Alıntı omercem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ellerinize sağlık çok güzel bir rapor olmuş, forumda 690 ı olan ya da olup da rapor yazan yoktu .... uzun süredir 690 araştırıyorum ancak uzun yol performansı konusunda ciddi endişelerim var...rüzgar ve titreşim nedeni ile yorgunluk sürekli gündeme getiriliyor. ... adventure kafa grenajı ile rüzgar azaltılabilir biraz sanırım ...
Ilk motorum Mondial X-Treme MAX 150cc idi, 2012'de tatil öncesi alıp 4 hafta boyunca trafiğe kapalı alanda kullandım (o sıra ehliyetim yoktu). Daha sonra Kasım 2013'te ehliyeti aldım ve nisan 2013'de KTM'i aldım. Ne alaka diyeceksin belki fakat motorsiklet tecrübelerim bu kısa süreden ibaret - toplamda 10bin kilometre bile olmadı.
690 enduro ne bir touring motoru, ne cross motoru ne de şehir içi canavarı - daha cafe crown hesabı üçü bir arada.

Fakat.. 13 saat kesintisiz kısa molalarla yolculuk yaptım, tatil dönüşü sonrası yoğun trafikte şehir içi kullandım, hoplama zıplama olmadan - ki daha çok yeniyim bunlar için - sert arazide kullandım.. hiç bir aksiliğini görmedim.

uzun yol motoru arıyorsan, kesinlikle 690 enduro sana göre değil
şehir içi motoru arıyorsan, kesinlikle 690 enduro aradığın motor değil
cross yapacak motor arıyorsan, 690 enduro kesinlikle buna uygun değildir

ama en azından yukardakilerden ikisini yapmak istiyorum diyorsan, kesinlikle aradığın heycan bu motorda derim..

rüzgar konusunda ktm'in sundu çözüme gittim:
PP kataloğundan Touring camı (76503090100)




henüz uzun yolda test etmedim fakat faydası olacağı kesin.


titreşim konusunda balansörün mevcut olduğundan bahsetmeye gerek yoktur - fakat enduro modelin profilli lastikleri itibari ile (avrupada stock conti tkc80) ister istemez titreşim var - yolculuğum esnasında tkc80 ve mitas e09 kullandım ve rahatsızlık derecesinde titreşim hissetmedim. tabi farklı bir lastik ile asfalt tecrübem yoktur.


uzun yol performansı konusundaki endişelerine bende sele sıkıntısını ekleyebilirim. stock sele uzun yol için kesinlikle uygun değildir - burda da ktm'in kendi çözümünü kullandım:
PP kataloğundan Ergo Sele (76507940000)



uzun yol deneyimim henüz yoktur fakat şu an için stock seleden daha rahat olduğunu söyleyebilirim.