Alıntı cihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
SIRA BENDE uzun zaman bir avm nin icra takibini kendi bünyesinde yaptıktan sonra tanıştığım çevre ile kendimize bir hukuk bürosu açtık ve avcılarda ağırlık icra takipi yapan ve mecidiyeköyde ağır ceza ve boşanma ağırlıklı büromuz var hee AVUKAT DEĞİLİM ama başta kardeşim olmak üzere bir sürü avukatım var;)
aman hocam neler yazmışsınız böyle, bunları ikrar kabul edersek sakıncalı durumlar ortaya çıkar, aman haaa...
"avukat değilim" deyip, hukuk bürosu açmışsınız...
avm nin icra takiplerini yapmışsınız...
biri avcılarda biri mecidiyeköyde büronuz var...
sanırım avukatlık yasası ilgili hükmünü bildirmek gerekiyor size...

Avukatlık Yetkilerinin Başkaları Tarafından Kullanılmaması
Madde 63. Baro levhasında yazılı bulunmayanlar ve işten yasaklanmış olan avukatlar, şahıslarına ait olmayan dava evrakını düzenleyemez, icra işlemlerini takip edemez ve avukatlara ait diğer yetkileri kullanamazlar. Baro levhasında yazılı bulunmayanlar avukatlık unvanını da taşıyamazlar. (Değişik: 23/1/2008-5728/334 m.) Avukatlık yapmak yetkisini taşımadıkları halde muvazaalı yoldan alacak devralarak ve kanunların tanıdığı başka hakları kötüye kullanarak avukatlara ait yetkileri kullananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılırlar.
Mahkemeler, icra ve iflas daireleri ve barolar, bu maddenin kapsamına giren bir olayı öğrenince Cumhuriyet Savcılığına bildirmek zorundadırlar. Yapılacak kovuşturma sonucu Cumhuriyet Savcısı tarafından baroya bildirilir.