Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
1 den 4´e kadar. Toplam 4 Sayfa bulundu
  1. #1
    Kurucu Enduroist GürbüzOKATAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    gürbüz okatan
    Üyelik tarihi
    03-01-2009
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    7,070
    Motosiklet
    R 1200 GS ADeVe
    Marka
    Bmw

    Standart Bir başkadır toplu gezilerin tadı..

    Toplu geziler pek bi keyifli olur ama uyumsuzluk olursa.!! sıkıcı ve bir o kadarda tehlikelidir.

    Gurup gezilerinde genel olarak çok mutlu olmuşumdur, buluşma saatinden öncesine kurulan saatin sesiyle uyanıp hazırlanmak, motorunuzu çalıştırdığınızda burnunuza gelen çiğ gaz kokusu, çiğ tutmuş asfalttaki lastik sesi, biraz uykulu, biraz üşüyerek, kulağınıza mp3’ ünüzden gelen şarkıya neşeyle eşlik ederek, henüz kalabılıklaşmamış trafikde o gün neler olacağını hayal ederek, biraz kıvrak, biraz şımarık sürüşle buluşma yerine çocuksu bir sevinçle gitmek, sizden önce gelenlerle gülümseyişli bir kucaklaşma, her geleni coşkuyla karşılama, heyecanlı bekleyiş ve hareketlilik, uyumlu sürüş kuralları anlatımı, sonrası tekeeeeeeeeeeerrr.

    Molalardaki muhabbet ana menü öncesi ara sıcak gibi, sonra varış noktası ve ardından gelsin sıcaklar, tokuşsun bardaklar, çalsın müzik, uyumsuzda olsa birlikte solo şarkılar (valla bazen TRT’ nin korosu bile halt etmiştir.) ardından iddialı tavla turnuvaları, takılmalar, şakalar, eğlenceler ve ardından güneşin batımına yakın güzel bir günün bitişinden duyulan ince bir burukluk ve tatlı bir yorgunlukla dönüş hazırlığı, vs. vs.

    Ara sıra tatsız olanlarda olmuştur, guruptaki kimse isteyerek başkalarının huzurunu bozmak istemez ama bilinçsizce yapılan yanlışlar ister istemez tadınızı kaçırır.

    Genellikle hepimiz bu sevdaya küçük motorla başlamışızdır kendimizi hazır hissettiğimizdede çıtayı yükseltiriz, doğru olanıda budur, sonrasında artçı alıp” yolculu yolculuk” tecrübesi kazanmak izteriz.

    Bazen bu sevdaya yeni tutulmuş bir arkadaşımız büyük hevesle birde artçısını alıp uzun bir gurup sürüşüne katılmak ister, kendisi hissetmesede ortam birden gerginleşir, çünkü tecrübeliyseniz önünüzde giden bir sürücünün hareketlerinden onun deneyimsiz olduğunu anlar ve onu kollamak zorunda kalırsınız, zira o arkadaşın sizin sorumluluğunuz altında olduğunu bilirsiniz.

    İyiliğiniz ve iyiliğimiz için lütfen;

    * Acemi ve tecrübesiz olabilirsiniz hiç önemli değil, aramızda olmanızdan mutluluk duyarız, şehir içi buluşmalarda, çok yakın piknik gezilerinde tamam ama.? tecrübeli değilseniz, birde artçınız varsa, lütfen uzun ve zorlu yol şartlarının olacağı gezilere katılmayın, kendinizi düşünmüyorsanız artçınızı ve gezide stresle sizi kontrol eden ekip başları arkadaşlarla, kısıtlı zamanını çaldığınız insanları düşünün.

    * Toplu sürüş kurallarını bilmiyorsanız öğrenin, biliyorda hırsınızı kontrol edemiyorsanız katılmayın..! çünkü bilinçsizce yaptığınız her hareket diğer arkadaşlarınızı tehlikeye sokacaktır.

    * Aracınızın yakıtını yola çıkmadan önce doldurun, ekip başının ihtiyaç ve yakıt molası verdiği istasyonda deponuz boşalmamışta olsa yakıt alın.

    * Aracınızın bakımını yola çıkmadan önce yaptırın her arızada sizin olduğu kadar size yardım etmeye çalışan arkadaşlarında üzüleceğini unutmayın.

    * Konaklamalı bir gezi ise bünyenizin kaldırabildiği kadar alkol alın, sınırınızı bilmiyorsanız sizi uyaran arkadaşları dinleyin, onuda beceremiyorsanız lütfen kimseyi üzmemek için gidin yatın.

    * Lütfen toplantılarda dini, siyasi ve politik konulara girmeyin, şayet istemeden açılmış bir konu varsa herkesin görüş ve anlayışı farklıdır, medeni bir insan olarak herkesin görüş ve anlayışına saygılı olun.

    * Serseri motorcu imajını silmek, sempati toplamak, kültürlü ve bilinçli yeni nesil motosikletsever oluşturmak için çevrenizi rahatsız edecek hareketlerden kaçının. (aşırı gürültülü müzik dinlemek, argo ve küfürlü konuşmak, gaz açmak, lastik yakmak, vs. vs.)

    * Çevreci olun. (Yemek ve mangal sonrası çevrenizi temizleyin, yaktığınız ateşin tamamen söndüğüne dikkat edin.)
    o532 2965453
    "Mutluluğu Yanınızda Götürmezseniz
    Gittiğiniz Yerde Boşa Aramayın " G.O

  2. #2
    Banned
    Isim
    BT
    Üyelik tarihi
    26-05-2009
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,825
    Motosiklet
    Yamaha YBR 125
    Marka
    Bmw

    Standart

    guzel cumleler... bazen insan yaptiklarinin farkinda olmayabiliyor. bu gibi yazilar farkindaligi artirici nitelikte oldugu icin pek bir begeniyorum. elinize saglik sayin adminim.

  3. #3
    Ordinaryus Enduroist ASIM DEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    ASIM DEMİR
    Üyelik tarihi
    09-08-2009
    Bulunduğu yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    1,480
    Motosiklet
    BURGMAN 650 EXECUTİVE
    Marka
    Suzuki

    Standart DoĞru sÖzler

    Ne diyeyimki doğru sözler bunlar olsa gerek.Okudum kendime göre kıssadan hisse tabiki cıkardım.Umarım her okuyanda birşeyler cıkarır kendine göre.

  4. #4
    Banned
    Isim
    TG
    Üyelik tarihi
    09-04-2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,313
    Motosiklet
    '06 XT660R
    Marka
    Yamaha

    Standart

    Doğru söze ne hacet Gürbüz abi ... Hepimizin başından geçmiştir bu tip olaylar eminim ...

    Ellerine sağlık ...

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •