merhaba arkadaşlar,

az kalsın bayram namazı yerine bu kurbanda cenaze namazım kılınacaktı. çok şükür ki çok ucuz atlattım.
Herşeyden önce allah korudu daha sonrasında iyi motosiklet eğitimi bana hayatta kalmamı sağladı..

Kaza Şile/Ovacık köyü Teke köyü arasında yaklaşık 4200m menviinde akşam saat 19.30 civarı meydana geldi. Karanlıkta yolun ortasında bulunan başı boş mandayı öldürdüm..

kaza mahallinin Google maps bağlantısı

Tam koruma sayesinde el bileği burkulması ve kaburga eziği ile atlattım. Koruma olmaması halinde hayvanın boynuzu kaburgalarımı delmiş olacaktı, eldiven olmaması halinde ise iki el bileğim büyük olasılıkla kırılmış olacaktı, iyi eğitim ise soğukkanlılığı korumaya, şartlara uygun hız, şerit ve sürüş şekli belirlemeye yaradı, ki yinede hatam var, daha dikkatli olabilirdim. Doğru frenleme ve akabinde kaçış manevrası yapıp motora diz ve ayak bileklerle tutunup bir nevi kendi haline bırakıp düşmemeyi sağladı.

Hayvan orman içerisinde soldan sağa geçiş yapıyordu muhtemelen, çift yönlü asfalt yolun ortasında idi.
Düz yolda seyir ederken çarpmaya 2 saniye kala farkedebildim ve manevra ile sağa kaçıp tam kulağının arkasından çarptım. Gece karanlık, asfalt karanlık, hayvan karanlık içinde kaybolmuştu, kafasını bana doğru çevirmese hiç veya daha geç farkedip manevra yapamadan gövdesine çarpmış olacaktım ki o durumda sonuç çok daha kötü olacaktı.

Çarptışmanın etkisi ile motorun ön kısmında ne varsa paramparça oldu, muhtemelen göstergenin kırılması ve içindeki elektroniğin yok olmasından motor stop etti ve elektriği gelmeyen bir motorun durması gibi durdu. ön fren hidroliği koptu ve arka fren ile sakince frenleme yapıp motoru sağa çektim - çok şükür düşmedim..

Geri geldiğimde hayvan can çekişiyordu, yanında iki otomobil durmuştu ve 5-10 dakika sonra hayvan öldü. Başka kazaya sebebiyet vermemek için yol kenarına çektik. Jandarma, hastane derken çok şükür kazayı burkuk, bir kaç morarık ve takriben 1000 euroluk hasar ile atlattık..

Motor şu an çalışır vaziyette değil, gerçi denemedim fakat anlayan birine göstermeden daha fazla hasar oluşmasını istemedim.