Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan SeçilenSeçilen 123
21 den 26´e kadar. Toplam 26 Sayfa bulundu
  1. #21
    Enduroist Kadim Üye MEHMET ERCAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    mehmet ercan
    Üyelik tarihi
    24-01-2009
    Bulunduğu yer
    bozyazı/mersin
    Mesajlar
    758
    Motosiklet
    yamaha 1200 süper tenere
    Marka
    Yamaha

    Standart

    geçmişolsun,sonucu izlemedeyim.
    Zamanınız kısıtlı, bu yüzden başkalarının hayatını yaşayarak onu harcamayın. Başkalarının düşüncelerinin sonuçlarıyla yaşama dogmasına takılıp kalmayın. Başka insanların fikirlerinin gürültüsünün kendi kalbinizin sesini duymanızı engellemesine izin vermeyin. Ve en önemlisi kalbinizin ve sezgilerinizin yolundan gidecek cesarete sahip olun. Kalbiniz ve sezgileriniz ne yapmak istediğinizi bilirler. Bunun dışındaki herşey ikinci planda.

    Steve Jobs

  2. #22
    Enduroist Kıdemli Üye Hayati BEDER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Hayati BEDER
    Üyelik tarihi
    25-06-2011
    Bulunduğu yer
    Çorlu / Tekirdağ
    Mesajlar
    1,237
    Motosiklet
    NC 700 X 2013
    Marka
    Honda

    Standart

    Sonucunu merakla bekliyorum, geçmiş olsun.....


    XT660 R Candır.

    Kalıcı dostluklara...
    532 4631918

  3. Hayati BEDER, bu güzel yazın için sana Teşekkür Edildi.

    MEHMET ERCAN (23-07-2014)

  4. #23
    Enduroist Üye
    Isim
    Taha Coşkun
    Üyelik tarihi
    22-07-2014
    Bulunduğu yer
    Muğla
    Mesajlar
    2
    Marka
    Aprillia

    Standart

    Motorumu alalı daha 2 gün oldu 570km sonra aynı hatayı bende aldım. Arkadaşlar, yoğun araştırmalarım neticesinde sorunun gerçek problemine ulaşmış bulunuyorum. Aramadığım servis, aramadığım bayii kalmadı. Sorup soruşturmadığım usta, okumadığım forum kalmadı. Bu sıkıntı sizi çok maliyetli sonuçlara götürebilir. Maliyeti az ve kısa sürede çözmek istiyorsanız yapmanız gerekenleri anlatıyorum.

    XT660R veya X veya MT03 motorunuzda hata 19 kodu almışsanız yapmanız gerekenler:

    1) Sol grenajı çıkartın ve oradaki tüm kabloları soketlerin giriş yerlerini wd40 la temizleyin. Selenin altından geçen kablo tesisatını dikkatlice inceleyin. Kopukluk aşınma var mı yok mu (Burada aramamız gereken mavi-siyah tek bir kablo)

    2) Tüm bunları yaptıktan sonra tekrar çalıştırmayı deneyin hala aynı hatayı veriyorsa sorununuz kesinlikle ecu (beyin) içerisindeki bir adet küçük direncin yanmasından kaynaklanıyor. Buda genelde ayak müşürü açıkken motoru çalıştırmaya zorlamaktan kaynaklanıyor. O yüzden sidestand hatası olarakta geçebiliyor. Muhtemelen ayakmüşürü kablosunun beyine bağlandığı yerdeki direncin yanması problemi bu.

    3) Gerekli mi emin değilim ama siz genede bir müşürü iptal edip çalıştırmayı deneyin, ne biliyim aküyü çıkarıp takın vs. Beyini söküp yollamadan önce aklınızda bir soru işareti kalmasın...

    Hemen paniklemeyin çünkü bu sorunu ilk yaşayan siz değilsiniz emin olun. Eyvah yeni beyin mi alıcaz nasıl olacak bu iş falan.. Hatta rent a car cılardaki kiralık XT lerin çoğu bu problemi yaşamış ve tamir görmüş öğrendiğim kadarıyla. O yüzden stresi bir kenara bırakıyoruz.

    Dikkat etmeniz gereken şey bunu tamir edecek doğru insanı bulabilmek. Çünkü piyasada afaki fiyatlarla sizi dolandırmaya veya aracı olup paranın fazlasını cebine atmaya hazır çakallar var. Küçücük 22 ohm' luk bir direnci size 600 700 liraya değiştirmeye kalkacaklar. Sonra beyin tamir ettik diyecekler. Üstelik kendi beyninizimi yollayacaklar geri, dolandıracaklar mı ne yapacaklar bilemiyorsunuz. Veya çokmu soyacaklar vs. Elimizdeki beyin 2500 3000 TL civarında olmasa açıp kendimiz bile yapabiliriz o kadar kolay gözüküyor. Ama o sorumluluğa girmeye cesaretim yok. Yapacak bir şey yok. İnternette direncin nasıl değiştiği ile ilgili videoda var..

    Ben dün beyni üstüne anlayabileceğim gizli işaretler çizdikten sonra kargoyla yolladım. Bugün olmasını umuyorum. Yarın yada yarından sonra makinamın beynine yeniden kavuşmayı umuyorum. 250-300tl civarı bir masrafı olacak gibi gözüküyor. Sonuçları buradan yazacağım. Güvenip nasıl yolladığımı soracak olursanız. Türkchopper grubundan araştırıp sorup soruşturmalarını rica ettim. İlk konuştuğum yer 700 lira gibi bir para istedi. Ama biraz 3 kağıtçı olduğu haberini aldım. Aracı kullanarak üstüne yüklü miktarda fiyat ekliyormuş. Ayrıca beyin ve kontağı beraber yollamamı istemişlerdi. Sonra grubun yönlendirmesiyle güvenebileceği birisine ulaştım. Motorla ilgili sıkıntımı anlatırken lafları ağzımdan alıyordu. Yüreğime su serpilmişti, bilen birisini buldum diye. Sadece beyini yollamamı kontağa gerek olmadığını söylediler. Neticede bir tane direnç değişecekti. Bende dün yolladım bu sabah ellerine ulaştı. Az önce aradım, plastik kısmı açması vakit alıyormuş. En kısa zamanda haberdar edeceklerini söylediler. Yarına kadar biter diye umuyorum. Umarım beyin gerçekten düzgünce onarılır ve ben 2 3 gün içerisinde size sevindirici haberi verebilirim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar özelden yazıp yaptırdığım kişinin numarasını isteyebilirler. Tabi ki sonuç belli olunca

    XT660r kullanıcılarına benden bir tavsiye: Eğer motorunuz arada her şey normal ve açık olmasına rağmen çalışmamazlık yapıyorsa, her şeyi baştan kapatıp tekrar açın ve öyle çalıştırın. En kısa zamanda tesisatı temizleyin, kiri tozu götürün. Ayak müşürü açıkken motoru çalıştırmaya kesinlikle zorlamayın. Ben beyin tamir edildikten sonra ayak müşürünü iptal etmeyi düşünüyorum. Tabi ki bunu ustaya henüz sormadım. Hele bir beyin gelsin de.


    Motorunuz çalışmadığında ve ondan uzak kaldığınızda ki tarifsiz can sıkıntısı ve moral bozukluğunu çok iyi bildiğimden ayrıntılı bir şekilde bilgilendirmeye çalıştım. umarım siz böyle bir sorun yaşamassınız. Neticede canavar gibi makinanın bu hale gelmesi adamı fazlasıyla üzüyor. Haberlerimi bekleyin.
    Konu tahacoskun tarafından (23-07-2014 Saat 18:15 ) değiştirilmiştir.

  5. #24
    Enduroist Üye
    Isim
    emre yeşil
    Üyelik tarihi
    13-05-2014
    Bulunduğu yer
    kırklareli
    Mesajlar
    17
    Marka
    Aprillia

    Standart

    merhaba arkadaşlar ben de 19 hata kodu aldım ve beyni 250 tl gibi bi rakama tamir ettirerek sorunu çözdüm neleri var piyasada 500 600 tl gibi rakam istediler benden sadece beynıyolladım kargoyla (imbo ve kontağı yollamadım ) sağolsun çok ilgilendiler 1 yıl garantili tamir yaptılar adreside buyrun http://www.gokcek.com.tr/ xt 660 ü kesinlikle zayıf akü ile kullanmamk gerek 19 hata kodunu düşük akü gerilimiyle kulanmaktan verio bu sorunu. size tavsiyem özellikle xt 660 için ve diğer tüm elektronık enjoksiyonlu motorlar için kesnlikle akünüz zayıflamışsa o şkelide kulanmayın motoru ve vurdururak çalıştırmayın ama sanırım bu 19 hata kodu sorunu xt 660 larda kronık sorun arkadaşımın kawasaki zx 10 r ı vardı kaç kere benzin bitti sonuna kadar benzın pompası boşuna çalıştı akü zayıftı hep öyle kullanıldı kaç kere vurdurarak çalıştırıldı motora hiç bişi olmadı halen geziyor ama siz siz olun vurdurmayın zayıf aküyle kulanmayın yardımcı olabildiysem....

  6. emre yeşil, bu güzel yazın için sana Teşekkür Edildi.

    Hayati BEDER (31-08-2014)

  7. #25
    Enduroist Kıdemli Üye Hayati BEDER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Hayati BEDER
    Üyelik tarihi
    25-06-2011
    Bulunduğu yer
    Çorlu / Tekirdağ
    Mesajlar
    1,237
    Motosiklet
    NC 700 X 2013
    Marka
    Honda

    Standart

    Öncelikle kimsenin başına gelmemesi temennisiyle ve bir XT 660 R kullanıcısı olarak ; verdiğin bilgi için çok teşekkürler Emre..

    Kalıcı dostluklara...
    532 4631918

  8. #26
    Ordinaryus Enduroist ahmet f senel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    ahmet f senel
    Üyelik tarihi
    22-09-2011
    Bulunduğu yer
    ADANA
    Mesajlar
    1,876
    Motosiklet
    XT1200ZE
    Marka
    Yamaha

    Standart

    Yahu bir de gs e çok arıza çıkarıyor derler 😳

 

 
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan SeçilenSeçilen 123

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •