üsdatlar,

2000 model F650 GS imi aldım. 45000 Kmde. benden önceki sahibi binmek için alıp tüm bakımlarını yaptırmış. Enjektör temizliği de dahil. üstünde 2 çift Hella marka sis farı. Ön ikinci çamurluk, Uzun tur camı var.



Merak ettiğim birkaç husus var. Nokta nokta yazıyorum aydınlatırsanız sevinirim.

* Kontağı ilk açtığımda ABS, benzin uyarı ışığı ve hararet ışığım yanıyor. Ancak yağ uyarı ışığım yanmıyor. Normalde diğer tüm motorlarımda motor çalışmadığında bu lamba yanardı. Bu normal midir yoksa bir sorun mu var?
* Benden önceki sahibi hava filtresi olarak K&N takıldığını söyledi. Henüz söküp bakmadım ama gaza yüklendiğimde sanki filtre yokmuş gibi hava emişini duyuyorum. K&N filtre kullanan arkadaş varsa bu normal midir. bu filtreyi kullanmaya başladıktan sonra hava yakıt ayarı yaptıran oldu mu?
* Motor soğukken marşa bastığımda motor çalışıyormuş gibi oluyor ancak tekrar stop ediyor. ilk çalıştırmayı 3. marş denememde başarabiliyorum.
* Motor sıcakken de çalıştırmak için uzunca bir süre marşa basmak gerekli. Normal olduğu söylendi bana. gerçekten normal midir?
* Eski sahibi marş rublesini KTMnin marş rublesi ile değiştirildiğini söyledi. Böyle birşey mümkün müdür?
* Benzin uyarı ışığı yandığında takribi kaç litre benzin kalıyor depoda ve ne kadar gidileiblir?
* 3000 devir/dakiyayı geçtiğimde motor hissedilir derecede atikleşiyor. Ancak onun öncesinde sanki gaz yemiyor gibi oluyor.
* motorun en üstündeki kapağın orada terleme var. Egzantrik milinin kapağı sanırım orası. Çok sorun yatatır mı?
* Son olarak rölanti devri kaç olmalıdır. Bana biraz yüksek gibi geldi.


Sorularımı cevaplayıp beni aydınlatırsanız sevinirim.

Sağlıcakla.