Selam Arkadaslar,
30 yaşındayım, 10 yıldır istanbulda yaşamaktayım, gemi mühendisi olarak çalışıyorum. 2001 yılından beri A2 motosiklet ehliyetine sahibim , (boy:1.88 kilo:80 ) daha önce kendime ait motosikletim olmadı fakat özellikle tatil yörelerinde 125 cc lik scooterlar kiralamak suretiyle ufak tecrübelerim var (toplamda 500-600 km) , aynı zamanda haftasonları sahil şeridinde bisiklet kullanıyorum.

2013 sonunda yamaha wr125x markalı bir motosiklet almaya niyetlendim, daha sonra 2014 şubat sonu mart başında yapılacak olan fuarı beklemek istedim ( bayilerin ellerinde olmaması sebebiyle ) bir süredir motosiklet üzerine yazılan ve konuşulanları takip etmekteyim, amacım % 75 arazi , % 25 şehir içi kullanımına uygun, genelde haftasonları kısa/uzun gezilerde kullanmak istediğim bir model.

İlk etapta wr125x , r modeline göre daha mantıklı geliyordu , r modelinin asfaltta yol tutuş problemi ve x modelinin gözüme daha şık görünmesi sebebiyle. X modeline dişli lastik takarak araziye uyumlu hale gelebileceğini düşünüyordum.

Fakat son 1 haftadır 250r modelinide düşünmeye başladım, 125x modelinde lastik değişimi yapılsa bile çok hard olmayan arazide süspansiyon gibi farklı problemlerin çıkabileceği düşüncesi beni r modeline yönlerdirmekte, r modeli olduğu zamanda araziye daha uyumlu bir modelin 125r değilde 250r olması daha mantıklı gelmekte.
İzlediğim videolarda 250r modelinin benim girmek istediğim arazide fazlasıyla bekleneni karşılayacağını düşünüyorum , 125 lik bir makinaya göre daha uzun ömürlü olacağına inanıyorum. Fakat 250 lik bir makinanın, benim durumumdaki birisi için başlangıçta biraz büyük mü olur endişesini yaşıyorum .
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Alacağım motor her ne olursa olsun, honda güvenli sürüş eğitimleri 1 ' e katılmayı planlıyorum ve full koruma ekipmanlarını mutlaka alacağım. Hız yapmak gibi bir derdim yok, max 120 km/h benim için yeterli, önemli olan zaman zaman hard arazide de makinanın kesilmemesi. Makinaların fiyatı hakkında endişem yok, o yüzden fiyat/performans açısından değerlendirmek istemiyorum, yamaha konusunda kararlıyım.

Yardımcı olacak arkadaslara şimdiden çok teşekkür ediyorum .