Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
1 den 10´e kadar. Toplam 28 Sayfa bulundu

Threaded View

  1. #1
    Enduroist Üye BaranKARAKAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Baran
    Üyelik tarihi
    25-07-2012
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    126
    Motosiklet
    R1200 GS '11
    Marka
    Bmw

    Standart Arka tekerin frenajda kayması hakkında...

    Selam Arkadaşlar;
    Dün Florya tarafından yeşilköy yönüne ilerlerken havuzlu kavsağa gelmeden 2 km önceki eski yeşilköy sapağına yaklaşırken lastiğim arka frene dokunmamla beraber ciddi şekilde kaydı..
    Hızım ortalama 70-80 km civarındaydı, yol sağa viraj, virajın bitiminde trafik ışıkları vardı. Önümdeki araçla aramda en az 20-25 metre mesafe var ve ben sağa virajın girişinde en sol şeridin sağ çizgisi hizasında seyrediyordum. Işık kırmızı olunca görüp hafifçe arka frene dokundum ve resmen kıçım 2-3 metre kaydı, yolun bozuk olabileceğini düşünerek freni bırakıp yeniden hafifçe dokundum tabii ki yine aynı şekilde kaydım. Sonrasında 3. denememde arka fren ön fren kombinasyonu ile hafifçe yavaşlayıp en soldaki aracın solundan dikkatle süzüldüm ve riski atlattım ama lastiğimin neden o kadar kaydığı aracın stabilitesini neden o kadar yitirdiğine anlam veremedim. (Bu arada doğru frenlemeyi 3.seferde neden yaptığımı sorarsanız ilk denemeden sonraki denememde emin olmak istedim)
    Bu arada motorumda ABS olmasına rağmen ABS'nin devreye girmesine müsade edecek kadar sert frenaj yapmadım. Lastiklerim şuan yaklaşık 9.000 km'de bitmiş olmasının pek mantığı yok (Bridgestone Battlewing) sonra eve gidince Prilli bulaşık süngeri+yağ çözücü sprey ile arka lastiğimin yan yüzeylerini silip duruladım (Yağ vs.. bulaşmış olabileceğini düşünerek) ama hala anlamış değilim sorunun ne olduğunu. Sizin yorumlarınızı merak ediyorum konuyla ilgili. Acaba lastiklerimi tez vakitte değiştirmeli miiyim?
    Dipnot: Ekranda gördüğüm lastik havaları da gayet normal gibi aslında ön 2.2 bar, arka 2.6 bar. Önerilen lastik havaları bu civarda zaten.
    Teşekkür ederim.
    Konu BaranKARAKAYA tarafından (30-09-2013 Saat 11:57 ) değiştirilmiştir.

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •