Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
1 den 10´e kadar. Toplam 24 Sayfa bulundu

Konu: Kirli Gezi

Threaded View

  1. #24
    Moderatör Serdar ZIMBA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Serdar ZIMBA
    Üyelik tarihi
    17-05-2016
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    2,092
    Motosiklet
    1250 GSA
    Marka
    Bmw

    Standart

    Alıntı HakanVelioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    .......

    Şimdi tanımlar bitti hadi gelelim kurallara. Hangi seviyede olursa olsun KG sürüşlerine katılacakların dikkat etmesi gereken kurallarımız: (Bu kurallar zamanla artacaktır/değişecektir)
    1. Kendini korumayı bilmeyen gelmesin . Koruma ekipmanı olmadan KG turlarına katılım kabul edilemez. AKG sürüşlerinde en az asfalt sürüşlerimizdeki seviyede kask, eldiven, dirsek korumalı mont, diz koruması ve motosiklet botu giyilmesi şarttır. Kirli Gezi ve Çok Kirli Gezi sürüşlerimizde Adventure Bot yada üstü koruma seviyesinde bir motosiklet botu giyilmesi gerekir.
    2. Yere sağlam basamayan gelmesin . KG sürüşlerinin hiçbirine %100 asfalt lastiği kabul edilmemektedir. AKG sürüşlerine en az %30 ve üstü arazi performansı olan, KG ve ÇKG sürüşlerinde ise %50 ve üstü arazi performansı olan lastik kullanılması gerekir.
    3. Lastik patlarsa, eline alacak aletin de yoksa seni orada ayılara bırakırız Evet burası önemli ve ciddiyiz. Her kişi kendi motosikletinin lastiğini tamir edecek ekipmanı temin edip taşımak zorundadır. Tabii ki tamir işlemlerine yardım edeceğiz ama gerekli fitil, yama, yedek lastik, sprey, pompa, vs... taşımak katılımcının sorumluluğundadır. Kişi getirmezse, lastiği patlayanı orada şu sözle bırakırız "medeniyete vardığımızda sana bir çekici göndertiriz". Tabii ki bu işin şakası ama kurallara yazdık en nihayetinde uygulayadabiliriz. Şöyle bir düşünün. 10 kişi sizin yüzünüzden orada duruyor ve içinden küfrediyor siz de bunu herkesin gözlerinden okuyorsunuz...
    NOT: Tabii ki ekip arkadaşınızla bu ekipmanları paylaşımlı taşıyabilirsiniz. Önemli olan bu taşıma işlemlerini kendi grubunuz içerisinde çözmeniz her şeyi devletten beklememenizdir
    4. Çaylar kesinlikle şirketten değildir : ) Arazide sürerken vücudunuz normalden fazla kalori harcar ve su tüketir. Kendi tüketeceğiniz gıdayı getirmelisiniz. Paylaşmak Enduroist ruhunda var ama kimse ameleliği de sevmez.
    5. Yahu bir durun bittim ben artık! nasıl diyeceğiz! Arkadaşlar herkesin arazi kondüsyonu farklıdır. Rota içerisinde mola noktalarını belirlemiş olacağız ama yorulduğunuzda tek yapmanız gereken sadece sağa sinyali çakıp durmaktır. Buna her daim hakkınız vardır. Siz durduğunuzda grup yavaş yavaş sizin yanınıza gelecektir.
    6. Bizimle yatmadan olmaz Öncelikle araziye girip de hiç yatmayan motosiklet olmadığını kabul etmelisiniz. Bununla birlikte motosikletiniz dala takılabilir ve çizilebilir. Ya da alt karter korumanıza taş çarpabilir. Bunlar cidden kozmetik ve çok küçük hasarlardır ama olacaktır. Allah beterinden saklasın. Eğer bu konularda takıntılı iseniz bunu aşmadan Kirli Gezileri düşünmemelisiniz.
    7. Ardınızda ne varsa geride bırakın : ) . KG sürüşlerinin hiç birinde artçıya yer yoktur.
    8. Kovulma riski ya da bir daha geziye kabul edilmeme riski vardır. Burada ve aşağıda tanımlanan kurallara uymamanız durumunda ekip üyeleri sizi uyaracaktır, siz de inatçı keçi çıkarsanız yapacak bir durum kalmamaktadır.
    ......

    Özet:
    Kirli Gezilerle amacımız asfalt dışı yollara meraklı yeni sürücülere yol göstermek, eskilerle yenileri yan yana getirip yeni sürüş arkadaşlıkları başlatmak ve en önemlisi de EĞLENMEKtir. Kirli Gezilerle sizlerin kuracağınız tanışıklıklar ile kendi gruplarınızı oluşturup keşfedeceğiniz yeni rotalarla gezilerinizi yapmanız ve Enduroist ailesi içerisinde de raporlarınızı yayınlamanız bizim en büyük başarımız olacaktır.
    Hakan'ın ilk mesajından alıntıladığım kurallar kısmın da 5.madde ile ilgili kendi görüşümü paylaşmak istedim,grup yaş ortalamamız çok küçük değil, oranlamadım ama aktif katılım sağlayan üyelerin bana göre büyük kısmı 35-45 yaş aralığı,dolayısı ile arazi ağırlıklı turlara katılırken özellikle 3 günden daha uzun süren turlar da mutlaka kondüsyonumuzun iyi olması gerekmekte arkadaşlar,yoksa hızlı başlayan bir turun ikinci günün de havlu atmanız yada grubu yavaşlatmanız içten bile değil ,dolayısı ile tur tarihleri genel de öncen belli olur ,hazırlık aşamasın da mutlaka ama mutlaka bireysel vücut sporlarını yapıyor olmamız gerekir , sürekli arazi rotaların da uzun ayakta sürüş ve 200+ kg motoların hakimiyetini sağlama,düştümü kaldırma gibi eylemler çok efor isteyen işler. Hatta büyük turlar öncesin de küçük yada günü birlik antreman niteliğinde turlar düzenlemekte fayda var.

    Bir diğer değineceğim konu ,Hakan ilave etmemiş ama fiziksel hazırlık dışın da psikolojik hazırlık da önemli, yani sabah kalktınız ,bir taraflarınız ağrıyor,kas ağrısı olabilir,karın ağrısı olabilir,şiddetli baş ağrısı olabilir,keyifsiz ve motora binmekte isteksizsiniz, o vakit motora binmeyin arkadaşlar, çünkü biraz sonra grupla araziye çıkacaksınız ve yola yeteri kadar konsantransyon olamazsanız ,arazi şartların da her türlü riske açıksınız demektir.Beyin ve vücut başka yerde olmamalı, elbette bu söylediklerim asfalt sürüşlerin de de geçerli,özellikle moraliniz bozuk iken yada refleks hareketlerinizi yavaşlatan ilaçlar almışken tekrar ediyorum ,motora binmeyin.
    Konu Serdar ZIMBA tarafından (22-07-2019 Saat 17:11 ) değiştirilmiştir.
    Motosikletim'in üzerindeyken hisettiğim tek duygu... Özgürlük !..

  2. Serdar ZIMBA güzel mesajın için 4 üye sana teşekkür etti :

    ahmet şen (22-07-2019),alper ozbas (23-07-2019),cemkucuk (23-07-2019),ersel şenkaya (23-07-2019)

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •