Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan SeçilenSeçilen 12
11 den 13´e kadar. Toplam 13 Sayfa bulundu
  1. #11
    Enduroist Katılımcı Üye sarialtun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Ali
    Üyelik tarihi
    13-02-2010
    Bulunduğu yer
    NL
    Mesajlar
    127
    Motosiklet
    Stelvio 1200 ADV
    Marka
    Guzzi

    Standart

    Borusan beni hiç sasirtmadi! Sene 1997 benim 325 TD (sonradan anlasildigina göre bozuk mazottan) çalismadi. Borusan arandi geldiler son derece lux ve sahsahali bmw-garajina araba cekildi (halbuki itelesek calisacakmis) sonra uzatmayim 15 gün araba orada kaldi dünyanin parçasni degistirmisler bir o kadar da bana getirttiler NL'den masraf: 5000 DM. Neyse parayi lux resepsiyonda odedik arabada o sirada kapinin onune gelmisti ciktim bi baktim binmeden altinda göl gibi yag!!!!! Bu ne dedim böyle? "efendim bu öncedendir biz size bir kac litre yag verelim yolda isiniz görür" demezdi ordaki lavuk!!!! Tabii ben sinirlenince isletme sorumlusu geldi ve Allah var "böyle araba mi verilir yahu musteriye" deyip tekrar aldilar arabayi meger motor kapagini takan usta bozuntusu egri takmis ve ordan tabii yag saril saril asagiya iniyor. Neyse ertesi gün tekrar gittim düzeltiriz o zaman dedikleri icin. Ya olacak sey degil arabayi calistirdim direksiyonu bi cevirdin gacirrrrrr diye sesler geliyor indim bi baktim asagi bu sefer kirmizi direksiyon hidroligiyle göl olmus! Bu seferde hidrolik kutusunu kirmislar!! Bendeki butun sigortalar atmis artik heleki "bizde bu modelin parcasi yok deyince" yapistim adama "size 1 saat veriyorum gidip su boktan kafeteryanizda kahve icecem tam 1 saat sonra gelip DUZELTILMIS arabama binip gidecem" dedim ve gittim oturdum. Ordan tabii buyuk camlar koymuslar arkasindan gozukuyor ne yaptiklari garajda. Baktim benim arabayla ayni cinsten olan onlarin kendi servis arabalarini da yan yana kopruye cikardilar ve ondan sokup benimkine taktilar. Bir saat demeden aldim arabami attim kendimi Istinye'den disari!!!
    Borusan denince butun sinirlerim geriliyor ondan beridir.

  2. #12
    Ordinaryus Enduroist Yusuf YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Yusuf YÜCE
    Üyelik tarihi
    01-07-2009
    Bulunduğu yer
    Bakırköy / İSTANBUL
    Mesajlar
    3,657
    Motosiklet
    Norge 1200
    Marka
    Guzzi

    Standart

    Sözde bunlar kurum kimliği kazanmış firmalar olacaklar. Vallahi anlatılanlara hak verince bunlardan kurum değil gramafon iğnesi bile olmaz. Yani bizim gözümüzde o kadarcık değeri haketmiş olurlar. Eğer dikkat ettiyseniz bu gibi yerlerde siz bir kullanıcı olarak zorunlu çay ikramına tabi tutularak servis sahasına sokulmaz hatta uzaklaştırılırsınız. O halde onlar bu işi eksiksiz yapacaklar anlamı çıkar değil mi ? Toplam çalışan sayısının % 10 ununu bile bulmayan mekaniker, usta ve çırakların çalıştığı servis içerisinde onların 9 katı kadar idari personel, ve benzeri kadro yani gizli işsizler vardır. Bir sürü bakım kartlarına işaretler konur yapılan en küçük işlem cam suyuna varıncaya kadar hesabınıza yazılır, birim saat ücret ile çarpılıp işçilik hesaplanır vergisi ile birlikte önünüze okkalı bir hesap konur. Oysa işi bir usta ve bir çırak yapmıştır hele bir de işini sevmeden yapıyorsa, iş hacminin büyüklüğünden dolayı şu kadar iş yetişmeli şeklinde yukarıdan kamçı yiyorsa, eh neticede o da insandır ne yapalım. İyi ama ortalıkta yalancı pehlivan gibi gezen yağlı paslı işin içindeki, elinde bir takım belgelerle şu iş yapıldı bu iş tamamlandı şeklinde puantajlar yapan kravatlı takımına ne demeli. Bakın neredeyse Atatürk'ün gençliğe hitabesinin bile üzerinde duvara özenle asılmış İSO 9001 belgeleri ne işe yarar. Ben göz göre göre enayi yerine konulmasına karşıyım her türlü şekilde bu haksızlıklar karşısında ilgili yerlere bildirimde bulunmak lazım. Ben bu konularla çok uğraştım hem tüketici konumunda hakkımı aradım, hem de üretici vekili konumunda empati duygusundan yoksun yasal haklarını bilmeyen tüketicilerle ve onları haber kaynağı olarak gören basın mensupları ile cebelleşmek durumunda kaldım. Sadece olaya insani açıdan bakmak bir çok sorunu çözmeye yeter, hak aramaktan bi haber mazlumun hakkını da teslim etmek gerekir. Onları kelime oyunları hile ve dolaplarla kandırmak tüccarca bir davranış biçimi olamaz. Yasa tüccarın tanımını yaparken ve özelliklerinden bahsederken '' Basiretli bir iş adamı gibi davranmak '' şartını koymuştur. Her kadar yasalarla güvence altına alınan bazı davranış biçimleri liberal ekonomi kalıbına sokulunca '' Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler'' anlayışı değişmemektedir. O zaman ya ilahi adalet ya bilek gücü tercihinizi kullanmak zorundasınız eğer dayınız yoksa.

  3. #13
    Enduroist Katılımcı Üye sarialtun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Ali
    Üyelik tarihi
    13-02-2010
    Bulunduğu yer
    NL
    Mesajlar
    127
    Motosiklet
    Stelvio 1200 ADV
    Marka
    Guzzi

    Standart

    Bir sey daha ekleyeyim çok sairacaksiniz.
    NL'ye geri gelince BMW-Munchen'e dava actirmaya çalistim (benim hukuk sigortasi araciligi ile). Ama olmadi, davayi açamadilar! Neden mi: Çünkü Borusan (o devirde) BMW'nin sadece satis temsilcisiymis yani resmi olarak bmw'den onarim/bakim lisansi yokmus!!!! Yani ha normal kose basindaki ustaya gitmissin ha borusan'a!!! O devirde tabii, simdiyi bilmem!

 

 
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan SeçilenSeçilen 12

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •