ABD'de California haricindeki tüm eyaletlerde lane splitting (şerit paylaşma) kanunen yasaktır. Motosiklet kullanıcıları arasında bunun diğer eyaletlede de serbest bırakılması konusunda tartışmalar var. Kimileri buna karşı çıkarken (emniyet gerekçeleri) kimileri de bunun California'da olduğu şekilde option olarak (yani motorcunun tercihine bırakılarak) diğer eyaletlerin kanunlarında da olması gerektiğini savunuyorlar. Ancak tabi orada kanun motosikleti bir araç olarak tanıyıp tüm şerit genişliğini tek başına kullanma hakkını korurken bizde 4+ tekerliler motorun olduğu şeridi aslında kendilerine ait görürler. Türkiye'de aradan geçen motorcuya ceza yazıldı mı ben şahsen duymadım ama Virginia'da bunu yaparsan (polis de seni görürse) cezayı yersin. Öte yandanbir araç sizi şeridinizde sıkıştırırsa bunu cezası çok daha ağırdır. Türkiye'de trafikte motoru sıkıştırıp şeritten attı diye ceza yiyen araç sürücüsü....

Bir tezat da; ABD'de ekseriyetle şeritler bizdeki gibi mümkün olan en dar konseptine göre yapılmıyor, yollar için önceden yer bol ayrıldığı için şeritler gayet geniş ve aralardan geçmek daha da kolay... ama yasak. Bir de ABD'de en yaygın olarak binilen motorları üreten HD bir (belki 2) model haricinde su soğutmalı motor üretmiyor. Lane splitting'i savunan motocuların bir iddiası da trafikte hava soğutmalı motorlarla beklemenin getirdiği olumsuzluklar üzerine kurulmuş durumda.
Trafikte aralardan geçmeden yol almak zor o nedenle bu açıdan ben şahsen Türkiye'de olmaktan memnunum. Sabah-akşam Ankara trafiğinde arabayla 40-45 dak.lık yolum var motorla çıkınca maksimum 25-30 dakikada varabiliyorum. Araba gibi gitmeyi denedim, 40-45 dakika sürdü ve diğer sürücülerin senin aralardan geçmeni normal karşıladıklarını gözlemledim, geçmeyip araba gibi bekleyince ezmeye temayül ediyorlar.