Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
1 den 10´e kadar. Toplam 30 Sayfa bulundu

Threaded View

  1. #7
    Enduroist Kadim Üye HakanVelioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    ...
    Üyelik tarihi
    11-12-2014
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    781

    Standart

    Ersan hocamın uyarıısı ile daha ciddi yazayım. Alaylının en dibiyim bu arada yazdıklarım onaylanmadan kaale alınmaya.
    Bence.
    Rüzgarda sürüş değil sorun. Çünkü sabit yönde esen bir rüzgarı alacağınızı bilerek gittiğinizde sürüşte aslında sorun olmuyor. İster kendiniz rüzgara zıt yatın, ister benim tarzımda olduğu gibi motoru yatırın siz dik kalın, isterseniz da bırakın artçınız denge sağlasın : ) . Sorun yok çünkü hepsi beklendik etkiye karşı bilerek tepki.

    Gelelim soruna. Normalde bile rüzgar girdabı yapan büyük araçlar, köprü tünale giriş çıkışları esas sorun. Çünkü rüzgarda sizi birden girdaba alıyor ve diyelim ki siz sert bir rüzgarı solunuzdan alarak gidiyorsunuz. Bu durumda sol yöne doğru bir ağırlık dengesi kaydırırsınız. Peki karşı şeritten otobüs geçerse? Otobüsün geçeceği an rüzgar kesintisi olacaktır. Normal şartlarda sürüşte şeride yakın teker izi takip edilir kuralı ile giderseniz o otobüse yandan yaslanırsınız. Bu durumu muhakkak ön görüp otobüs geçişine doğru şeridin sağına almalısınız kendiniz ve gireceğini girdaba da hazırlıklı olmalısınız.

    Peki beklenmedik rüzgarlarla ilgili babamın anlattığı bir tecrübe ki benzerini bende bisikletle yaşadım. Viraj dönerken yemek. Evet ileride tatlı tatlı 90 ile gireceğiniz dönüşü çok temiz bir şekilde gördüğünüz viraj olsun. Tam viraj içinde sizi dışa iten rüzgar yakalasa!!! Olmaz demeyin babam anlatırdı bende yaşadım. Ben az daha kamyon tekerleri altında kalıyordum. Babam ise Jawa ile yoldan çıkıyor. Ha düşmüyor mısır tarlası gibi bir yerde duruyor ama bakıyorki önündeki motorda aynı tarlada

    Yani Arfi abinin dediği gibi. Ben elimden geldiğince etraftaki ağaç ve benzeri şeylerden rüzgar yönü ve hızı konusunda hazırlıklı olmaya çalışırım. Beklediğiniz tehlikeden değil beklenmedikten korkun.

  2. HakanVelioglu, bu güzel yazın için sana Teşekkür Edildi.

    Ersan ÖZYURT (21-05-2015)

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •