Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
1 den 10´e kadar. Toplam 14 Sayfa bulundu
  1. #1
    Enduroist Katılımcı Üye yavuz değerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    yavuz değerli
    Üyelik tarihi
    03-02-2014
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    125
    Motosiklet
    TRACER 900
    Marka
    Yamaha

    Standart Yarım Türkiye Turu Planı - Öneri, Fikir ve nasihat ihtiyacı :)

    Selam Millet,

    Giriş:
    Dün gece uyku tutmadı ve 6 hazirandaki 2 haftalık yıllık iznim için bir rota belirledim. 4.000 km civarı olacak inş. İlk uzun gezim olacak motosikletle. Şimdiye kadar en uzun yolumu 2 hafta önce 1 gece konaklamalı istanbul - ayvalık arası yaptım 1000 km civarı yani. O süre zarfında gözlemlediğim düz ve uzun sürüşlerden hiç bir zevk almadığım (: . Sürekli olarak virajlı yollar aradım gidip gelirken. Bu sebeple rotayı mümkün olduğu kadar ana yollardan uzak tutmaya çalıştım. Rota detayı aşağıda var. Fikir, öneri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

    Ekip:
    Şuan için belki bir arkadaşım katılacak bana. Oda olmazsa büyük ihtimal tek olacağım. Katılmak isteyen olursa kabul eder miyim bilmiyorum açıkcası şuan (: . Kendi planımca ve birazda kafama göre rastgele hareket etmek istiyorum. Katılımcı olursa bu isteğim törpülenebilir diye düşünüyorum. Bilmiyorum yani fikir ve tecrübelerinize açığım

    Amaç:
    Amacım motosikletimle keyf içinde gezebileceğim, kafamın estiği yerde çadırı kurup, bazende motel otel pansiyon yada kamp alanlarında konaklayabileceğim, biraz tarihi, biraz kültürel, biraz deniz kum güneş, biraz eğlence, biraz macera, biraz huzurlu dağlık yerlerde kamp havasında kafa dinleyebileceğim bir gezi. Bu esnada da görmek istediğim yerleri görerek biraz fotoğraf çekmek istiyorum.

    Araç:
    2013 model Honda NC700XA. Şuan 22.5K Km'de Şuan. 24 K bakımını yaptırarak yola çıkmak istiyorum. Donanımım: Orjinal Topcase, SideCase, TurCamı, Acerbis elcik koruma, Flod-Spot sisfarı. Toprak yollarada girmeyi planlayarak Yeni Lastik alarak (Pirelli Corsa2 MT60) yola çıkmayı düşünüyorum. Hava Filtresi yeni değişti. Birde Zincir dişli seti değiştirmeyi planlıyorum.

    Rota/Durak:
    Harita Linki
    Resim

    1.bölüm(tahmini süre 6-7 gün):kültür turu ağırlıklı bir bölüm olcak.

    - Karadeniz sahilinden Amarsa: Belki öncesinde Bolu 7 göller. Bolu olursa çadırda bolu konaklamalı. Bolu olmazsa Amasrada çadır yada otel.
    - Amasra - Karabük : Kardemir demir çelik fabrikasında foto çekmek istiyorum ayarlayabilirsem izinleri. Ayarlarsam karabük ve safranbolu. Akşama ankara yolcusu Ankara da otel yada yolda bir yerde pinekleme.
    - Karabük - Ankara : Ataya saygı turu anıtkabir foto vs. Onun dışında çok durmak istemiyorum oralarda.
    - Ankara - TuzGölü : Tuz Gölünde gün batımı foto çekmeyi çok istiyorum. Bir şekilde gün batımını ona göre ayarlıcam. Foto sonrası belki orada ikamet yada ürgüpe yola koyulmaca.
    - Tuzgölü - Ürgüp : Ürgüp görmek istediğim yerler arasında o sebeple oraya bir tam gün ayırmak istiyorum. Balon turu belki foto çekmek için. Gece oralarda bir şekilde artık.
    - Ürgüp - Konya : Konya ve Mevlana müzesini ziyaret etmek istiyorum. Tarihi yerleri dolaşabilirim belki. Kalma işi Beyşehir milli parkı.
    - Konya - Alanya : Alanya'da bir arkadaşım var orada birkaç gün konaklarım belki. yada bir gece bir gündüz.

    2.bölüm(7-10 Gün) Daha çok deniz ve eylence(: gördüğün yerde yüzme. beyendiğin yerde kamp şeklinde.Bu noktadan sonra duraklar için detaylı araştırma yapmadım. Önerileriniz lazım. Genel olarak plan:

    - Alanya - Finike/olimpos : arada tarihi yerlere belki uğrarım belki uğramam. Geceyi orada bir yerde çadır.
    - Finike - Fethiye : sahilden sahilden gitmek istiyorum. Ölüdeniz uğramalı. toprak yollar da olabilir. Gece fetiye eylence.
    - Fethiye - Marmaris/Datça :Geze geze yola devam. Datçada konaklıcak şekilde 1 gün geçririm orlarda
    - Datça - Bodrum - Didim : Feribotla ulaşım olcak bodrumda da bakıcaz (:
    - Didim - Kuşadası - Şirince :
    - Şirince - Alaçatı - çeşme :
    - Çeşme - İzmir Kordon : Bu kısımlarda bi plan yapıcam ama süre zaman çok mühim değil. İzmiri çok severim. kordonda bir akşam oturmak ve izmirde konaklamak isterim.
    - izmir- ayvalık - Asos : Sahilden sahilden keyfle motor sürmek sıkıldığım yerde denize girmek istiyorum. Asos civarı bi yerde kamp vs konaklama olabilir.
    - Asos - Çanakkale : Zamanım ve enerjim kalırsa şehitliğide gezmek istiyorum. Çanakkalede bir gece belki.
    - Çanakkale - İstanbul : Bi şekilde dönmeyi düşünüyorum

    Sorular:
    1- Mevcut motosiklet donanımlarım dışında motosiklet için ne gibi bir donanım gerekir ?(Orjinal Topcase, SideCase, TurCamı, Acerbis elcik koruma, Flod-Spot sisfarı, 3cm Gidon yükseltme,çakmaklık)

    2- Arkadaşımın 4 mevsim Husky çadırı var onu alıcam. Uyku tulumum var -30 derece, o sebeble biraz iri daha basit bişimi, çadır ve tulumu. yük açısından.

    3 - Çok motosiklet tamirinden anlamam ama basit işler için ne avadanlıklar alsam yanıma. Lastik tamir kitim var.

    4 - Zincir Yağlama işi mecbur ama temizleme işini merkezi yerlerden alacağım spreyle yapsam olur mu ?

    5 - Yanıma akla gelmeyen ama çok ihtiyacım olabilecek ne alabilirim.

    6 - Güzergahta, uğranılası, kalınası, görülesi yada görülmeye gerek olmayası yerler var mı ?

    7 - Her türlü fikir öneri tecrübe

  2. #2
    Enduroist Katılımcı Üye Oytun Uskan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Oytun USKAN
    Üyelik tarihi
    16-04-2013
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    135
    Motosiklet
    F650 GS
    Marka
    Bmw

    Standart

    Yavuz,
    23 Nisanda buna benzer bir yol yaptım rotanın güney kısmı ile ilgili şunu söyleye bilirim, Datçada palamutbükü'ne sür. Pamutbüküne 1KM kala sağında ağaçlıklı bir alan ve devamında bir koy var orada çadırlar oluyor orada konakla ben öyle yapmıştım.Geçen sene Temmuz ayından beri orada kalan Hikmet Abla ile tanışır konuşur belki selamımı söylersin iyi insandır.Datça bodrum arası feribot çalışmıyordu ben orada iken liman yapımı varmış feribot kullanamamış ve marmaris üzerinden bodruma geçmiştim gitmeden o kısmı netleştir.
    Bodrum da kalır isen Gümbetde Zetaş kamp karavan alanını tavsiye ederim orada da Gökhan abiyi bul akşam mangal yapar ayran içersiniz

    Bende kamp yaptım 3 mevsim çadır ve yazlık uyku tulumu ile ziyadesi ile sıcak geceler geçirdim ekipmanın yeterli ama yağmura tutulursan aman dikkat.. yağmurluk ve bot yağmurluğunu mutlaka yanına al

    İzmire gidince güzelbahçeye git gün batımında taze meze balık ve ayran iç..

    Tekerin düz bassın iyi yolculuklar.

  3. #3
    Enduroist Kadim Üye CihanCöbek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Cihan Cöbek
    Üyelik tarihi
    06-08-2012
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    430
    Motosiklet
    NC700 X Gümüş
    Marka
    Honda

    Standart

    Çadır seçinim gayet iyi.Uyku tulumu gideceğin mevsimde almana gerek yok.Havalar akşamları sıcak oluyor uyku tulumu için.Yanında kalın çorap,sweat-short ve pike bulundurman yeterli olur.Yada Bim'de Migros'ta satılan ince uyku tulumlarından alabilirsin,hatta bunların yorgan gibi açılanları vardır.Yaz için çok iş yaparlar. Çadırda yere sermek için ince birde mat bulundurmanı öneririm.

    Yan çantanın üst kısmı yüklemeye müsaitse (üstü düzse) üstüne çadır uyku tulumu,mat vb gibi uzunlamasına eşyaları motoruna paralel bağlayabilirsin.eğer üstünü kullanamıyorsan, arka seleye ahtapot veya gergi lastikle bağlayarak motora dik olacak şekilde (yanlamasına) sabitleyebilirsin.Yanında 1 sprey şişelik zincir yağı almayı unutma ve 500km'de bir zinciri yağla,yoksa dönüşte bitik bir zincirle karşılaşabilirsin.Uzun yolda farkında olmadan yağlamayı unutunca daha çabuk yıpranıyor.Çakmaklık kamp kuran motorcuların olmazsa olmazı.Oda baya işe yarayacak.

    Uzun yolda gece flood led sis farlarının çok faydasını göreceksin.Özellikle Asos yolunda.

    Marmaris'ten Datça'ya geçersen Hisarönü sapağından saparak Selimiye ve Bozburun'a da uğramanı öneririm. Motosiklet için oldukça keyifli inişli çıkışlı virajlı ve bol manzaralı bir yoldur.Oldukça tenhadır.Sanki Yunanistan'da sürüyormuş gibi hissedebilirsin kendini.

    Ayvalık'ta Ada Kamping var.Ancak kamping dışı olsun kafa dinliyim dersen Maden adası Patrişya kıyısında çadırını kur,keyfine bak.

    Bodrum Zetaş kamping iyidir güzeldir fakat gece çevrede bulunan ve karaoke yapan karga sesli İngiliz turistlerden dolayı uykudan sık sık uyanabilirsin.

    Antalya-Fethiye arasını kesinlikle denizi görecek şekilde kıyıdan kat et. Demre-Kaş-Kalkan yoluna bayılacaksın.

    Kaş'ta Kaş Kamping var.Oldukça güzel bir kamping kesinlikle tavsiye ederim.Gitmeden önce oraya muhtemel olacağın tarihi ve kalacağını söyle,genelde yabancılar da çok tercih ediyorlar yoğun oluyor,önceden aradığın için seni geri çevirmezler.

    Fethiye-Ölüdeniz'e gidince Kelebekler Vadisi ve Kabak koyunu yukarıdan gören yoldan bir sürüş yapmayı unutma.

    Birde Asos'tan sonra Gökçeada ve Bozcaada'yı da rotana eklersen güzel olur.Özellikle Gökçeada tam motosikletlik bir ada.

    Benden bukadar;)
    Konu CihanCöbek tarafından (09-05-2014 Saat 17:44 ) değiştirilmiştir.

  4. #4
    Enduroist Katılımcı Üye İsmail Hakkı Erdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    İsmail Hakkı ERDAĞ
    Üyelik tarihi
    12-10-2010
    Bulunduğu yer
    Alanya
    Mesajlar
    411
    Motosiklet
    Yamaha 1200 süper tenere
    Marka
    Yamaha

    Standart

    Alanya dan geçersen uğra . Haziran -Temmuz yurt dışı turunda olacağım. Bu aylar dışında ne zaman olursa beklerim.
    Motorcu özgür ruhtur.
    05324123412

  5. #5
    Ordinaryus Enduroist İbrahim DEĞERLİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    İbrahim DEĞERLİ
    Üyelik tarihi
    17-04-2013
    Bulunduğu yer
    Sakarya
    Mesajlar
    1,351
    Motosiklet
    CRF1000L Afrika Twin
    Marka
    Honda

    Standart

    Anılarım canlandı şimdi yahu. Zaten dün gece de uyku tutmadı, Bosna gezisi planlamaktan. Yavuz şimdiden sana keyifli yolculuklar, bol bol fotoğraf çekmeyi unutma varsa mutlaka kaska kamerasını tak, çünkü o kadar geziden sonra bu anılar kalıyor. Kask kamerası düşünürsen bir başka topikte bir kameradan bahsetmiştim hem fiyat olarak dsa uygun, arkadaşım aldı denedik çekimi falan harika, bende sipariş verdim.
    Amasra'da mutlaka balıkçı Hasan Amca'da bol salatalı balık ye
    Bu da benim geçen Ağustos'ta yaptığım gezi belki bir faydası olur ;
    http://www.enduroist.com/forum/showt...%DD%E7-Anadolu
    Safranbolu'dan Amasra'ya geçerken depon mutlaka dolu olsun Küre Dağların'da 180 Km.de bir benzin istasyonu yok, hatta bir pet şişe yedek alabilirsin, ben motora orada 340 Km. yaptırdım bir depoyla, ona göre dikaktli ol
    ----------------------------------------
    Yok Öyle 3 Aşağı 5 Yukarı
    1 Aşağı 2,3,4,5,6 Yukarı

  6. #6
    Enduroist Kadim Üye Aras Acer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Aras Acer
    Üyelik tarihi
    25-02-2013
    Bulunduğu yer
    İstanbul/ Kadıköy
    Mesajlar
    809
    Motosiklet
    CRF 250L
    Marka
    Honda

    Standart

    Haziranda bende 2 aylık bir geziye çıkıyorum... Karadeniz- Doğu ve Güney doğu bölgesinden Tekirdağ da sonlandıracağım... Keyifli bir plan... kolay gelsin...
    Seyahat sürecinin sonunda vardığınız tek yer kendi benliğinizdir...
    https://www.facebook.com/yolajandam

  7. #7
    Enduroist Katılımcı Üye yavuz değerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    yavuz değerli
    Üyelik tarihi
    03-02-2014
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    125
    Motosiklet
    TRACER 900
    Marka
    Yamaha

    Standart

    Alıntı Oytun Uskan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yavuz,
    23 Nisanda buna benzer bir yol yaptım rotanın güney kısmı ile ilgili şunu söyleye bilirim, Datçada palamutbükü'ne sür. Pamutbüküne 1KM kala sağında ağaçlıklı bir alan ve devamında bir koy var orada çadırlar oluyor orada konakla ben öyle yapmıştım.Geçen sene Temmuz ayından beri orada kalan Hikmet Abla ile tanışır konuşur belki selamımı söylersin iyi insandır.Datça bodrum arası feribot çalışmıyordu ben orada iken liman yapımı varmış feribot kullanamamış ve marmaris üzerinden bodruma geçmiştim gitmeden o kısmı netleştir.
    Bodrum da kalır isen Gümbetde Zetaş kamp karavan alanını tavsiye ederim orada da Gökhan abiyi bul akşam mangal yapar ayran içersiniz

    Bende kamp yaptım 3 mevsim çadır ve yazlık uyku tulumu ile ziyadesi ile sıcak geceler geçirdim ekipmanın yeterli ama yağmura tutulursan aman dikkat.. yağmurluk ve bot yağmurluğunu mutlaka yanına al

    İzmire gidince güzelbahçeye git gün batımında taze meze balık ve ayran iç..

    Tekerin düz bassın iyi yolculuklar.
    Saol hocam yazdıklarını dikkate alıcam (:

  8. #8
    Enduroist Katılımcı Üye yavuz değerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    yavuz değerli
    Üyelik tarihi
    03-02-2014
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    125
    Motosiklet
    TRACER 900
    Marka
    Yamaha

    Standart

    Alıntı CihanCöbek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çadır seçinim gayet iyi.Uyku tulumu gideceğin mevsimde almana gerek yok.Havalar akşamları sıcak oluyor uyku tulumu için.Yanında kalın çorap,sweat-short ve pike bulundurman yeterli olur.Yada Bim'de Migros'ta satılan ince uyku tulumlarından alabilirsin,hatta bunların yorgan gibi açılanları vardır.Yaz için çok iş yaparlar. Çadırda yere sermek için ince birde mat bulundurmanı öneririm.

    Yan çantanın üst kısmı yüklemeye müsaitse (üstü düzse) üstüne çadır uyku tulumu,mat vb gibi uzunlamasına eşyaları motoruna paralel bağlayabilirsin.eğer üstünü kullanamıyorsan, arka seleye ahtapot veya gergi lastikle bağlayarak motora dik olacak şekilde (yanlamasına) sabitleyebilirsin.Yanında 1 sprey şişelik zincir yağı almayı unutma ve 500km'de bir zinciri yağla,yoksa dönüşte bitik bir zincirle karşılaşabilirsin.Uzun yolda farkında olmadan yağlamayı unutunca daha çabuk yıpranıyor.Çakmaklık kamp kuran motorcuların olmazsa olmazı.Oda baya işe yarayacak.

    Uzun yolda gece flood led sis farlarının çok faydasını göreceksin.Özellikle Asos yolunda.

    Marmaris'ten Datça'ya geçersen Hisarönü sapağından saparak Selimiye ve Bozburun'a da uğramanı öneririm. Motosiklet için oldukça keyifli inişli çıkışlı virajlı ve bol manzaralı bir yoldur.Oldukça tenhadır.Sanki Yunanistan'da sürüyormuş gibi hissedebilirsin kendini.

    Ayvalık'ta Ada Kamping var.Ancak kamping dışı olsun kafa dinliyim dersen Maden adası Patrişya kıyısında çadırını kur,keyfine bak.

    Bodrum Zetaş kamping iyidir güzeldir fakat gece çevrede bulunan ve karaoke yapan karga sesli İngiliz turistlerden dolayı uykudan sık sık uyanabilirsin.

    Antalya-Fethiye arasını kesinlikle denizi görecek şekilde kıyıdan kat et. Demre-Kaş-Kalkan yoluna bayılacaksın.

    Kaş'ta Kaş Kamping var.Oldukça güzel bir kamping kesinlikle tavsiye ederim.Gitmeden önce oraya muhtemel olacağın tarihi ve kalacağını söyle,genelde yabancılar da çok tercih ediyorlar yoğun oluyor,önceden aradığın için seni geri çevirmezler.

    Fethiye-Ölüdeniz'e gidince Kelebekler Vadisi ve Kabak koyunu yukarıdan gören yoldan bir sürüş yapmayı unutma.

    Birde Asos'tan sonra Gökçeada ve Bozcaada'yı da rotana eklersen güzel olur.Özellikle Gökçeada tam motosikletlik bir ada.

    Benden bukadar;)

    saol hocam çok güzel katkıların oldu detay için. "Fethiye-Ölüdeniz'e gidince Kelebekler Vadisi ve Kabak koyunu yukarıdan gören yoldan bir sürüş yapmayı unutma." demişsin orayı google ve yandex mapte incelediğimde yol bilgisi eksik gibi gördüm. biraz sarp yerler sanırım uydudan bakyığımda. Kelebeği yukarıdan görün yolun durumu nasıl ? çok toprak bir yolmu ? o hat üzerinde toprak yol olarak beni zorlayacak bir rota var mı ? Şundan dolayı soruyorum. bahsettiğim gibi lastik alarak yola çıkıcam. çok toprakta problem yaşamazsam pilot 4 almayı düşünüyorum. Yoksa pirelli Mt rs 60 olmak durumunda kalıyor.

  9. #9
    Enduroist Katılımcı Üye yavuz değerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    yavuz değerli
    Üyelik tarihi
    03-02-2014
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    125
    Motosiklet
    TRACER 900
    Marka
    Yamaha

    Standart

    Alıntı İbrahim DEĞERLİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anılarım canlandı şimdi yahu. Zaten dün gece de uyku tutmadı, Bosna gezisi planlamaktan. Yavuz şimdiden sana keyifli yolculuklar, bol bol fotoğraf çekmeyi unutma varsa mutlaka kaska kamerasını tak, çünkü o kadar geziden sonra bu anılar kalıyor. Kask kamerası düşünürsen bir başka topikte bir kameradan bahsetmiştim hem fiyat olarak dsa uygun, arkadaşım aldı denedik çekimi falan harika, bende sipariş verdim.
    Amasra'da mutlaka balıkçı Hasan Amca'da bol salatalı balık ye
    Bu da benim geçen Ağustos'ta yaptığım gezi belki bir faydası olur ;
    http://www.enduroist.com/forum/showt...%DD%E7-Anadolu
    Safranbolu'dan Amasra'ya geçerken depon mutlaka dolu olsun Küre Dağların'da 180 Km.de bir benzin istasyonu yok, hatta bir pet şişe yedek alabilirsin, ben motora orada 340 Km. yaptırdım bir depoyla, ona göre dikaktli ol
    Yazını okumuştum ibrahim, Tecrübelerinden esinlenerek yakıt işine dikkat edicem (:

  10. #10
    Enduroist Katılımcı Üye yavuz değerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    yavuz değerli
    Üyelik tarihi
    03-02-2014
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    125
    Motosiklet
    TRACER 900
    Marka
    Yamaha

    Standart

    Alıntı İsmail Hakkı Erdağ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alanya dan geçersen uğra . Haziran -Temmuz yurt dışı turunda olacağım. Bu aylar dışında ne zaman olursa beklerim.
    Teşekkür ederim İsmail abi. Alanyaya kesin uğrayacağım ama haziranda bu planım. Ağustosta başkabir plan var rota düşerse mutlaka uğramaya çalışırım yanınıza.

 

 
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •