Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan SeçilenSeçilen 12
11 den 15´e kadar. Toplam 15 Sayfa bulundu
  1. #11
    Banned
    Isim
    ......
    Üyelik tarihi
    19-11-2011
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    57
    Motosiklet
    dl-650 v-strom
    Marka
    Suzuki

    Standart

    Alıntı YYUCE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuda fazla müdahaleci olmak istemiyorum ama madem konu açıldı fikrimi söyleyeyim. Biz kulüp olarak tercihimizi Art eğitimden yana kullandık, fakat bu diğer ders verenleri küçük görmek olarak algılanmasın. Mutlak herbiri yeterli seviyede ders vermekteler, falanca hoca diğerinden daha üstündür demek istemiyorum, eğitim eğitimdir, mutlaka size başlangıçta belli bir seviyeye kadar eğitim verilir, Uğur hoca ile alınan eğitimlerin devamı vardır, benden bu kadar demez gidebileceğiniz son noktaya kadar gidersiniz, bana bu kadar yeter derseniz, kendi tercihinizdir. Hatay'da İstanbul'da Eskişehir ve İzmir'de bir çok arkadaşımız tercihlerini Uğur Hocadan yana kullanmışlardır, her biri de aldığı eğitimlerden memnundur. Canlı örnek Hakkı abi Rospa'yı aldıktan sonra motordan inmedi.
    evet hakkı bey komşumdur. kendisini tanıma şansına sahip oldum. çok renkli bir kişilik. onun tavsiyesi ile art ı araştırmaya başladım zaten ki verilen tavsiyelerle senelerdir egitimsiz kullandıgım motosiklet olayına yeni bir perde ile egitimi katıyorum ve kararımı art ın paket 3 günlük egitiminden yana kullanıyorum
    aldıgım sonuçları ve hislerimi tabiki burada paylaşacagım.

  2. #12
    Ordinaryus Enduroist
    Isim
    f800 gs
    Üyelik tarihi
    12-05-2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    4,077
    Marka
    Bmw

    Standart

    Alıntı atatekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadesim bu ısı sen halledersin ama Allah askına hafta ici olsun
    Abi güzel söylüyorsun da hafta içi ben dahil kimse gelemez eğer sen bir grup hafta içi için adam toplarsan ben yine organizasyonu yaparım. Hafta içi grubu için top sende diyelim o zaman

  3. #13
    Enduroist Kadim Üye Hakki Orun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Hakki Orun
    Üyelik tarihi
    23-12-2009
    Bulunduğu yer
    Istanbul TR - Mobil Alabama USA
    Mesajlar
    786
    Motosiklet
    2012 R1200GS Adventure Triple Black - CRF 250L
    Marka
    Bmw

    Standart

    Cocuklar, baslığı birkaç kez okumama rağmen yorum yapmak istemedim. Ancak sevgili Yusufun yaptıgı yoruma katılıyorum diyerek başlayabilirim.

    Türkiye'de birkaç çeşit egitim verilmektedir, ve bunları denetleyecek kimse de yoktur. Bunlar arasında bazıları özel şahıs olarak çalışmakta digerleri ise kurumsal yapıya bürünmüş oldugundan bence daha saygıyı hakeder durumdadırlar.

    Egitimler öncelikle kullanım tarzı ya da o tarz içindeki detaylara göre ayrılırlar. Mesela bir California Superbike School var, viraj egitimi verir ve pistlerde çalıştırır.
    Honda Güvenli sürüş egitimleri Japon sistemi egitim verir ve daha başlangıca yönelik olduğunu düşünürüm. Dönüş manevralarında gaz kullanımı le motoru yatir kaldır yaptırdıkları için motorun stabilitesini gozardi ettiklerini düşünürüm.

    Bir de İngilterede geliştirilmiş Motosiklet Yol Sanatı adinda Turkcelestirilmis, İngiliz polislerinin egitiminde kullanılan bir sistem vardır ki ben bu sistemin daha doğru olduğu kanaatindeyim. Bu egitimi öncelikle OMM başlatmıştır. Şimdilerde yine OMM ye bağlı eğitmenler tarafından bu egitimler verilmektedir. Bir de OMM den ayrılarak ticari kürüm haline gelerek bu egitimlerin verilmesine devam etmekte olan kuruluşlar vardır ve Art Moto akademi de bunlardan biridir.

    Hem Rahmi, hem de Uğur benim arkadaslarim oldugu için, onlar arasında bir ayırıma sebep olacak bir yorum yapmayacağım. Ben Uğurdan aldım eğitimimi dolayısıyla onun neleri nasıl anlattığını ve ısı sizin kafanızda nereye kadar götürdüğünü bildigim için yorumum taraflı olabilir. Ancak digerelerini bilmeden Uğur şöyledir, ya da böyledir demek de istemem. Haksızlık olur. Herkesin kendi tercihini kullanmasını isterim. Nasıl ki sevdiğiniz bir kisinin adını verirseniz yeni Dogan cocuğunuza, onun gibi, sevdiğiniz birinin hocasını da tercih edebilirsiniz. Ne bileyim ben ya!
    Haydi kızlar okula!
    Konu Hakki Orun tarafından (17-03-2012 Saat 14:32 ) değiştirilmiştir.

    The Member of RoSPA RoADAR
    www.orunbrothers.webs.com
    R 1200 GS ADV TripleBlack
    CRF 250 L Kirmizi Beyaz

  4. #14
    Banned
    Isim
    ......
    Üyelik tarihi
    19-11-2011
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    57
    Motosiklet
    dl-650 v-strom
    Marka
    Suzuki

    Standart

    kaydımı yaptırıyorum bu hafta. haftaya egitimdeyim. egitim esnasında video kaydetmeye çalısacagım kasket kameramla. yorumlarımı, yaşadıklarımı ve degerlendirmelerimi buradan paylaşacagım.

  5. #15
    Banned
    Isim
    ......
    Üyelik tarihi
    19-11-2011
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    57
    Motosiklet
    dl-650 v-strom
    Marka
    Suzuki

    Standart

    eğitimimi aldım.
    3 gün sürdü. ilk gün teori. ikinci gün alan egitimi. 3. gün yollarda. şileden agvaya. agva içerisinde defalarca git-dön.

    teori egitimi birçok bilgiyi kafanıza yerleştiriyor. ikinci gün pistte temel hakimiyet hatalarınız ortadan kalkıyor. 3. gün yollarda ilk iki gün harmanlanıyor. bir egitmen sizi sürerken gözlemliyor. hata ve düzeltilmesi gerekenleri bildiriyor, sonraki sürüşte tekrar bildiriyor. böyle bir döngü.

    egitim sonunda sürüşüm defalarca iyileşti. çok memnun kaldım. eger egitim almadıysanız şimdiye kadar, kendinizi iyi sürücü olarak nitelendiriyorsanız ki ben ve çevremdekiler öyle derdik.. şimdi motosiklet sürmeyi bilmiyormusum diyorum.. mutlaka gidin.. çok faydalı oldu.

 

 
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan SeçilenSeçilen 12

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •