Merhaba
Suriye Ürdün gezimizin bittiği gün yeni bir geziyi planlamaya başlamıştık. Eğer Tunus'taki işsiz genç kendini yakarak protesto ateşini yakmamış olsaydı gezimizin başlığı 3 kıta, 19 ülke, 75 gün , 20000 km Round Akdeniz olacaktı.

Cilvegözü sınır kapısından çıkıp kuzey Afrika'yı doğudan batıya geçip cebelitarıktan İspanyaya geçecek ve avrupada batıdan kuzeye devam ederek turu tamamlayacaktık. Yaklaşık 3-4 aydır hazırlıklarımız devam ediyordu. En ince ayrıntılar hesaplanmış yola çıkmak için gün sayar olmuştuk. Tunus'ta olaylar başlayınca moralimiz bozulmuş ama ümidimizi yitirmemiştik. Ama işin içine Libya'da yaşananlarda girince umudumuzu tamamen yitirdik. Bunca emek bunca çalışma maalesef boşa gitti. Yaptığımız çalışmaları ileride sular durulursa tekrar gündeme alırız diye bilgisayarımızın hard diskinin bir köşesine kaydettik

. Ve içimizde yanan ateşi söndürmemek, canlı tutmak için alternatif bir rota hazırladık Avrupa ülkelerini kapsayan özelliklede Fransa, İsviçre, Avusturya alplerinin zirvelerinden geçen, transalp konseptine uyan bir rota planladık.

Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk,Karadağ, Hırvatistan, Bosna Hersek , Slovenya, İtalya, Fransa, İsviçre, Almanya, Avusturya, Çek cumhuriyeti, Macaristan, Romanya Bulgaristan geçmeyi planladığımız ülkeler..

Bu konuyu daha sonra açmayı planlıyorduk ancak bu gün motoplus 2011 fuarında Enduroist standında Başkan'la sohbet ederken bu geziden konuşmaya başlayınca Başkanın önerisiyle ve fuarın vermiş olduğu pozitif enerjiyle konuyu paylaşıma açmaya karar verdik

. Amacımız bizim planladığımız bölgelerde motor kullanmış dostlarımızın deneyimlerinden yararlanmaktır. Bu amaçla , gps haritaları, teknik destek konuları ve her türlü bilgiye ihtiyaç duymaktayız. Yardımlarını esirgemeyen herkese şimdiden çok teşekkürler ederiz.
Tamer Atay