Alıntı basto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ömer üstadım, araştırmayı severim evet Bu motorlar içinde SuperTenere'yi, Tenere'yi, CT'yi, Explorer'ı, eski GS'leri hiç kullanamadım ve sahipleriyle de konuşamadım daha önce. Örneğin Tenere için yazdıklarınız kıymetli. Mesela Super Tenere o ağırlığına rağmen toprakta, çamurda hafif taşlı arazide nasıl gidiyor merak ediyorum. Hemen ağır diye motorları kafadan elemek istemiyorum. Bu nedenle sizin yorumlarınız kıymetli.

F800 GS açıkcası sürmedim. Ancak F 800 R sürdüm ve aynı motoru kullanıyorlar diye biliyorum. Sürdüğüm 2 farklı F 800 R'da da tütreşimden kesinlikle aynaları görmek mümkün değildi ve üstünde yarım saat geçirmek dahi işkence olmuştu. Bu nedenle uzak durdum 800'lük bu bloğa. Siz F800 GS ile Africa'yı kıyaslarsak ne gibi +'ları -'leri olur bahsedebilir misiniz?

KTM bu sıralar ADV modelleri olmasa da Duke serisi çok satıyor. Servis ve parça konusunda iyileşmiştir diye ümitliydim. Sizin yaşadığınız sorunlar oldu mu? Sanırım sizde de KTM var. 1090-1190-1290 arasında fiyat + özellikler bakınca şu an 1190 en mantıklısı gibi duruyor. Üretiminin bitmiş olması satışta mı problem yaşatır diye düşünüyorsunuz yoksa parça konusunda mı?
KTM servis ve yedek parça anlamında hiç sıkıntısı yok bilginiz olsun. 1 yılı aşkındır 1190 kullanıyorum çok da memnunum. Bahsettiğiniz motorlardan en hafifi en güçlüsü ve fiyat olarak da uygun durumda. İkinci eli biraz yavaş olabilir ama gs dışında hiçbirinin çok iyi olduğu söylenemez zaten. 1190 işletme maliyetleri de oldukça düşüktür. Şöyleki bakımları 15000 km'de bir. Bu aralık Honda'da 6000 BMWde 10000 dir. Bakım fiyatları uygundur. Servisi İstanbul'da hiç sorun değil birkaç alternatif var. Yakıt sarfiyatı BMW ile beraber en düşüğü içlerinde. Arazide filan sağlamlığıyla güven verir düştüğünde kaldırıp sürmeye devam edersin orası burası kırılmaz. Tubeless lastiklerle rahat edersin. Ayrıca cbf1000'e alışmışsan güç hız keyif anlamında bence en yakın olan model yine 1190. Yine de söylemek gerekir ki motosiklet gönül işi ben gönlümü 1190'a kaptırdım bi kere halimden çok memnunum


Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi