Alıntı SONAY YÜKSEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim anlamadığım otomobil alırken misal 2015 ağustos ayında aldınız 2015 ocak ve 2015 temmuz vergileri ödenmiş olarak alıyorsunuz ama 0 motor aldığınızda misal AT alacağız mart gibi aldığımızda birde 2016 ocak vergisini ödeyeceğiz .. Kanunen bayinin bu vergiyi ödemesi gerekiyor diye biliyorum ama her motor alımında aldığım yılın öncesindeki vergileri dahi ödeyerek aldım ben mi keklendim desem her bayii de kocaman yazı Yıl içindeki MTV vergileri alıcıya aittir.. Araba ile motorun buradaki farkı ne bilen var mı ?
Alakası yok. Motorlu taşıt alırken aldığınız tarih önemlidir. Vergiyi doğuran olay her vergide farklıdır. Misal KDV ödemek için alış-veriş yapılması gerekmektedir. Bir alışveriş yoksa KDV doğmaz. Ancak MTV gibi vergiler tarihle tahakkuk eder. Dolayısı işe siz motorlu taşıtınızı 31.07.2016 tarihinde alırsanız OCAK MTV sini ödersiniz. 01.08.2016 tarihinde alırsanız OCAK MTV si ödenmez sadece AGUSTOS MTV sini ödersiniz. Butun motorlu taşıtlar için bu böyledir. Motor araba fark etmez.

Öte yandan bayi hiç bir şekilde MTV ödemez. Ancak siz aracı aldığınızda gerekli ödemeleri yaparsınız sizin namınıza yatırır. Hatta o nedenle anahtar teslim diye bir fiyat uydurulmuştur. Zira aracın fiyatını düşük reklam edip küçük harflerle sigorta-mtv vb alıcıya aittir yazarlar.