Alıntı serway Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaa bu araba xenonlarını doğrudan alıp takalım diyosun yani. Birçoğunun Ballastı büyük diye ben bunları hiç düşünmedim. Malum benim oğluşumun (Falconum) kafası minicik. İçine sığmaz diye korkuyorum. Ama şöyle Uzun/kısa swingli bir h4 uyacak olursa fiyat iyiymiş. 2.sinde sanki aradığım kriterler var gibi geldi bana.




Abdullah aslında soketi uyan xenonu bağlayabiliyorsun. Ancak senin lambanın duyuna uyan türden soketli xenon sanırım yok. Belki senin duya uygun soketli Osram Night Braker halojen lamba filan bulabilirsin. Xenon kadar performanslı olduğunu söylüyorlar. Yada bu işlerden anlayan bir elektrikçiye soketi değiştirtirsin.
Motosiklette balastı koyacak grenaj içine doğru herhangi bir yer varsa sorun olmayacaktır senin için. genelde balastlar sudan etkilenmez. doğrudan suya batırmadığın sürece.

senin motoru unuttm bir an Abdullah, aklım Ata ya gitti valla S3 ampül için hiçbir markada ekstra özellikli bir ampül yok. sadece philips ten bulursun bu ampülü 3-5tl ye.

xenon konusunda o aparatlardan H4 olan bir şekilde olacaktır. şöyle bir şey olabilir bir tanıdığım, hyosung gt250 sine normal farına xenon takmıştı ama ne olur ne olmaz diye "1 adette" hella FF50 ti ön farın altına amortisör çatalının arasına takmıştı. bir gün yolda xenon ampülü gidivermiş. dağ başında kap karanlık yolda onun hem ampülünü bulamazsın hem de değiştirmek kolay olmaz.
o gündne sonra aklına böyle birşey gelmiş, halojen olarak 1 tane hella FF50 koymuş. açıkcası iyi ve dikkatli konumlandırarak (80tl ye ) FF50 takabilirsin. böylece arazide, çamurda ,sarsıntıda vs. xenon un illa arızalanma ihtimali yükseklecektir , halojenle böyle bir sıkıntın yok olsa bile 15tl ye yeni ampül takarsın en kaba.