Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
1 den 10´e kadar. Toplam 78 Sayfa bulundu

Threaded View

  1. #9
    Ordinaryus Enduroist İbrahim DEĞERLİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    İbrahim DEĞERLİ
    Üyelik tarihi
    17-04-2013
    Bulunduğu yer
    Sakarya
    Mesajlar
    1,351
    Motosiklet
    CRF1000L Afrika Twin
    Marka
    Honda

    Standart






    Dağlar, taşlar, nehirler, sular harika bir yerdi.
    Kulob’dan itibaren 130 km. yol asfalt, Horog’a kadar geri kalan yol gerçekten berbattı. Ama en azından düz yoldu. Yanluş girdiğim yol bayırdı, buna bile dua eder oldum. Zaten zor yol olduğunu biliyordum o yüzden çok sıkıntı yapmadım.







    Bu arada Tanıştığım mekaniker olan Türk bana ilk kontrol noktasında Osman diye bir Türk’ü aradıklarını söyledi. Kendisinin tanımadığını söylemiş, bana da sakın tanıdığını söyleme başın belaya girer falan deyince tırstım tamam dedim. İlk kontrol noktasında polis pasaporttan Türk olduğumu görünce bana Osman’ı tanıyor musun diye sordu. Tanımıyorum dedim. Bana Osman Bilen diyince benim jeton düştü, ben zaten Osman’la buluşmaya gidiyorum. Neden aradıklarını sorduğumda bana söylemedi. Ben de bir sorun falan olur diye tanıdığımı söylemedim. Ondan sonra bir kontrol noktasında daha sordular, tanımıyorum dedim ama içim içimi yiyor neden arıyorlar diye.
    Osman benden 17 gün önce çıktı. Buluşmamız planlıydı ama Osman’ın zinciri sorunlu olunca bana haber verdi. Gelirken yanımda ona bir zincir getirdim.



    Akşam 20:00 gibi Horog’a geldim. Osman’la buluştuk ve durumu anlattım. O da şaşırdı neden beni arıyorlar diye. Hemen yakınlardaki bir karakola gittik. Karakol’un önünde 3-5 polis muhabbet ediyorlardı. Selam verip yaklaştık Türk olduğumuzu söyleyince direk bize Osman Bilen dediler. Polisler de İngilizce bilen de yok, orası bir anda karııştı, bütün polisler, telsizlerde telefonlardan bir yerleri arayıp, Osman, osman diyip durdular. Biz de şaşırdık tabi, ulen ne oluyor falan derken, Özbek Türkü bir asker bize durumu anlattı.

    Meğer bizim Osman Murgab ile Alicur arasında bir yerde motorun zinciri kopunca ana yolun iki metre yanına motoru bırakmış. Kaskı, çantalar falan her şeyi orada bırakmış. Yoldan geçen bir cipe otostop yapıp üç gün boyunca bütün Pamir’i beraber gezmişler. Motor üç gün orada kalınca polisler şüphelenmişler. Pamir’in ilk kontrol noktası ile son kontrol noktası arasında 750 km. boyunca 5 tane kontrol noktası var buradaki tüm noktalarda Osman’ı aramışlar.

    Motoru bıraktığı yerdeki dağları polisler, köpekler ve arama kurtarma ekipler üç gün boyunca Osman’ı aramışlar. Ya biri kaçırdı öldürdü ya da vahşi hayvanlar parçaladı diye düşünmüşler. Meğer polislerin bu telaşı bundanmış. Osman’ı karşılarında sağlam görünce hepsi şok oldular. Ne kadar küfür ettiler bilemiyorum ama ortalık biraz karıştı.

    Bu arada motorun akıbetini hala öğrenemedik. Osman motoru bıraktığı yerin fotoğrafını çekmiş. 250 km. ilerideki Horog’da beni beklemeye başlamış.
    O gece Osman ile birlikte B&B Mir HomeStay’de kaldık. Burası bir aile evi, size bir odasını kiralıyor. Aynı masada aile ile birlikte yemek yeniliyor. Duş ve WC ortak bu şekilde geceyi geçirdik.

    (Arkası yarın) ....................
    ----------------------------------------
    Yok Öyle 3 Aşağı 5 Yukarı
    1 Aşağı 2,3,4,5,6 Yukarı

  2. İbrahim DEĞERLİ güzel mesajın için 13 üye sana teşekkür etti :

    Berkay İnal (06-08-2019),Bora Karayel (03-08-2019),Çağın Sarılar (03-08-2019),cemkucuk (05-08-2019),ERDAL CANTÜRK (08-08-2019),HakanVelioglu (03-08-2019),halil yılmaz (03-08-2019),İbrahim Cihan Özyurt (04-08-2019),MelihUlubilgen (03-08-2019),Osman Somuncu (06-08-2019),Serdar ZIMBA (03-08-2019),SONAY YÜKSEL (06-08-2019),Süleyman Kuyucu (08-08-2019)

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •