Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
1 den 10´e kadar. Toplam 24 Sayfa bulundu

Threaded View

  1. #1
    olcay avşar
    Guest

    Standart Orta Sehpa Kaykay Yapımı

    Evet bu ismi ben buldum

    Motorumu Dudullu'da ki dükkanımda, onun için yaptığım küçük bir garajda saklıyorum. Yeri güzel ama biraz dar bir alan, en öne kadar park edip orta sehpaya geri aldığımda geri geldiği mesafeden dolayı kapı bile kapanmıyor hesap edin

    Yan ayağa bırakıtğımda da motordan inip çıkmam zor oluyor, ben de bu yüzden sağ duvara monte ettiğim yumuşak bölgeye sağ gidonu yaslayarak bırakıyorum.

    Yazın sıkıntı yok ama kışın uzun süre bekleyişlerde tekerlere hep aynı bölgeden baskı yaptığı için orta sehpaya almak gerekiyor. Orta sehpaya aldığımda da sehpanın üzerinde kaydırarak zar zor ileri itiyorum motor ve kapısını kapatıyorum.

    Aslında buraya kadar da sıkıntı yok ama motorun sağına soluna geçip bir yerlerini söküp takmak istediğimde çok sıkıntı oluyor.

    Lan dedim bunun altına parlak bir mdf parçası atayım belki kolay kayar, ı ıh olmadı. Dedim mdf nin altına küçük tekerler takayım, ama bu seferde yerden çok yükselir sehpaya alamam.

    Bunları düşünürken aynı gün MT de bir NC kullanıcısı bu konuda bilgi isteyip hazır satılan yabancı ürünlerin linkini paylaşmış.

    Aradım ama bulamadım şimdi, neyse dedim ki ben bunu yaparım

    önce bir boy lama alıp kestim biçtim kaynattım baya bir benzettim ama olmadı

    Hiç projelendirmeden ezbere yapıp hesapsız giriştim, motorun ağırlığından esnedi, orta sehpanın kolu çarptı sehpaya alamadım vs.

    Baya bi ar-ge oldu ama benim için.

    Sonra oturdum autocad te güzelce projelendirdim ve ölçülendirdim;



    Sonra DES sanayide lazer kesim ve büküm yapan bir yere gidip 10 mm sac tabakasından bu modeli kestirip gerek yerlerden büktürdüm. Zımpara boya teker montajı vs derken güzel oldu gibi.

















    Çok işime yarayacak inşaallah

  2. olcay avşar güzel mesajın için 8 üye sana teşekkür etti :

    AHMET GÖKER (16-02-2016),ahmet gül (16-02-2016),ahmet ozcan (16-02-2016),Ali KORKMAZ (17-02-2016),berkcigdem (16-02-2016),Bora Karayel (16-02-2016),ERDIM ELITEZ (16-02-2016),GürbüzOKATAN (17-02-2016)

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •