Alıntı ilker_adv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben de cok yeni bir motosiklet kullanicisiyim. Ne buyuk sans ki Ugur Hocayi ve Hakki abiyi tanimisim. Cumartesi basimiza gelen olay gercekten tuyler urperticiydi. Esimle birlikte aksam 22:00 siralariydi, E-5 Bakirkoy Atakoy arasindaki yolda onumdeki arac sag Bahcelievler ayrimina yoneldi hizimi korudum gecmedim ve sebebini bilmedigim bir sekilde tekrar sol ana yola gecmeye karar verdi ama is isten gecmisti bir anda bariyerlere carpip yaklasik 3 metre bariyerin uzerinde suruklendi ardindan onume sol yola sol 2 tekerinin uzerine dusup yaklasik 1 metre de o sekilde gitti tabi bu sirada arabanin altindan yaglar sular bosaliyor. Devrilmeden durabildi. Burda tabiki bir suru kazayi onleyen faktor var ama en onemlisi egitim sirasinda ogretilen panik fren. Ben egitimden once hic fren manetini sonuna kadar cekmemistim. Durabilecegim yeterli mesafe oldugu icin aynami kontrol edip fren yapip durdum ve kazayi seyrettim. Bu anlattiklarim tahmin edersiniz ki saniyeler icinde oluyor ve resmen insanin kani cekiliyor.
Bir kez daha tesekkurler ART Academy...
İlker çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsın.

Bu tür olaylar insanın gerçekten moralini bozuyor.

Ben de sabah önümde kazık fren yapan araba yüzünden zor anlar yaşadım. Durduğumda öndeki aracın tamponu ile aramda 10 cm mesafe kalmıştı.

Bende senin gibi yaptığım panik fren çalışmasının faydasını gördüm. Tabi bunda dün gece yeni taktırdığım, ve taktıktan sonra 20-30 km boyunca devamlı fren yaparak alıştırdığım EBC balataların da katkısı büyüktür...

Yoldayken diğer motorsiklet kullanıcılarının önlerindeki araçları ne kadar yakından takip ettiklerini gördükçe ben bile rahatsız olmaya başladım artık. Şöyle bir gerçek var, motorsiklet durmuyor! Takip mesafesi ve her daim uyanık olmak çok önemli..

Neyse, yeniden geçmiş olsun, eminim sen sakin bir şekilde atlatmışsındır, ama umarım yenge korkup ta motordan soğumaz..