Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
1 den 10´e kadar. Toplam 17 Sayfa bulundu
  1. #1
    Ordinaryus Enduroist Engin Öksüz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    ENGİN ÖKSÜZ
    Üyelik tarihi
    16-08-2012
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,097
    Motosiklet
    R 1200 GS
    Marka
    Bmw

    Standart GÖZLERİME İNANAMADIM......LÜTFEN DİKKATE ALIN

    Arkadaşlar bugün aracımla anadolu kavağından dönerken Hz. Yüşa türbesinin girişinde rampada bir motoru yerde gördüm başında iki kadın bir adam vardı hemen park edip koştum belki kaskını çıkarmalarına engel olurum vesilesiyle gördüğüm manzara karşısında adeta dondum kaldım betim benzim attı hayatımda ilk defa böyle bir manzara ile karşılaşıyordum ve kısa süreli şok yaşadım motor bildiğimiz çin malı scooter adamcağız orta yaşın biraz üstünde muhtemelen oranın yerlisi ve bakkala markete gitmek için motor kullanan biri üzerinde koruma nağmına en küçük bir şey yok kask vs. ama hiç bir şey yoktu ilk başta fark edemedim adama başını çarptınmı diye sordum hayır dedi kollarında kan vardı ve adam sağ omzunun üzerine yan yatıyordu sol bacağı sağ bacağının üzeride olduğu için fark edememiştim altta kalan sağ bacağının ayak bilek (kaval) kemiği kırılmış ve bu kemik bileğin hareketli kısmından kopup deriden dışarıya çıkmıştı o an gerçekten gözlerime inannamadım tekrar baktım yanlışmı görüyorum diye ama manzara korkunçtu bunu burada açık açık yazdığım için bana kızan arkadaşlarım olabilir ama orada iki şey farkettim üstünde durulması gereken adam zaten hiç korumasızdı ancak o kemiğin dışarı fırlamasını önlemek için MUTLAKA bot kullanmak gerekiyordu bizim kullandığımız uzun botlar kesinlikle o kazayı daha küçük bir hasarla atlatmamıza sebep olurdu belki ayak bilekten yine kırılabilirdi ama. en azından bot kemiğin dışarı çıkmasına kesinlikle engel olurdu.
    diğer konu ise adamın bileğini kıran yer bariz belliydi scooterin ortada ayaklarımızı koyduğumuz tabanın kenar köşesi !! bu köşe adam motoru toparlamak için ayağını yere bastığı esnada devrilmesiyle bileği adeta bıçak gibi kesip kemiğide kırmış scooterlerin bir dönem kullandığım için biliyorum ayak tabanlarımızı koyduğumuz bu zeminin kıvrım yeri ciddi bir tehlike arzediyormuş bunu bu acı hadiseyle öğrenmiş bulundum aman arkadaşlar bot deyip geçmeyin en korumalısını en sağlamını alın başa gelince eyvah para etmiyor o manzara inanın korkunçtu benim için umarım bu yazım birilerinin kulağına küpe olur kazasız belasız full korumalı kullanın arkadaşlar

  2. Engin Öksüz güzel mesajın için 10 üye sana teşekkür etti :

    alper ozbas (25-06-2014),ARAS KONKUŞ (15-05-2014),Berkay İnal (27-04-2014),Hayati BEDER (27-04-2014),ibrahim turut (29-04-2014),Öner BAKIR (29-04-2014),Osman Somuncu (27-04-2014),sinan karagöz (27-04-2014),Volkan ARDA (29-04-2014),Volkan KUTUPOĞLU (30-04-2014)

  3. #2
    Enduroist Kıdemli Üye ahmet korkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    ahmet korkmaz
    Üyelik tarihi
    15-07-2012
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,704
    Motosiklet
    R1200 GSA
    Marka
    Bmw

    Standart

    aman allah korusun. abiye de acil sifalar diyelim.

  4. ahmet korkmaz, bu güzel yazın için sana Teşekkür Edildi.

    Engin Öksüz (27-04-2014)

  5. #3
    Enduroist Katılımcı Üye ZekiAkbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Zeki Akbay
    Üyelik tarihi
    19-05-2012
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    201
    Motosiklet
    FJR 1300
    Marka
    Yamaha

    Standart

    Engin abi cok kotu bir manzarayla karsilasmissin. Paranin satin alabildigi en iyi korumalari kullanma taraftariyim. Amcaya allah sifa versin

  6. ZekiAkbay, bu güzel yazın için sana Teşekkür Edildi.

    Engin Öksüz (27-04-2014)

  7. #4
    Enduroist Üye Esat Mahmut GÜRÜN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Esat Mahmut GÜRÜN
    Üyelik tarihi
    29-09-2013
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    64
    Motosiklet
    R 1200 GS
    Marka
    Bmw

    Standart

    Sanırım bot alma işini hızlandırmam gerekiyor( çok üzücü bir durum

  8. Esat Mahmut GÜRÜN, bu güzel yazın için sana Teşekkür Edildi.

    Engin Öksüz (27-04-2014)

  9. #5
    Enduroist Kadim Üye Aras Acer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Aras Acer
    Üyelik tarihi
    25-02-2013
    Bulunduğu yer
    İstanbul/ Kadıköy
    Mesajlar
    809
    Motosiklet
    CRF 250L
    Marka
    Honda

    Standart

    Umarım adam bir an önce iyileşir. Kendisine çok geçmiş olsun diyorum. Bilinçli davrandığın içinde ayrıca seni kutluyorum. Herkesin kaskında "doktor gelmeden kaskımı çıkartma" gibi yazılı bir sticker yok... Bot ve koruma ekipmanları kesinlikle çok önemlidir. Yalnız bu kadar korumasız ve bilinçsizce davrandığını düşündüğüm bir sürücü bence bizim motosiklet kullanma biçimimiz ile çok uzak olduğu ve koruma ekipmanı edinmek için iyi bir örnek değildir. Ekipmansız motosiklet kullanıcısı tehlikeli ve canlı bir bombadan farkı yoktur. Motosiklet kullanırken özellikle her yerde dile getirdiğimiz şey "motosiklet sürücüsünün kaportası vücududur" diyerek yolla çıkıyoruz. Bu nedenle ekipmansız yolla çıkmak kesinlikle tehlikelidir... Kimse "ben en iyi sürücüyüm, ya şuraya gidecem, yok iki adımlık yere gidiyorum, yatırmam, düşmem gibi mazeret uyduramaz..." çünkü hem kendisini hemde diğer insanları tehlikeye atma hakkı yoktur. Umarım yeni başlayan motosiklet sürücüleri bu tarz bilgi, tartışma v.b bulunduğu topikleri ve bilgileri gözden geçirirler... Tekrardan geçmiş olsun...
    Konu Aras Acer tarafından (27-04-2014 Saat 13:45 ) değiştirilmiştir.
    Seyahat sürecinin sonunda vardığınız tek yer kendi benliğinizdir...
    https://www.facebook.com/yolajandam

  10. Aras Acer güzel mesajın için 3 üye sana teşekkür etti :

    Engin Öksüz (27-04-2014),Ersan ÖZYURT (28-04-2014),Sadık SÖNMEZ (29-04-2014)

  11. #6
    Enduroist Kadim Üye Sadık SÖNMEZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Sadık SÖNMEZ
    Üyelik tarihi
    05-07-2012
    Bulunduğu yer
    Kocaeli - Değirmendere
    Mesajlar
    935
    Motosiklet
    Motorsuz Pisiklet
    Marka
    Diger

    Standart

    Engin öncelikle hassasiyetin için teşekkürler.

    Diğer taraftan Aras, bu sitenin üyeleri (maddi anlamda söylemiyorum) elit motosiklet sürücülerinden oluşmuş durumda, eğitim, koruma v.s. gibi konulara çok önem veriyorlar. Anca çok uzun zamandır üyeliğimin olduğu ve daha genel bir forum sitesinde, hem kullanıcılar hem yöneticiler bu konularda çok ilgisiz. Belki aradan birini kurtarırızda aramıza çekeriz diye eğitim diye yırtınıyorum ama bizim bunu asıl onlara bir şekilde göstermemiz lazım. Bunu da nasıl yaparız henüz bilmiyorum ama ALLAH kimseye kaza bela vermesin diye dua etmekten başka bir şeyde şu anda aklıma gelmiyor ve gücüm yetmiyor.


    "KAZASIZ SÜRÜŞLER"
    Gözü Kara Motorcular vardır, birde Yaşlı Motorcular Vardır.
    Hem gözü kara, hemde yaşlı motorcu yoktur.

  12. Sadık SÖNMEZ güzel mesajın için 3 üye sana teşekkür etti :

    Berkay İnal (29-04-2014),Engin Öksüz (29-04-2014),Kaan Kerci (29-04-2014)

  13. #7
    Enduroist Katılımcı Üye
    Isim
    kaan k
    Üyelik tarihi
    02-01-2011
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    198
    Motosiklet
    Thruxton
    Marka
    Triumph

    Standart

    Geçmiş olsun, kısa zamanda iyileşir umarım. Malesef biz "benim başıma gelmez" mantığıyla birçok şeyi gözardı ediyoruz. ve gerçekten başımıza bir iş gelmeden de koruma kullanmanın önemini tam anlamıyla kavrayamıyoruz. (Bu duruma ben de dahilim, motosiklet kullanmaya başladığım günden itibaren sadece 1 defa korumasız kullandım,onda da kaza yaptım, sağ bacağım tam da bot ve dizliğin geldiği hizada beton bariyere sürttü, botum ve dizliğim olsaydı çiziksiz atlatırdım) bir musibet bin nasihatten iyidir diye boşuna dememişler. kendimizi ve çevremizdeki motosiklet sürücülerini bilinçlendirmek, bilgilendirmek hepimizin görevi (bilgilendirmek kısmında eğitimden bahsetmiyorum, eğitim tamamen işin ehli ve sertifikalı eğitmenler tarafından verilmeli) kişisel fikrim, kendimizin ve birbirimizin güvenliği için olbildiğince katı olmalıyız. gerekirse tam koruması olmayan arkadaşlarımızı sürüşlere, buluşmalara katılmamaları yönünde uyarmalıyız. yanlış anlaşılmasın,bahsettiğim dışlama ya da cezalandırma gibi bir durum değil, tamamen güvenliğin önemini vurgulamak (eğitimlere de tam koruma olmadan hiçbir aklı başında kurum katılımı kabul etmiyor) ve teşvik etmek gayesinden bahsediyorum. herkes kendi riskini kendisi alır mantığıyla yaklaşan arkadaşlar olacaktır elbet, benim derdim sadece kendimi düşünmek değil, motosiklete binmekten, birlikte vakit geçirmekten keyif aldığım tekerdaşlarımı yanımda sağlam görmek istememdendir.

  14. Kaan Kerci, bu güzel yazın için sana Teşekkür Edildi.

    Engin Öksüz (29-04-2014)

  15. #8
    Ordinaryus Enduroist Can Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Can Ekin
    Üyelik tarihi
    01-05-2012
    Bulunduğu yer
    DATÇA
    Mesajlar
    2,174
    Motosiklet
    '15 PCX 125
    Marka
    Honda

    Standart

    Durup yardıma gitmen çok iyi olmuş.

    anlattığın manzarayı istemeden de olsa gözümde canlandırdım.

    İş yerinde ilk yardım eğitimi aldıktan sonra beni bekliyormuş gibi, kısa aralıklarla araba kullanırken önümde otomobil kazası oldu, insanların müdahalesini engelledim Allah tan başka birşey yapmamı gerektirecek ciddi bir durum yoktu. Bir diğeri de e5 te motosiklet kazası oldu tam önümde (gidişi pek akıllıca değildi derken 1 km sonra kaza yaptı maalesef) o da şanslıydı, kaskı vardı ama bağlı değildi, e5 te sol beton bariyere kolunu vurduğu için kırıldı. pek müdahale ettirmedi, kazaya karışan araçla hastaneye gitti.

    bahsettiğin manzara da cidden kötü, o kadar ilk yardım vs. belgem var ama ne kadar müdahale edebilirdim sakinleştirmek ve durumunu stabil tutmak dışında.

    birde dip not : geçen cumartesi eşim a2 sınavına girdi ve geçti ancak direksiyon çalışması olsun, sınav olsun, onun gibi donanımlı giden 1 sürücü adayı daha yoktu ki aynı şekilde eşi motosiklet kullanan 1-2 kadın sürücü adayı daha vardı.
    Bİzim ki çizmeden eldivene kadar tam takım direksiyon çalışmasına da ,sınava da aynı şekilde gitti. Komisyondan bir kadın gözetmen takdir etmiş, senin kadar donanımlı geleni ilk defa görüyorum diye.

    Tamam sürücü adayı iken full kıyafet belki fazla düşüncesi olabilir ama sürücü kursu bile bu durumu anormal karşılıyor. Ben kayıt yaptırmaya gittiğimde direksiyon hocası olan kişi çok kibar, düzgün bir beyefendiydi ancak bilinç yine de düşük ve de "şark kafası" her yerde hakim bu ülke de.
    Ben tulumumu çıkartıp oturdum, giderken giyinince gördü tulumu, "yaa havalar ısındı böyle kıyafete gerek var mı yaaa?" dedi.. Hocam korunmak için hepsi vs. diye motosiklet direksiyon hocasına anlattım !!! (gelin durumu siz düşünün)

    bahsettiğim yerde anadolu nun bir ilçe si değil, istanbul kadıköy merkez
    Konu Can Ekin tarafından (29-04-2014 Saat 11:13 ) değiştirilmiştir.

  16. Can Ekin güzel mesajın için 3 üye sana teşekkür etti :

    CihanCöbek (29-04-2014),Engin Öksüz (29-04-2014),sinan karagöz (29-04-2014)

  17. #9
    Ordinaryus Enduroist Öner BAKIR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    ÖNER BAKIR
    Üyelik tarihi
    28-12-2011
    Bulunduğu yer
    İSTANBUL / ÇEKMEKÖY
    Mesajlar
    1,179
    Motosiklet
    KLE 500
    Marka
    Kawasaki

    Standart

    sırf insani yönüyle vicdanen bakarak geçmiş olsun diyorum ve üzülüyorum,bir taraf'tanda böyle bilinçsizce motor kullandığı için böyle insanlara kızıp ékendi düşen ağlamaz" demekden kendimi alı koyamıyorum.
    Öner BAKIR - A Rh(+)
    iletişim = 0555 425 05 58


    Her türlü etiket,sticker,damla sticker,tankpad,depopad vb... işler için irtibata geçin...


  18. Öner BAKIR, bu güzel yazın için sana Teşekkür Edildi.

    Engin Öksüz (29-04-2014)

  19. #10
    Enduroist Katılımcı Üye Yalım Erkmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    YALIM ERKMEN
    Üyelik tarihi
    23-08-2011
    Bulunduğu yer
    ISTANBUL
    Mesajlar
    178
    Motosiklet
    VFR800X
    Marka
    Honda

    Standart

    Adamcağıza geçmiş olsun. Allah bizleri korusun ve bu tip manzaraları da hiç yaşatmasın inşallah.

    Yalnız şöyle bir gerçek var. Biz motor biniyorsan kaskın , montun , eldivenin, botun olsun,yok bellik de olsun,böbrekleri üşütürsün, dizlik de olsun diyoruz da;
    bu saydıklarım,en ucuz markalarla bile hadi 500 TL yapsın. Rakamın ucu açık, iyisini aldıkça o maliyet 5 000 TL lere kadar çıkıyor. Ayrıca 500 TL lik ekipmanın da nasıl koruyacağının
    bilinmezliği var.Yani parayı sokağa da atmış olabilirsin.

    Adam ulaşım sorununu ucuza halletmek,işini görmek için,bulup buluşturmuş ucuzdan bir motor almış. Bu ekipman parasını nasıl verecek? Verse bile, bilhassa kısa mesafede tak çıkar
    alışkanlığını hayatta edinemiyor.Kültürümüzde yok. 2 adım yol gidicem ne lüzum var deyip takmaz. Tamam Allah koruyor da,nereye kadar koruyacak. İnsan hayatının öneminin hiç'e
    sayıldığı bu ülkede birgün bir noktada bir vukuat kaçınılmaz oluyor.

    Kaçınılmaz ilk vukuatım ;

    1 ay evvel E5 Cevizlibağ, yan yolda, akan trafik var, bilenler bilir,Petrol ofisi var, önümdeki halk otobüsü Tozkoparan sapağını geçti ve durdu. Soldan kaçıcam,arabalar hızlı geliyor,
    bir an kaçamadım. Durak falan da yok orda. Sağdan Ambarlar,Zeytinburnu'na dönücem ben. Dedim **************** yolcu indiriyor herhalde. O akan trafikte geriye takıp geri gelmesin mi ?
    Korna falan demeden,bastı geriye ve ön çamurluktan çarptı,düşürdü beni. Korumalarım vardı. Bana birşey olmadı,ön çamurluk kırıldı,elcik koruma kırıldı.Ben otobüsün soluna doğru,açığa attım kendimi.Allahtan içerdekiler,motor var demişler de durdu şerefsiz.Altına bile alabilirdi. Diyor ki kusura bakma, dalmışım,ben sapağı kaçırmışım. Olacak iş değil ama oldu.

    Sözün kısası ekipmanın iyi olması için, başka yerlerden kısacağız ama sağlam ekipman alacağız ve her daim KULLANACAĞIZ o ekipmanları.

  20. Yalım Erkmen güzel mesajın için 2 üye sana teşekkür etti :

    Engin Öksüz (29-04-2014),Kaan Kerci (29-04-2014)

 

 
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •