Alıntı Ersan ÖZYURT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Uyarın için sağıl Şefim. Buna bizde dikkat ediyoruz. Parçanın kaynağını mutlaka sorgularım.

Bahsettiğimiz otoparklar değil. Bu otoparklara benzer, hasarlı motorların kasko vb. yollarla satın alınıp, yedek parça olarak satıldığı yerlerden bahsediyoruz. Aldığım parçanın kaynağını her zaman görmüşümdür. Başkaca bir kontrol yolu biliyor musun?
Maalesef bu işlerin birebir kontrolü bulunmamakta ama belge üzerinde derseniz. Sigortanın perte ayırıp çıkmacılara fatura karşılığı satıldığını düşünerek çıkmacılardan işyerindeki parçaların faturası görülmek istenebilir, ama müşteri olarak size ne kadar gösterir ya da o kadar şeffaf birisi midir tartışılır ama siz ondan aldığınız çıkma parça için fatura isteyebilirsiniz.

Bu biraz hakkaniyet işidir. Südü bozuk kişilerin her an suistimaline açık bir iş. Ayrıca adam Kaza yapmış, aracı olay yerinden kaldırana kadar krikosu, yedek lastiği, kitapçıkları, koltuk kafaları, ilkyardım seti, bunlar bile hiçbir çaba sarfetmeden olay yerinden alınıp çıkmacılarda rahatlıkla satılabilir. Aracın sahibi Ambulansla kaldırılmış veya ölmüş olabilir, bu durumlarda araç birinci yakınına teslim edilir, bu hemen mümkün değilse yediemine teslim edilir. İşte bu arada istediğini sök-al-sat, yani tamamen vicdana kalmış bir şey ama maalesef ülkemizdeki çakal tabir ettiğimiz bir kesim tarafından bu tırnakçılık maalesef sektör olmuş. Allah uzak etsin.


DÖNEN TEKER ZAFERİ MÜJDELER