Herkese selamlar.
2003 model bmw f650 cs motorum ile ilgili abs sıkıntım var. aldığımda abs lambası yanmaktaydı. sorunun abs soketlerinden kaynaklandığını söyleyen sahibine güvenerek birazda ilk motoru alıyor olmanın heyecanı ile önemsememiştim. ardından motora yağ ve filitre bakımları buji değişimini yaparken soketleri kontrol ettiğimde de sorun devam etti.
Motoru çalıştırdığımda boşta iken abs lambası yanmamakta birinci vitese atıp bir kaç metre hareket edince sürekli yanıyor. hatta zaman zaman hız göstergem ve km sayacımda çalışmıyor sonradan kendiliğinden çalışmaya başlıyor. bu şekilde sorunun arka abs sensöründen olabileceğini düşünerek ingiltereden sensörü tedarik ettim. ancak gelen sensörü taktığımda da durum değişmedi ve bu şekilde ben sorunun sensörlerden kaynaklanmadığını öğrenmiş oldum.
şuan abs modulatöründen kaynaklı bir sorun olduğu fikri ilk anda aklıma gelmekte lakin fiyatı sebebiyle gerek kalmamasını dilemekteyim.
Fren sıvı seviyelerim ve balatalarım disklerim normal düzeydeler ancak en son ne zaman değiştirilmiş oldukları hakkında fikrim yok.
akü ile ilgili olarak karşılaştığım bir sorun yok ve bana güçü normal gelmektedir. en azından ilk çalıştırmalarda herhangi bir geçikme yada zorluk yaşamamaktayım.

yaşamış olduğum bu sorun ile ilgili amatör birisi olarak düşüncelerim ve çözüm arayışlarım bu şekilde oldu. ancak daha ilk başta Samsun'da -en azından benim bildiğim- bir usta olmayışı sebebiyle nihayetlendiremediğim abs problemim de nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz.
hatta samsunda bu sorundan anlayacak ve ilgilenecek gerekli ekipmanlara sahio olan bir usta var ise belirtirseniz çok sevinirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim