Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
1 den 10´e kadar. Toplam 17 Sayfa bulundu
  1. #1
    Enduroist Kıdemli Üye uğurkoç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    uğur koç
    Üyelik tarihi
    15-04-2012
    Bulunduğu yer
    istanbul Emkli Dalgıç
    Mesajlar
    263
    Motosiklet
    F650 gs-R1150 GS ADV
    Marka
    Bmw

    Standart top caseler için dilekce maili

    Aşağıdaki dilekçeyi Emniyet Genel Müdürlüğü bhim@egm.gov.tr mail adresine bireysel olarak gönderirseniz bu yanlış uygulamadan bir an önce vaz geçme durumu olacaktır.

    EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE ANKARA
    KONU: MOTOSİKLETLERİN ARKA KISMINDA BULUNAN TAŞIMA KUTULARI HK.
    İLGİ :SAYI . B.05.1.EGM.085.2961.64008.3681-4954-160...
    093 SAYILI 81 İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE YAZDIĞINIZ YAZINIZ.

    SN.EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ,
    81 İi Emniyet Müdürlüklerine gereği için yolladığınız B.05.1.EGM.085.2961.64008.3681-4954-160093 sayılı genelgede;

    A – “EV VE İŞYERLERİNE SİPARİŞ VEREN MÜŞTERİLERE HİZMET ETMEK AMACI İLE KULLANILAN MOTOSİKLETLERİN,ARKA ŞASİ ÜZERİNDE BULUNAN TAŞIMA KUTULARININ,TADİLAT KAPSAMINDA OLUP OLMADIĞI VE BU HUSUSUN ARAÇ BELGELERİNE İŞLENİP İŞLENMEYECEĞİ” KONUSUNDA GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜZE MÜRACAATLAR OLDUĞU BAHİSLE;BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINDAN GÖRÜŞ SORMUŞSUNUZ.

    B- ARAÇ İMAL TADİLAT MONTAJ YÖNETMENLİĞİ KAPSDAMINDA,TÜRK STANDARTLAR ENSİTİTÜSÜ’NDEN ALINAN GÖRÜŞLER VE İLGİLİ BAKANLIKÇA YAPILAN DEĞERLENDİRMELER NETİCESİNDE TARAFINIZA VERİLEN CEVAP;
    * “SÖZ KONUSU MOTOSİKLETLERİN ARKA ŞASİSİ ÜZERİNDE YER ALAN TAŞIMA KUTULARININ ARACIN NİTELİĞİNİ DEĞİŞTİRMESİNDEN DOLAYI,İLGİLİ MEVZUATA GÖRE,TADİLAT PROJELERİNİN HAZIRLANARAK ONAYLANMASI VE BU TADİLARIN ARAÇ TESCİL BELGELERİNE İŞLENMESİ GEREKTİĞİ “ DİR..

    BUNA GÖRE, GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜZCE, 81 İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE YOLLADIĞINIZ,EMNİYET GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SN.İSMAİL BAŞ İMZALI EK’TE Kİ YAZINIZ DA;
    “MOTOSİKLETLERİN ARKA ŞASİ ÜZERİNE TAŞIMA KUTUSU MONTESİ YAPILDIĞINA DAİR TADİLAT PROJESİNİN İBRAZI VE MUAYENESİNİN YAPTIRILDIĞININ ANLAŞILMASI HALİNDE,YAPTIRILAN TADİLATIN ARACIN BELGE VE BİLGİSAYAR KAYITLARINA İŞLENMESİNİ,YAPILAN KONTROLLERDE
    MOTOSİKLETLER ÜZERİNDE BULUNAN TAŞIMA KUTULARINI BELGELERİNE İŞLETTİRMEDİĞİ TESBİT EDİLENLER HAKKINDA 2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU’NUN 32’Cİ MADDESİNE GÖRE İŞLEM YAPILMASINI …” İSTEMEKTESİNİZ

    YAZIYA ESAS OLAN KONU ; EV VE İŞYERLERİNE SİPARİŞ VEREN MÜŞTERİLERE HİZMET ETMEK AMACI İLE KULLANILAN MOTOSİKLETLER VE BUNLARIN ARKALARINDA TAŞIDIKLARI KUTULARIDIR.
    OYSA, 81 İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE YOLLADIĞINIZ YAZINIZ SON PARAĞRAFININ BAŞINDA “MOTOSİKLETLERİN” İFADESİ KULLANILARAK;TÜRKİYE DEKİ TÜM MOTORLARA GENELLEME YAPILMIŞTIR.

    DOLAYISI İLE BİR KAVRAM KARGAŞASI MEYDANA GELMİŞTİR.
    KONU OLAN ;EV VE İŞYERLERİNE SİPARİŞ VEREN MÜŞTERİLERİNE,HİZMET ETMEK AMACI İLE KULLANILAN MOTORLAR HARİCİNDEKİ, TÜM MOTORLARI AYNI EMİR KAPSAMINA ALMIŞ OLMAKTASINIZ..

    ESASEN GENELGENİZİN KONUSU;TARAFINIZA YAZILI BAŞVURU YAPARAK BİLGİ İSTEYEN ANADOLU RESTAURANT İŞLETMELERİ A.Ş (Mc Donald) GİBİ TİCARİ İŞLETMELERİN; MÜŞTERİLERİNE MAL VE GIDA MADDESİ TAŞDIKLARI MOTORLARININ ARKALARINDA Kİ KUTULAR VE BUNLARIN AİTM YÖNETMENLİĞİNE UYGUN,PROJELENDİRİLMİŞ,TESCİLE KAYDEDİLMİŞ,BİLGİSAYAR SİSTEMİNE GEÇİRİLMİŞI OLUP OLMADIKLARIDIR.

    DİĞER TARAFTAN MOTOR KULLANAN VE SAYISI MİLYONU GEÇEN BİZ MOTORCULAR;
    MOTORLARIMIZI ŞAHSİ ZEVK,HOBİ,GEZİ VE ULAŞIM İHTİYAÇLARIMIZ İÇİN KULLANMAKTAYIZ.BU KULLANIMIZ SIRASINDA KASK VE KIYAFETLERİMİZ GİBİ ZARURİ MALZEMELERİMİZİ MOTORLARIMIZIN ARKASINDA VE YANINDA ÖZEL APARATLARI İLE MOTORUMUZA MONTELİ OLAN YAN ÇANTALARIMIZA VE (TOP CASE) TABİR EDİLEN ARKA ÇANTAMIZA KOYARIZ.

    BİZLERİN MOTORLARIMIZIN ARKASINA VE YANLARINA TAKTIĞIMIZ ARKA VE YAN ÇANTALARIMIZ,İTHAL OLUP FABRİKASYONDUR.BUNLAR MOTORA TAKMA APARATI İLE BİRLİKTE SATILIR.

    EV VE İŞYERLERİNE SİPARİŞ VEREN MÜŞTERİLERE HİZMET ETMEK AMACI İLE KULLANILAN MOTOSİKLETLER VE BUNLARIN ARKALARINDA TAŞIDIKLARI KUTULAR İSE ,İSTEĞE BAĞLI OLARAK ÇEŞİTLİ BOY VE EBATLARDA,ÇOK DEĞİŞİK APARATLARLA ATÖLYELERDE İMAL EDİLEREK MOTORLARA GELİŞİ GÜZEL TAKILMAKTADIR.

    BU TİCARİ İŞLETMELERİN SERVİS MOTORLARINA TAKTIRDIKLARI BU KUTULARIN İMALATINDA VE MOTORLARIN ARKASINA TAKILMADA,BİR DENETİM OLMADIĞINDAN HEM MOTORUN DENGESİNİ BOZMAKTA,HEMDE TRAFİKDE TEHLİKE YARATMAKTADIR.

    AYRICA HUSUSİ STATÜSÜNDE OLAN BİZ MOTORCULAR,TİCARİ İŞLETME OLMAYIP,TİCARİ İŞLETMELERİN MOTORLARI GİBİ MÜŞTERİLERE DE SERVİS HİZMETİNDE BULUNMAMAKTAYIZ.
    BU NEDENLE,İLGİLİ GENELGENİZİN SON PARAĞRAFININ BAŞINDA YER ALAN “MOTOSİKLETLERİN” İFADESİ YERİNE ”YAZIDAKİ SÖZ KONUSU MOTOSİKLETLERİN..” VEYA AÇIKÇA EV VE İŞYERLERİNE SİPARİŞ VEREN MÜŞTERİLERE HİZMET ETMEK AMACI İLE KULLANILAN MOTOSİKLETLER
    İFADESİ KONULARAK; YANLIŞ ANLAŞIMLARA VE MAĞDURİYETLERE SEBEP OLMADAN GENELGENİZİN BİR DAHA GÖZDEN GEÇİRİLEREK DÜZELTİLİP YOLLANMASI MİLYON SAYIDAKİ BİZ MOTORCULARIN MAĞDURİYETİNİ ÖNLEYECEKTİR.

    BU NEDENLE ;
    1. TEŞKİLATINIZIN TRAFİK BİRİMLERİNCE HATALI YORUMLAR,YANLIŞ UYGULAMALAR YAPILMAYA BAŞLANMIŞ OLUP,
    2. YORUMA AÇIK YANLIŞ UYGULAMALAR SONUCU; TARTIŞMALAR,HAKSIZ UYGULANAN CEZA MAĞDURİYETLERİ VE MOTORLARIN TRAFİKDEN MENİ DOĞMUŞTUR..
    3. GENELGE SADECE SİPARİŞ VEREN MÜŞTERİLERİNE HİZMET AMACI İLE KULLANILAN MOTOSİKLETLERLE SINIRLANIP DÜZELTİLMEDİĞİ TAKDİRDE;ARKASINDA ÇANTA (TOP CASE) TAŞIYAN POLİS MOTOSİKLETLERİNİZ DE, BU GENELGENİZİN SON PARAGRAFIN DA KULLANILAN “MOTOSİKLETLERİN” İFADESİ KAPSAMINA GİRECEK VE GENELGEYE UYMA ZORLUĞUNDAN DOLAYI ARKASINDAKİ ÇANTANIN PROJELENDİRİLMESİ,TESCİLE İŞLENMESİ VS KONULAR ORTAYA ÇIKACAKTIR.

    KONUYU BİLGİLERİNİZE SUNAR,İLGİLİ GENELGENİZİN SON PARAGRAFININ BAŞINDA YER ALAN “MOTOSİKLETLERİN..” İFADESİNİN MOTOCULARIN MAĞDURİYETLERİNİN ÖNLENMESİ İÇİN DÜZELTİLMESİ KONUSUNDA TENSİP VE MÜSAADELERİNİZE ARZ EDERİM.
    SAYGILARIMLA

    Ad-Soyad:

    Telefon:
    Mail:

  2. #2
    Banned
    Isim
    MB
    Üyelik tarihi
    15-06-2011
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    500
    Motosiklet
    CBF 600 + KLE 500
    Marka
    Honda

    Standart

    Arkadaşlar mutlaka biliyorsunuzdur ama yine de hatırlatmak istedim. Bu dilekçeyi yazarken büyük harflerin sadece satır başlarında ve noktalardan sonra kullanılmasına dikkat edelim.

  3. #3
    Enduroist Üye dark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Talat Taşkın HALICI
    Üyelik tarihi
    29-03-2012
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    2
    Motosiklet
    XRV 750 Africa Twin
    Marka
    Honda

    Standart

    Bu dilekçeyi gönderdim ve az önce aşağıdaki mail cevap olarak geldi. Durum kötü


    Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Baskanligi tuddb@egm.gov.tr
    14:30 (2 saat önce)

    Kime: bana
    Sayın Talat Taşkın HALICI

    10.09.2012 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
    Konu ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan 01.08.2012 tarih ve 1783 sayılı yazıda; AİTM Yönetmeliği kapsamında Türk Standardları Enstitüsünden alınan görüşler ve Bakanlıklarınca yapılan değerlendirmeler neticesinde, söz konusu motosikletlerin arka şasisi üzerinde yer alan taşıma kutularının aracın niteliğini değiştirmesinden dolayı, ilgili mevzuata göre tadilat projelerinin hazırlanarak onaylanması ve bu tadilatların araç tescil belgelerine işlenilmesi gerektiği bildirilmiştir.
    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan görüş yazısı doğrultusunda hareket edilmesi için 17.08.2012 tarih ve 160093 sayılı yazımızla 81 İl Emniyet Müdürlüğüne talimat verilmiştir.

    Araçların üzerinde, Araçların İmal, Tadil ve Montajı hakkındaki Yönetmelikte (AİTM) belirtilen şekillerde yapılan her türlü değişikliğin, tescil belgesine işlenebilmesi için, yetkili makine mühendisi tarafından tanzim edilip TSE tarafından onaylanan tadilat projesinin ibrazı ve aracın fenni muayenesinin yaptırılması zorunludur.

    Üzerinde teknik değişiklik yapılan motosikletin kullanım amacı ne olursa olsun (hususi veya ticari) değişikliğin belgelerine işletilmesi zorunludur.

    İyi günler dileriz.
    2069



    -----------------------------------------------------
    Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Baskanligi

  4. #4
    Enduroist Kıdemli Üye Deniz Kupeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    deniz küpeli
    Üyelik tarihi
    14-04-2011
    Bulunduğu yer
    cihangir
    Mesajlar
    1,484
    Marka
    Diger

    Standart

    TMF'den destek veya aciklama geldimi? Veya motorculari temsil eden baska resmi kurum var mi?

  5. #5
    Enduroist Kıdemli Üye uğurkoç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    uğur koç
    Üyelik tarihi
    15-04-2012
    Bulunduğu yer
    istanbul Emkli Dalgıç
    Mesajlar
    263
    Motosiklet
    F650 gs-R1150 GS ADV
    Marka
    Bmw

    Standart

    şimdi burdan bu hükümeye böyle ıvır zıvır işler yaptığı için sayıp dökücem ,sonrada siyasete giriyo diye uyarı alıcam gelde sövme şimdi.

  6. #6
    Ordinaryus Enduroist ATİLLAYILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Atilla Yılmaz
    Üyelik tarihi
    09-02-2011
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,613
    Motosiklet
    XT660Z TENERE
    Marka
    Yamaha

    Standart

    Bu nedir ya ciddi ciddi yazacaklar cezaları bari şu proje işini kolaylaştırsalar.
    Atilla AB Rh- 0533 235 67 13

  7. #7
    Ordinaryus Enduroist MelihUlubilgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Melih Ulubilgen
    Üyelik tarihi
    02-03-2011
    Bulunduğu yer
    İstanbul/EU
    Mesajlar
    4,201
    Motosiklet
    F 800 GS 2008 (ANTRASİT)-Peugeot LXR 200 i
    Marka
    Bmw

    Standart

    Dilekçeyi gönderdim ama olumlu bir sonuç beklemiyorum çünki bunlar genelde baştan savma taktiği uygularlar önceki dilekçe deneyimlerime dayanarak bunu söylüyorum bakalım ne olacak..
    melihulubilgen@hotmail.com
    B RH +
    0532 312 68 18
    TAM KORUMA olmazsa olmaz.
    Kavgada YUMRUK sayılmaz..

  8. #8
    Ordinaryus Enduroist BUGRA TURK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    BUGRA CTURK
    Üyelik tarihi
    06-02-2011
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    1,022
    Motosiklet
    1150 gs (2003)
    Marka
    Bmw

    Standart

    Alıntı dark Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu dilekçeyi gönderdim ve az önce aşağıdaki mail cevap olarak geldi. Durum kötü


    Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Baskanligi tuddb@egm.gov.tr
    14:30 (2 saat önce)

    Kime: bana
    Sayın Talat Taşkın HALICI

    10.09.2012 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
    Konu ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan 01.08.2012 tarih ve 1783 sayılı yazıda; AİTM Yönetmeliği kapsamında Türk Standardları Enstitüsünden alınan görüşler ve Bakanlıklarınca yapılan değerlendirmeler neticesinde, söz konusu motosikletlerin arka şasisi üzerinde yer alan taşıma kutularının aracın niteliğini değiştirmesinden dolayı, ilgili mevzuata göre tadilat projelerinin hazırlanarak onaylanması ve bu tadilatların araç tescil belgelerine işlenilmesi gerektiği bildirilmiştir.
    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan görüş yazısı doğrultusunda hareket edilmesi için 17.08.2012 tarih ve 160093 sayılı yazımızla 81 İl Emniyet Müdürlüğüne talimat verilmiştir.

    Araçların üzerinde, Araçların İmal, Tadil ve Montajı hakkındaki Yönetmelikte (AİTM) belirtilen şekillerde yapılan her türlü değişikliğin, tescil belgesine işlenebilmesi için, yetkili makine mühendisi tarafından tanzim edilip TSE tarafından onaylanan tadilat projesinin ibrazı ve aracın fenni muayenesinin yaptırılması zorunludur.

    Üzerinde teknik değişiklik yapılan motosikletin kullanım amacı ne olursa olsun (hususi veya ticari) değişikliğin belgelerine işletilmesi zorunludur.

    İyi günler dileriz.
    2069



    -----------------------------------------------------
    Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Baskanligi
    şamdan aynı yazı banada geldi sadece ad soyad ben..


    haram olsun..
    Honda CBF 150
    Aprilla Pegaso F 650
    BMW 1150 GS

    Buğra ÇALIŞKANTÜRK 532 404 2887 AB +


  9. #9
    Enduroist Kadim Üye Şenol SEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Şenol SEL
    Üyelik tarihi
    07-01-2009
    Bulunduğu yer
    Güzelyalı - Mudanya - Bursa
    Mesajlar
    777
    Motosiklet
    Yamaha Ybr 125 ESD
    Marka
    Yamaha

    Standart

    Saygılarımla
    Şenol SEL
    Bursa
    0553 021 94 44
    O.M.M Gold Member


    Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın.

    Motosiklet kullanmak tehlikeli bir eylemdir.
    Eğer kullanacaksanız kendi iradeniz ve sorumluluğunuz altında kullanınız.
    Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır..
    “Beyninin beş saniye önce olmadığı yere asla motorunu götürme”

  10. #10
    Ordinaryus Enduroist ATİLLAYILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Atilla Yılmaz
    Üyelik tarihi
    09-02-2011
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,613
    Motosiklet
    XT660Z TENERE
    Marka
    Yamaha

    Standart

    Alıntı Şenol SEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu yazının resmiyeti nedir kime gelmiş acaba
    Atilla AB Rh- 0533 235 67 13

 

 
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •