Alıntı YYUCE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu bu adam bu topiği açtı ortadan kayboldu, ya belediye çukuruna ya da Kasımpaşa rögarına düştü, diye tahmin etmiştim. Agacığım ben mektepli değil alaylıyım teknik anlamda izah edilmesi gereken konularda okuyan üyelere yanlış bilgi vermekten korkarım; benim gerçeklerim yaşanmış bedel ödenmiş gerçeklerdir. Keşke yeni motora başladığım yıllarda böyle bir fırsatım olsaydı, bırakın eğitim almayı telekominikasyon, iletişim, okusford vardı da biz mi gitmedik. Yatıp kalkıp dua edelim bu topikler sayesinde gerçeğe bir adım daha yaklaşmaya çalışıyoruz, ister sürüş ister bakım onarım olsun her türlü teknik hakkında buradaki paylaşımlardan ders alıyoruz. Bildiğim bir sürü tecrübeyi teknik anlamda okuduğumda taşlar yerine oturmaya başlıyor. Bu forumları takip eden arkadaşlar da aynı kanıdadır umarım. Hayalim bu paylaşımlar bize yetmediğinde işin uzmanlarından destek almak zaman zaman bunu yapıyoruz, hatta bila bedel hilali ahmer kızılay menfaatine bu işe gönüllü soyunanlar var. Bu imkanı sınırsızca kullanabiliriz, eğitim için parasal bedeller ödemeye de razıyız, ama allah korusun basit bir bilgi yüzünden hayatımızla bu bedeli ödemeyelim.
Güvenli motor kullanmak ve kullanabilmek için eğitim eğitim ve eğitim herşeyin başı..Ama malesef güzel yurdum da tek başına yetmiyor...Güvenli kullanım eğitimi yanında özellikle kendimizi yurdum trafiğinde nasıl korur-kollarız konusu başlı başına ayrı bir eğitim konusu olmalı bence.?

Pazar akşamı ART eğitiminden eve dönerken evime 1 km kala kırmızı ışıkda en ön dururken yanımda ki yolcu minibüs şöförünün bana seslendiğini fark ettim..anektot aynen şöyle gelişti.

-şşşt birader..motor güzelmiş
- hıı hıı
-becerirmiyiz bizde alsak bi tane
-hıı hıı
-kaça bunlar.?
-Önce eğitim şart.
-ne eğitimi.
-Motor kullanma/kullanabilme eğitimi.
-gerek var mı ki
-kesinlikle
-hee heee hee...!!!

Bu kafadaki yurdum şöförlerin arasında trafik kurallarına tam uyarak güvenli gitmek mümkün mü sizce....en fazla 300 mt sonra kaza olur ne yazık.?