Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
1 den 10´e kadar. Toplam 38 Sayfa bulundu

Threaded View

  1. #25
    Enduroist Katılımcı Üye Recep Tormis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Recep Tormis
    Üyelik tarihi
    28-08-2013
    Bulunduğu yer
    Viyana
    Mesajlar
    150
    Motosiklet
    690 Enduro R
    Marka
    Ktm

    Standart

    1. Emniyet şeridini kullanma hakkımız var mı? Kullanırsak nelere dikkat etmeliyiz?
      Hayir. Kullanimi sadece ariza ve güvenlik/sagligi tehdit edecek durumlar halinde serbesttir. Kullandigimiz taktirde cezaya carptirilmanin yani sira diger trafik kullanicilari tahrik edebiliriz - "....fsize bak, bu motorcular hep ayni". Dikkat edilmesi gerekenler arasinda emniyet seridin pek kullanilmadigindan pis olmasi olabilir - tekerlerin yol tutusunu engelleyebilir, sise gibi nesneler ciddi engel teskil edebilir.
    2. Minübüs şöförümüz neden sağ aynasına bakma ihtiyacı hissetmedi.
      Anladigim kadariyla en sag seritte seyir eden bir minibüsten bahsediyoruz. saginda fazladan bir emniyet seridi tarzi bir serit yoktur ve refüje vardir.
      Genel olarak aynalari serit degistirmeden önce sadece "seriti degistirirsem yanimda carpacak arac var mi" kontrolü icin kullaniriz - oysa, arkadan gelen var mi? - serit degistirirsem arkadan geleni ani frenlemeye zorlar miyim? gibi sorularda sormamiz gerekir. Köprü üzerinde en sag seritte seyir eden Minibüs söförü sag'da serit bulunmadigindan ve zaten daha fazla sag'a gecemeyeceginden aynaya bakma ihtiyaci duymadigini düsünüyorum.
      Yinede belirli araliklarda bütün aynalari kullanarak kontrol bakislari yapmak gerekir.
      Arkadasin sikistirilmasi durumu hakkinda sunlari söylemek isterim; Seyir halindeyken ayni serit icinde (ki köprüde sag serit ile refüje arasinda ceyrek serit kadar bosluk vardir) baska bir aracin yanindan gecmek intihar ile esdeger oldugunu düsünüyorum. Her ne kadar yasak olsa da adim adim ilerleyen trafigi bunun disinda tutuyorum. Bildigim kadariyla araclar arasindan gecmek sadece duran trafikte serbesttir - bu da cok yavas olmak suretiyle.

    ● hız sınırlarına uy / trafiğin akışkanlığını takip et / hızını görüş ve duruş mesafene göre ayarla ● sürüş şekli ile kimseyi hataya zorlama, tehlike yaratma ● diğerlerin öküzlüklerini telafi edebilmek için pay bırak

  2. Recep Tormis, bu güzel yazın için sana Teşekkür Edildi.

    Ersan ÖZYURT (26-02-2014)

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •