üç senelik ybr maceramdan sonra hayırlısıyla artık bir transalp 650 sahibiyim.

dolayısıyla uzun muhakemelerden sonra ve yaşadığım coğrafyanın hava durumu nedeniyle koruyucu aksesuarlarımı değiştirme, eksiklerimi giderme kararı aldım.

bu nedenle tek bir başlık altında tam bir koruma aksesuarları (full koruma) alışveriş listesi çıkarmak için sizden yardım almaya karar verdim.

forumlarda kıyafetler ve korumalı aksesuarlar hakkında birçok başlık var, ancak ne yazık ki birçoğu doğrudan benim işime yara(ya)mıyor. nedeni de şu anda yaşadığım ve önümüzdeki en az üç sene daha yaşamaya devam edeceğim coğrafyada, yaz sıcaklıklarının gölgede kırk dereceye ulaşması.

transalpimi şehir içinde pek kullanma ihtiyacım olmayacak (en uzak mesafeye 15 dakikada yürüyebildiğim düşünülürse!) ancak en yakın şehir merkezinin 90 km uzaklıkta olduğu ve kullanmam gereken yolun, her gün yüzlerce tırın geçtiği "ipek yolu" olduğu düşünülürse; beni, kırk derecelik bir sıcaklıkta (allah korusun) asfalt üzerinde sürünme, sürtünme, kayma, düşme vb. olumsuz durumlardan koruyacak ama sıcaktan bayılmama da neden olmayacak tam koruma aksesuarlarına ihtiyacım var.

bu tür sıcaklıklarda motosiklet kullanmış olan tecrübeli abilerin, benden deneyimli arkadaşların ve katkıda bulunmak isteyen herkesin yardımını bekliyorum.

kıyafet ve aksesuarlar için şu şekilde bir alışveriş listesi yaptım:

- kask (ls2 den bir üst kalite kasklara geçmek istiyorum, aklımda nolan var. yansıtıcı özelliğinden dolayı beyaz renk tercih nedenidir)

- mont (fileli sadece kol, sırt koruması sağlayan montlar varmış, ne kadar kullanışlıdır bilemiyorum. şu anda sahip olduğum deri mont çift katlı, hemen hemen her hava koşulunda giyilebiliyor ancak buranın sıcağında biraz kalın gelecektir.)

- çizme (yazın sıcağına rağmen korumaları için giyilmesi gerek, peki hangisi?)

- eldiven (bir senedir aklıma revit monster eldiven var)

- pantolon (kevlar ve diz korumalı kot pantolon düşünüyorum, motosikletle gittiğim yerlerde rahat rahat gezebilmem gerekiyor. sıcaktan pişirmeyecek ve değiştirmeden gezilebilecek başka ne önerirsiniz?)

son olarak da eğer kıyafetlerin kendisinde yoksa ek koruma ekipmanlarını nereden bulabilirim, ne kullanabilirim?

biraz uzun ve karmaşık oldu, farkındayım, tek bir başlık altında halletmeye çalıştım her şeyi. kusuruma bakmayın.

son bir ek: viranşehirde motosiklet çok yaygın bir araç. ancak bırakın tam koruma giymeyi, kafasına kask takan insan sayısı birkaçı geçmiyor. bu nedenle insanlardan "deli" "bu sıcakta bunlar giyilir mi" "acemisin sen herhalde" gibi laflar duymayı göze alarak (yaşamım, duyacağım saçmalıklardan önemli olduğu için!) adam gibi giyinmeden motosikletin üstüne çıkmaya hiç niyetim yok. hem kimbilir belki "öğretmen"liğimiz bir işe yarar da insanlar, motosiklet sürerken neler giyilmesi gerekir, bir iki şey öğrenirler!

en son bir ek: bu malzemelerin alımını şanlıurfa, trabzon, gaziantep ya da internetten yapmak zorundayım, ne yazık ki yakın zamanda istanbul ya da ankaraya gitme şansım yok. bilginiz dahilinde, malzemeleri temin edebileceğim yerleri de yazabilirseniz, sevinirim...