anı zihnimizde canlandırarak ben nasıl davranırdım? ın cevabını bulmaya çalışmak.. 2-2.soruya cevap ise hayır... ben düşüşle ilgili yaptığım çalışmalarda ( her ne kadar tam koruma sağladım ise de ve bu düşüş eğitimlerini toprak zeminde yaptıysamda) özellikle yere ilk temasta ciddi darbeler aldım.şimdi açıklamayı başka bir açıklamayla desteklemeye çalışacağım: değerli sinema sanatçımız ve büyüğümüz Cüneyt ARKIN"a sağlığı ile ilgili sorulan sorulara film setlerinde figüran oynatmadığı ve tüm sahne çekimlerini bizzat kendisi oynadığı için çok sayıda darbe aldığını ve bu darbelerin acısını çektiğini belirtmekte.bunu niye yazdım:yaptığım her düşme çalışması bana çok şey öğretmesinin yanında ciddi bedeni izler bıraktı ve şunu öğrendim.eğitimin her aşaması çok önemlidir.ama düşme tek düze bir eğitim değildir.çarpma bir düşmedir.sürtünme de bir düşmedir.düştükten sonra sürtünme veya takla da bir düşmedir.yani bunları öğrenmek için çok sayıda aynı ortamı sağlayarak düşmek gerekir ki bir şeyler öğrenilebilsin.peki buna can dayanır mı? hayır. ne can dayanır,ne de malzeme.sonuçta kısaca bu konuyla ilgili söyleyeceğim:düşme eğitimi alsanızda,tam koruma ile düşsenizde DÜŞME GÜVENLİ DEĞİLDİR. 3-düşüş anında dikkat edilecek çok şey vardır aslında ama kurallara bağlı kalmak düşüş anında zordur ve genelde planlara uyamazsınız.ama dikkat etmeniz gereken a)yüksek düşüşü oluşturan etmenleri öğrenmek ve buna sebep olan sürüşlerden kaçınmak, b)çarpmanın yaşanacağı anlarda motosikleti hedeften uzaklaşacak şekilde manevra ile yatırmak "yani çarpmamak", c) sürtünmenin uzun süreceğini düşünüyorsanız ve bedeninize hakim olabilecekseniz sürtünme yüzeyini değiştirmeye çalışmak (aynı yere olan hasarı azaltmak için), d) kuvvetli ve darbe verici taklalardan kurtulmaya çalışmak. şimdi maddeler bu kadarmı? yine hayır...diyelim düştük.çok olan şey şudur:kişi durduğunu zanneder.aslında büyük ihtimalle (takla atmıyorsa) halen sürtünmektedir ve ayağa kalkmak isteyecektir.ACELE ETMEYİN HALA KAYIYOR OLABİLİRSİNİZ.bu durumu yaşayan çok sürücü vardır.avuçlarını yere koydukları ilk anda özellikle eldivenleri yoksa avuç içi ciddi hasar görecektir.PEKİ NEYE DİKKAT EDELİM.eğer sağlam olarak kalktı isek LÜTFEN:GÜVENLİ BİR YER BULARAK OTURUN.çünkü her an gözünüz kararır ve tekrar D Ü Ş E B İ L İ R S İ N İ Z ... |
|
|
||||
|
||||
|
Erhan bilgiler için teşekkürler...
|
|
|
||||
|
||||
|
eline sağlık erhan kardeşim.
|
||||
|
||||
|
İşte bu...
Böyle paylaşımlar bize, düşmeyi güvenle yapamasak bile sistematiğini oluşturmada yardımcı olabilecek ciddi beyin fırtınalarıdır... Teşekkürler... Hem de gayet çok teşekkürler... Herkes kendine göre bir tedbir alabilir bu yazılanlardan... Fayda da burada işte...
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|