Alıntı ahmet yaramış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yedek parça fiyatları inanın bütün yüksek hacimli motorlarda hemen hemen aynı ,aldığım bütün motorların bakımını kendim yaparım (hiç bir usta motora sizin davrandığınız gibi davranmaz) ,2 sene önce fazer motorum vardı ,onun tps sensörünü değişmiştim ,fiyatı şuan 350 tl ,deposuna 2 yıl önce bin tl den daha fazla istemişlerdi ,farının fiyatı 500 tl idi,yani 10 bin tl lik motorun yedek parça fiyatları bile ateş pahasıydı.
Gönlüm önce varaderoya kaymıştı, geçen sene üretimi durduğu halde ,sıfırı 26 bin tl olan motora 32 bin tl isteyen bile oldu,sonra yönümü pana çevirdim ,alım satım işi yapan bir kaç bayiyi aradım ,hepside üretimi durmuş motoru alma dedi .hiç aklımda yokken ,bana bmw 1200 rt yi önerdiler.
o günden sonra sahibinden .com dan sürekli rt ilanlarını araştırdım .çoğunun km si 60 bin km nin üzerindeydi ,yani debriyaj balatası ve final drive bilyası, değişim zamanı gelmiş makinalardı ,bu bakımlarda en az 3 bin tl tutan ağır bakımlar ,zaten çoğu satıcı bu bakımları yapmamak için bmw lerini elden çıkarmak istiyor.

Bende bmw 1200 rt nin düşük km olanını bulup,en az 50 bin km yağ ve filtrelerinden başka masraf etmeyeceğim motor aldım.
filteleri ve yağı alıp bakımını kendiniz bile yapa bilirsiniz .fiyatları zaten çok ucuz .
bmw motorların sevmediği şey abartı derecede yıkamak ,rt serilerinde grenaj olduğundan pek sorun olmuyor ama 1200 gs lerde sensörler ortada durduğu için savunmasız bir şekilde bütün tehlikelere açıklar ,yıkamacılar da tazzikli suyu sensörlerin tepesine tepesine tutarlarsa ,sensörlerde nemlenip bozula biliyor ,
Bu cok degerli bilgier icin tesekkurler.
Sevgiyle kalın,