Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
Sayfa 1 Toplam 9 Sayfadan 12345 ... SonuncuSonuncu
1 den 10´e kadar. Toplam 87 Sayfa bulundu
  1. #1
    Moderatör alper ozbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    alper özbaş
    Üyelik tarihi
    09-05-2013
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,515
    Motosiklet
    1200 ADV Rally
    Marka
    Bmw

    Standart 27-28-29 Haziran Kazdağları- Bozcaada kampı tanıtım ve duyuru yazısı

    27 Haziran sabah saat 07.00 de Yenikapı Bandırma feribotu ile gezimiz başlayacaktır.27 Haziran akşamı Edremit Mehmetalanı Köyünde ,28 Haziran akşamı Bozcaada da çadır kampı kurulacak 3. gün 29 haziranda Çanakkale üzerinden İstanbula dönülecektir.Pazartesiye izin alamayanlar ilk iki güne katılıp Edremitten İstanbul'a dönebilirler.
    1. GÜN LİNKİ:
    https://www.google.com/maps/dir/Band...39.6336388!3e0

    2. GÜN:
    https://www.google.com/maps/dir/Mehm...d39.820386!3e0

    3.GÜN:
    https://www.google.com/maps/dir/Geyi...2d41.00527!3e0

  2. alper ozbas, bu güzel yazın için sana Teşekkür Edildi.

    Uğur Mertol (08-06-2015)

  3. #2
    Moderatör alper ozbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    alper özbaş
    Üyelik tarihi
    09-05-2013
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,515
    Motosiklet
    1200 ADV Rally
    Marka
    Bmw

    Standart

    Bandırmaya ulaşmamız ile gezimiz başlıyor.Bandırma feribotu ile gelmeyip geziye katılmak isteyenler bizimle feribot iskelede buluşabilir.


    İlk hedef Gönen



    Güzel yollar, göletlerden sonra Kazdağlarına tırmanmaya başlayacağımız Yenice ye ulaşacağız.


    Namazgah ve Hamdibey köylerini ve bu güzel göleti geçip Kalkım Kasabasına geliyoruz.


    Kalkımdan sonra güzergahtaki en güzel rotalardan birini Edremite kadar yapacağız bizi orman,virajlar,şelaleler bekliyor






  4. alper ozbas güzel mesajın için 5 üye sana teşekkür etti :

    Bora Karayel (08-06-2015),Ediz Gürkan (07-06-2015),Emir ÇELTEK (07-06-2015),MustafaYAŞA (20-06-2015),Uğur Mertol (08-06-2015)

  5. #3
    Enduroist Katılımcı Üye serkanbayır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    serkan bayır
    Üyelik tarihi
    24-12-2014
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    102
    Motosiklet
    1290s
    Marka
    Ktm

    Standart

    offf naptın , görüntüler muhteşem..

  6. #4
    Moderatör alper ozbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    alper özbaş
    Üyelik tarihi
    09-05-2013
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,515
    Motosiklet
    1200 ADV Rally
    Marka
    Bmw

    Standart





    Edremitte meşhur Cumhuriyet Lokantasında yemeğimizi yedikten sonra kamp yapacağımız Mehmetalanı Köyüne gideceğiz.Mehmetalanında Akaleos adlı kamp alanında çadır kuracağız.Kampın geceliği 30 tl. duş wc elektrik,kamp ateşi vs var.Haemen kenarından geçen derede istediğiniz gibi yüzme imkanı var,kendi mutfağı var.Akaleos yazıp facebook tan ayrıntılı bakabilirsiniz.

    url=http://www.hizliresimyukle.com/image/zx][/url]














  7. alper ozbas güzel mesajın için 3 üye sana teşekkür etti :

    Bora Karayel (08-06-2015),Emir ÇELTEK (07-06-2015),Uğur Mertol (08-06-2015)

  8. #5
    Enduroist Katılımcı Üye serkanbayır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    serkan bayır
    Üyelik tarihi
    24-12-2014
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    102
    Motosiklet
    1290s
    Marka
    Ktm

    Standart

    o ağaçtan atlayamam ama

  9. #6
    Moderatör alper ozbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    alper özbaş
    Üyelik tarihi
    09-05-2013
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,515
    Motosiklet
    1200 ADV Rally
    Marka
    Bmw

    Standart

    Kampa yerleştikten sonra yakında yer alan Hasanboguldu göleti ve Sütüven şelalesini ziyaret edeceğiz.Hasanboğuldu göletini hikayesi de var filmi de .(hülya avşar emine yi oynamıştı)

    Hasan Boğuldu Efsanesi


    Edremit pazarı, şimdi olduğu gibi yüzyıllar önce de Çarşamba günleri kurulurdu. Etraftaki köylüler ürünlerini pazara getirip satar, ihtiyaçlarını alarak köylerine dönerlerdi. Zeytinli köyünün yakışıklı delikanlısı Hasan’ın babası ölmüş, anasının ve kendisinin karnını doyurabilmek için baba mesleği bahçıvanlığı devam ettirmekte idi. Yetiştirdiği sebze ve meyveleri, Edremit pazarına götürüp satıyor, ihtiyaçlarını alıp köyüne dönüyordu. O gün pazarın kalabalığı içerisinde bir kız görmüştü, çok güzel, alımlı bir kızdı, uzun süre gözleri ile onu takip etti. Giysilerinden obalı olduğu anlaşılıyordu, sırtında heybesi bir şeyler satmaya uğraşıyordu. Kızı gözden kaybetmişti fakat hayali gözünün önünde duruyordu, evlenme çağı da gelmişti. Güzel düşlere dalıp gitmişti. Birden, kendisine seslenildiğini fark etti, kafasını kaldırdığında güzel kızı karşısında görmüştü. Eli ayağı birbirine dolaşmıştı, şaşkınlıktan ne yapacağını şaşırmıştı. Bu halini gören kız gülmeye başlamış, daha da güzelleşmişti. Hasan kendisinden istenilenlerin en iyilerini seçip verdi. Kıza kim olduğunu sordu. Adının Emine olduğunu ve Zeytinlinin üstündeki obalarda oturduklarını öğrendi. O da Hasanı fark etmişti. Her Çarşamba Emine peynirin ,sütün ,yoğurdun,balın en iyisini, Hasana getiriyor, Hasanda sebzenin en iyisini ona veriyordu. Pazardan, Zeytinliye kadar beraber dönüyorlar, Zeytinliden sonra Emine obaya varabilmek için üç sat daha yürüyordu.

    Emine ile Hasan birbirlerini sevmişler ve evlenmeye karar vermişlerdi. Hasanın annesi evine bir can yoldaşı geleceği için sevinmişti. Fakat Emine’nin ailesi, obada hiçmi kendine uygun delikanlı bulamadığını, ovalının obada yaşayamayacağını söyleyerek karşı çıkmışlardı. Emine ısrar edince, Hasanın kırk okka ( altmış kilo ) tuzu sırtında obaya çıkarabilirse yiğitliğini göstereceğini ve herkesin onu damat olarak kabul edeceğini söylemişlerdi.

    Emine, Hasana durumu anlatır. Başka yapacak bir şey olmadığını anlayan Hasan, sevdiğine kavuşmak için tuz çuvalını sırtına alır ve yola düşerler. Bahçıvanlık yaptığı için Hasan bu tür bir yüke alışkın değildi. Beyobaya vardıklarında yorulmaya başlamıştı. Şimdiki Sütüven şelalesine vardıklarında, yol dere içerisinden gidiyordu, taşların üzerinden atlayarak geçiyordu, yorulmuştu, tuz sırtını yakmaya başlamıştı, daha geldikleri kadar yol vardı. Gök büvete vardıklarında gücü tükenen Hasan, yere düşer. Emine, Hasanı yüreklendirmeye çalışarak gelecek iyi günleri anlatır, fakat Hasan kalkamaz. Emine’ye buralardan kaçmayı, başka yerlerde yaşamayı teklif eder. Emine obasına söz vermiştir. Kendisinin bile rahatlıkla taşıdığı çuvalı taşıyamayan kişiyi obaya nasıl götürebilirdi. Hasanın yalvarmalarına aldırmaz, çuvalı omzuna alarak obanın yolunu tutar. Hasan “ senin obana varamıyorum, kendi köyüme de varamam, beni bırakma” diye yalvarır. Emine, Hasanın sesi kulaklarında çınlayarak yoluna devam eder. Obaya vardığında pişman olur. Geri dönmek ister. Fakat fırtına çıkar, şiddetli yağmur yağmaya başlar. Ailesi bu havada onu ormana bırakmaz, sabah olunca gitmesini söylerler.

    Emine sabahı zor eder, ilk ışıklarla, Gökbüvet’e koşar fakat Hasan yoktu. Zeytinliye annesine, Edremit’e koşar, Hasanı kimseler görmemişti. Hasanın sesi kulaklarında çınlayan Emine, mecnun gibi, dere boyunca onu arar durur. Obasına da dönmez.Günler sonra Gökbüvet’te, Hasan’ın gömleğini ve ona verdiği çevreyi bulur. Sana kavuşmaya geliyorum Hasan’ım diyerek kendini Gökbüvetin başındaki çınara asar. O günden sonra Gökbüvetin adı Hasanboğuldu, Gökbüvete bakan çınara da Emine Çınarı denmektedir.










    Kamp yöneticiyle görüştüm ayarlayacağını söyledi 28 Haziran sabah kahvaltı sonrası rehberimizi alıp motorlarımızla güzel bir stabilize yoldan 1700 rakım sarıkız tepesine çıkacağız.Sarıkız tepesinde Sarıkızın Mezarını göreçeğiz ve Edremit Körfezi ne tepeden bakacağız.Sarıkızın hikayesini merak eden için:

    Sarıkız Efsanesi


    Sarıkız, Çanakkale iline bağlı Ayvacığın bir köyünde ailesi ile yaşarken,küçük yaşta annesi vefat eder. Babası sarıkıza “biliyorsun anneni çok severdim, burada çok hatırası var, anneni unutmam zor oluyor. Buradan göçelim" der ve Kazdağlarının eteğindeki Güre köyünün yakınlarındaki Kavurmacılar köyüne gelerek yerleşirler. Burada çobanlık yaparak geçimlerini temin ederler. Köyde çok sevilirler. Köyün yaşlıları, gençleri sarıkızın babasına akıl danışırlar. Köylüler onun ermiş olduğunu düşünürler. Aradan yıllar geçer Sarıkız büyür güzel bir kız olur. Babası da yaşlanır. Aklında hep hacca gitme fikri vardır. Hacca gidebilmek için namazında niyazında sürekli Allah’a yalvarır. Sarıkız babasının bu isteğini yerine getirmesi için onu teşvik eder. Babasına artık büyüdüğünü kendisine bakabileceğini, daha fazla yaşlanmadan hacca gitmesi gerektiğini söyler. Babası kızını komşusuna emanet eder, hacca gider. O zamanlar hacca gitmek şimdiki gibi değil, belki altı ay, belki de daha fazla, yaya gidiliyor.

    Babası hacca gittikten sonra, köyün delikanlıları, Sarıkıza talip olurlar. Sarıkız hiçbirine yüz vermez. Onlarda dedikodu yayarak Sarıkıza iftira ederler.

    Baba hacdan dönünce kimse yüzüne bakmaz, selamını almazlar. Sarıkızı teslim ettiği komşusuna bunun sebebini sorduğunda, Sarıkızın kötü yola düştüğünü söyler. Baba günlerce düşünür. Adet olan hac hayrını da yapamaz. Köyde yaşayabilmesi için namusunu temizlemesi gerekmektedir. Fakat çok sevdiği kızını öldürmeye kıyamaz. Yanına aldığı birkaç kazla, kızını, kazdağının zirvesine götürüp oraya bırakır. Orada yabani hayvanlara yem olacağını düşünür.

    Aradan yıllar geçer. Bayramiç tarafından gelen yolcuların dağda yollarını kaybettiklerinde, darda kaldıklarında kendilerine sarı bir kızın yol gösterdiğini, yardım ettiğini söylerler. Kazlarının olduğunu, hatta bunların bir gün Bayramiç ovasına inerek çiftçilerin mahsülüne zarar verdiğini, köylülerin bu durumu sarıkıza söylemeleri üzerine, Sarıkızın eteğine doldurduğu taşları saçarak, bir avlu oluşturduğunu, kazlarında artık aşağılara inmediğini söylerler. Kaz avlusu diye anılan bu alanın duvar kalıntıları günümüzde bile gözükmektedir.

    Bu hikayeleri dinleyen baba, bunun Sarıkız olabileceğini düşünür. Dağın yolunu tutar, zirveye vardığında, duvarlarla çevrili kazların bulunduğu bir alanla karşılaşır. Kızını bugün sarıkız tepe diye anılan yerde bulur. Sarıkız, babasını gördüğüne sevinir. Ona saygı gösterir, hürmet eder. Babası namaz kılmak için abdest almak ister. Sarıkız, abdest alması için babasının eline su döker. Babası suyun tuzlu olduğunu söyler. Sarıkız aceleden yanlışlıkla denizden aldığını söyler ve testisini vadilere doğru uzatır. Yeni doldurduğu suyu babasının eline döker. Babası buz gibi tatlı suyu tadınca kızının erdiğini anlar. O sırada siyah kara bir bulut gökyüzünü kaplar, Sarıkız kaybolur. Babası kızının erdiğine, sırrının açığa çıkması nedeniylede kaybolduğuna kanaat getirir. Kızına iftira edildiğini anlar ve köylülere beddua eder. Bugün Kavurmacılar köyünde yaşayan kimse kalmamış, muhtar, köy mührünü, yaşayan kimse kalmadığı için Kaymakamlığa teslim etmiş ve köyün adı kütükten silinmiştir. Sarıkızın babası üzüntü ile tepelerde dolaşırken bugün Baba tepe denilen yerde ölür. Yöre halkı Sarıkıza ve babasına dağın yassı taşlarını üst üste koyarak mezar yaparlar. Sarıkızın mezarının olduğu tepeye Sarıkız tepe, Babasının bulunduğu tepeye Baba tepe derler. Yöre halkı her yıl ağustos ayında Sarıkızı ve babasını anmak için buralara çıkarlar.







  10. alper ozbas güzel mesajın için 2 üye sana teşekkür etti :

    Bora Karayel (08-06-2015),Emir ÇELTEK (14-06-2015)

  11. #7
    Moderatör alper ozbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    alper özbaş
    Üyelik tarihi
    09-05-2013
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,515
    Motosiklet
    1200 ADV Rally
    Marka
    Bmw

    Standart

    Sarıkız türbesi



    Babadağ' dan indikten sonra Altınoluk sahile inip yola koyulacağız yolda bizi gene şelaleler,göller bekliyor







    Altınoluktan sonra sahilden yukarı Adatepe köyüne çıkıp bir çay molası vereceğiz.Burası ikinci bir Şirince Köyü olma yolunda ilerliyor.



  12. alper ozbas güzel mesajın için 2 üye sana teşekkür etti :

    Bora Karayel (08-06-2015),Emir ÇELTEK (14-06-2015)

  13. #8
    Moderatör alper ozbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    alper özbaş
    Üyelik tarihi
    09-05-2013
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,515
    Motosiklet
    1200 ADV Rally
    Marka
    Bmw

    Standart

    Adatepeden sonra bizi sahilde güzel plajlar bekliyor


    Bir sonraki durağımız yine bir tatil cenneti Asos-Behramkale




    Bu manzarada kim dikkatini tiyatroya yada derse verecekse


    Asostan sonra Geyikli İskeleye kadar sürüş yapıyoruz.Geyikli aynı zamanda mükemmel bir plaj.Feribot beklerken yüzebilirsiniz.


  14. alper ozbas güzel mesajın için 3 üye sana teşekkür etti :

    Bora Karayel (08-06-2015),Emir ÇELTEK (14-06-2015),MustafaYAŞA (20-06-2015)

  15. #9
    Moderatör alper ozbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    alper özbaş
    Üyelik tarihi
    09-05-2013
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,515
    Motosiklet
    1200 ADV Rally
    Marka
    Bmw

    Standart

    Artık Bozcaada dayız adanın mistik ve sakin dokusu sizi saracak ayrı bir ruh haline dalacaksınız ben yurtdışına çıkmış hissetmiştim ilk gittiğimde.





    Adanın ucundaki rüzgar güllerini ve denizfenerini ziyaret edeceğiz,bağların arsından geçip adanın diğer tarafındaki cennet plajların hemen ardındaki kampımıza varacağız.







  16. alper ozbas güzel mesajın için 3 üye sana teşekkür etti :

    ahmet korkmaz (07-06-2015),Bora Karayel (08-06-2015),Emir ÇELTEK (14-06-2015)

  17. #10
    Moderatör alper ozbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    alper özbaş
    Üyelik tarihi
    09-05-2013
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,515
    Motosiklet
    1200 ADV Rally
    Marka
    Bmw

    Standart

    Ada kamping adanın tek kampı.Gecelik 20 tl ücret vereceğiz





    Meşhur Ayazma Plajı agustosta bile suyu çelik gibidir girmek cesaret ister



    Ertesi gün sabah feribotu ile İstanbula gitmek üzere artık yola çıkıyoruz.İlk durak TRUVA:






    Sonrasında Çanakkale,feribot,Eceabat,Tekirdağ vs vs bu kısmı herkes biliyor sanırım

  18. alper ozbas güzel mesajın için 2 üye sana teşekkür etti :

    Bora Karayel (08-06-2015),Emir ÇELTEK (07-06-2015)

 

 
Sayfa 1 Toplam 9 Sayfadan 12345 ... SonuncuSonuncu

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •