3-4 Nisan 2010 tarihlerinde Bursa Enduro, TR Riders, Enduroad işbirliğiyle Keramette var bir Keramet kampı yapacak.
Katılmak isteyen arkadaşları bekleriz.









stanbul - Keramet km olarak 70 km civarıdır. Orası bir ılıcadır. Yani üstü açık bir yerdir. Su sıcaklığı 25 - 32 derece arasıdır. Ilıca bölgesi 1. derece sit alanı olduğu için cafe tarzı şeyler yok. Yiyeceğinizi Orhangazi'den alıp gelin mangal yaparsınız. Çay servisi orda bulunan tek cafede var. Girişte 2 TL ödemeniz gerekir kişi başı. Konaklama çadır da olabilir ya da ılıca girişinde ordaki bir köylünün evini pansiyon olarak verdiği hizmetten de alabilirsiniz. Göl değil boy hizasında sıcak su havuzu desek daha doğru olur.

İstanbul'dan Keramet'e ulaşım çok kolaydır.
İstanbul'dan Bursa'ya gelirken mecburen Orhangazi'den geçiyorsunuz. Yalova'dan çıktığınızda Orhangazi girişinde 2. lambalardan babadan sola dönün. Kahverengi tabelada Nicea (İznik) yazan yerden devam edin. Takribi 14 km gidince solda yola akan mini bir şelale göreceksiniz. İşte o su ılıadan gelen sudur. O su akan yerden az ileri devam edin solda Keramet Ilıcası'na gider diye bir tabela göreceksiniz. Ordan girin, yönergeleri takip edin. İsteyen kamp malzemelerini getirsin isteyen pansiyonda kalsın. Ama ılıcada suya girecekler için bir tavsiyem var. İllaki yanında bornoz getirsinler. Yoksa sudan çıkınca donarlar. Eğer kamp yaparsak orda havuz kenarında gece ateş yakabiliyoruz. Bir kaç TL köylüye verirsek bize yakacak odun verebiliyorlar. Geldiğinizde orda yakacağımız mangalla yemek işine de çözüm buluruz. Ordaki köylünün çalıştırdığı cafeden de çay içebilirsiniz.

Çok afaki bir yer beklemeyin. Ama çok harika bir hafta sonu yaşayacağınızdan emin olun. Biz yıllardır kasım ayından beri her hafta sonu ordayız zaten. WC ve soyunma kabinleri var. Soracaklarınız varsa yine çekinmeden sorabilirsiniz.