Selam dostlar,
havalar ısınmaya başladı,artık gezme zamanı.
Fırsat buldukça sizlere Düzce'nin güzel yerlerini hem kendim tanımaya hem de sizlere tanıtmaya çalışıcam,ilk olarak Güzeldere Şelalesi ile başlayalım bakalım,
İsterseniz önce Güzeldere Şelalesi hakkında biraz bilgilenelim.

Guzeldere Şelalesi, Duzce'nin Gölyaka ilcesinin sinirlari icerisinde Guzeldere Köyu'ndedir ve rakimi 630 metredir. Guzeldere Köyu'nden gecen Bicki Deresi uzerinde bulunan Guzeldere Şelalesi 135 m. yuksekliktedir ve estetik yönden yörede ayricalikli bir konuma sahiptir. Guzeldere Şelalesi Orman Bakanligi Milli Parklar ve Av-Yaban Hayati Koruma Genel Mudurlugu tarafindan "Orman Ici Dinlenme Yeri" olarak tescil edilmiştir. Elmacik Dagi (1700 m)'na uzanan bu şelale ve cevresi orman yapisi ile de dikkat cekmektedir.
Şelalenin bulundugu alanda, Kayin, Gurgen, Köknar, Porsuk, Saricam, Karacam, Kestane, Ihlamur, Akcaagac, Dişbudak, Ceviz, Orman Kavagi, Orman Sögudu, Orman Gulu, Kara Yemiş, Papaz Kulahi agaclari; Bögurtlen, Üvez, Alic, Taflan, Kantaron Otu, Kardelen, Arap Sumbulu, Siklamen, Menekşe, Dugun, Egrelti, Fig, Burcak gibi bitkiler de görulmektedir.
Yaban hayati yönunden de bu bölge zengindir. Boz Ayi, Kurt, Tilki, Çakal, Vaşak, Karaca, Geyik, Yaban Domuzu, Sansar, Karatavuk ve Agackakan gibi hayvanlar da görulmektedir.

Turkiye'nin en yuksek şelalesi Guzeldere Şelalesidir. Kademeli olarak akan şelalenin yuksekligi 135 metreyi buluyor. Dar bir vadide yer almasi ve yogun orman dokusuyla cevrelenmiş olmasi, şelaleyi tam olarak görmenizi engelliyor. Özellikle yakina geldiginizde şelalenin tamamini göremiyorsunuz.
Yuzotuzbeş metreden dökulen buyuk şelalenin sularina az aşagida bir dere daha karişiyor. Bu muhteşem göruntuyu, sonbaharin sari tonlarinda ruzgarla dans eden yapraklar suslediginde icsel yolculuklara cikip anilara dalmamak elde degil.
Şelalenin ust noktasi, denizden 600 mt yukseklikte. Yaz mevsiminde suyun debisi cok yuksek degil. Ancak Bahar ortasinda karlar erimeye başladiktan sonra giderseniz oldukca yuksek bir debiyle karşilaşirsiniz.

kisaca ...
Guzeldere Şelalesinde kuş ve su sesinin birbirine kaynaştigi bu cennet mekani görmelisiniz....
Görduklerinize inanamayacaksiniz...!!!
Alıntıdır,

Arkadaşlar,Güzeldere şelalesi Tem Düzce çıkışından 23 km.mesafede olup bunun 10 km.si dağa tırmanıştır.yollar asfalt gayet güzel,fakat özellikle belirtmek isterim ki 10 km.lik dağa tırmanış yolu bizler için gayet güzel,bol virajlı bir yol fakat yol dar ve gidiş-geliş olduğundan ayrıca hem sık hem de arada keskin virajları olduğundan gelecek arkadaşların dikkat etmesi ve süratlerini iyi ayarlamaları gerekir.Şelale girişi ücretli motosikletten 3 lira alıyorlar,içeride ufak bir tesis var,balık ve köfte ızgara yapılıyor ama ben yol üzerindeki bir tesisi tavsiye ederim,çay mevcut fakat mekana göre bana fiyatı yüksek geldi doğrusu(1 lira).

Bu kadar yeter,resimlere gelelim,










devamı gelecek,