10 Kasım 2012 günü Saat: 12:00 de İzmir Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet tarihinin en görkemli anma törenine ev sahipliği yapıyor.

İzmir Konak Belediyesi’nin fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün’ün ile ortaklaşa gerçekleştireceği projede Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran 2.400 kişi Atatürk portresi oluşturacak ve bu oluşum yaklaşık 200 Metre yukarıdan fotoğraflanarak ölümsüzleşecek.

Belgesel niteliğinde bir film haline de getirilecek proje pek çok ulusal TV kanalında canlı olarak yayınlanacağı gibi yaratacağı etki ile uluslararası bir sansasyonel tepkime hedefleniyor.

Ayrıca projeye katılacak 2.400 katılımcı çok yüksek çözünürlükte görüntü elde edilebilen özel bir panaromik çekim teknolojisi olan GigaPan ile tek bir karede görüntülenecek. Türkiye’de ilk defa kullanılacak bu teknoloji ile çekilecek fotoğrafta 2400 kişi her biri bir portre fotoğraf kadar net olacak ve aynı karede görüntülenecek.

Tüm organizasyonun haftalar öncesinden sosyal medyada tanıtımı yapılacak ve projenin yüzbinlerce kişiye duyurulması sağlanacak. http://www.izindeyiz.net/ alan adı ile oluşturulacak web sitesinden organizasyon ile ilgili tüm materyalin indirilebileceği proje, katılımcı sayısı, teknolojisi, görselleştirme biçimi ve daha bir çok anlamda Türkiye’de bir “ilk” olarak tarihe geçecek.

Büyük kurtarıcımız ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu proje ile yaratacağı birlik beraberlik duygusu paha biçilmez bir değer olarak kayda geçecektir. Proje tamamen sosyal sorumluluk değerleri kapsamında gerçekleştirilecek olup, ne katılımcılar, ne fotoğraf sanatçısı ne de Konak Belediyesi ve de diğer adı geçen (geçecek) kişi kurum ya da kuruluşlar projenin gerçekleşmesinden maddi bir kazanç elde etmeyeceklerdir.



izindeyiz
‎101112

Siz hiç Türkiye’ye gelmiş bir yabancının, bir 10 Kasım sabahı, saat dokuzu beş geçe neler yaşadığını düşündünüz mü?

Ben de düşünmemiştim; ta ki yabancı bir dostum yaşadığı büyük şaşkınlığı anlatana kadar. Demişti ki; “Siz nasıl bir milletsiniz ki, bunca yıl sonra dahi bir insanın ölümünü böylesine büyük bir vefayla, bağlılıkla ve böylesine büyük bir katılımla anabiliyorsunuz?”

10 Kasım nedir?.. ‘Bir insanın ölümü’ mü, yoksa bir ülkünün paylaşıldığının göstergesi mi?

10 Kasım, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen bir lidere saygının, ülkeye bağlılığın göstergesidir.

10 Kasım, bu ülkede yaşayan insanların, her 10 Kasım’da saat dokuzu beş geçe aynı heyecanla, aynı ülküde buluşmasıdır. Aynı özlemle yaşamasıdır. Geleceğe umutla bakması, bir barış sevdalısına, bir dünya liderine bitmek bilmez saygısıdır.

Dedik ki, Kurtuluş savaşının başladığı ve bittiği kent İzmir, adına yaraşır bir özlem’e imza atsın. Bu 10 Kasım’da, saat 12.00’de, aynı ülküde buluşsun ve dünyanın en büyük Atatürk portresini oluştursun.

Aynı özlemi yaşayan; aynı sevgiyi, aynı saygıyı paylaşan 2400 kişiye ihtiyacımız var. 2400 kişiden biri de sen olur musun?..

10 Kasım’da İzmir’deyiz… 10 Kasım’da İzindeyiz…

Dr. Hakan Tartan Konak Belediye Başkanı


29 Ekimde Aynı yerde bu çalışmanın provası yapıldı, eşimin rahatsızlığı nedeniyle katılamadım, çok istiyordum. Basında hiç de haber değeri olmadı, haydi gençler gayret edin.