Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
1 den 3´e kadar. Toplam 3 Sayfa bulundu
  1. #1
    Enduroist Katılımcı Üye Bülent Berksan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Bülent Berksan
    Üyelik tarihi
    01-09-2017
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    229
    Motosiklet
    R80gs basic
    Marka
    Bmw

    Standart MT revenge kask hakkındaki izlenimlerim

    Arkadaşlar son 4-5 senede 5 kadar Acerbis Enduro kaskı eskittim. Elimdeki en son 3 tanesi haşat vaziyette vizörler de çizildi. Yenisini yine bundan alacaktım çünkü inanılmaz memnundum bu kasklardan. Ama hem fiyatlarının yükselmesi hem de daha kalteli gibi görünün iç materyelinin daha sentetik olması beni rahatsız etti. Biraz da değişiklik yapmak istedim herhalde (Bir de enduro motoru normal kapalı kaskla kullanıyorsun da naked motora enduro kaskı ile binince acaip oluyor) Bir diğer sebep de güvenlik testlerinde trekli kaskların kötü değerler almaları. Uzun raştırmalarım sonunda F/P'si en yüksek ve Sharp testinden 5 yıldız alan 2 modele ulaştım. MT revenge ve Nitro Aikido modelleri. Sonuçta bir MT revenge sahibi oldum. İzlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

    1- Kask inanılmaz kaliteli duruyor. Boyası dizaynı detaylar ayrıntılar. Ele gelmesi (Nası bi anlatımsa...) yani eline aldığında kaliteli bi malla karşı karşıya olduğunu hissediyorsun.

    2- İnternetteki review'larında havalandırması şöyle iyi buğu yapmıyor vs diyordu. Hiç öyle bişey goremedim. Tabi havalandırmayı esas yazın görücez ama şu an (Sonbaharın sonu) ciddi buğu yapıyor. Vizör kapalı hızlanınca buğu yok ama yavaş süratte giderken (Şerit aralarında) bence kullanmak imkansız. (Yada hiç burundan solumayıp ağzından da yavaş ve aşağıya üfleyerek belki...)

    3- Vizörün üzerindeki pinlock kanalı vizör 1 parmak açıkken göstergeleri ve aynaları göremeyi biraz engelliyor. Yavaş süratte giderken de vizörü açmaz isen buğu oluyor. Camda bu kanal olmasa klasik 1 parmak açık vaziyette görüşte sorun olmazdı... Eee pinlock camını da vermedin kaskla beraber ..... Ne anladık.... Hızlı giderken sağ ve soldaki pinlock noktaları da görüşü az da olsa engelliyor.

    4- Bence en büyük sorun kaskın içinde , tenimize temas eden kumaş kalitesi. Göze ve ele en başta çok güzel gelmekle beraber sentetik olmasından mütevellit dokunduğu yerleri rahatsız ediyor. Bu sentetiğe kayış temayülü (Vay be yaşlandık herhalde tekaaüt olmaya as kaldı biz eskidik kelimeler de eskidi.... ) esasında bütün kasklarda var. Şimdiye kadar 4 yada 5 tane Acerbis'in visör'lü trekli enduro kasklarından eskittim (Latifin sattıklarından) son 4-5 senedir hep bunları kullandım. En son çıkan daha yakışıklı ve daha pahalı son modeli almama sebebim sadece içindeki bu materyel. Çok sentetik halbuki eski ve ucuz olanları kadife gibi idi. Hoş ben kaskı yaz kış buff ile kullanırım ama çenelerimin sağ sol alt kısımlarına temas eden küçücük alanlar bile biraz rahatsız etti beni.

    5- Sessizlik. Tabiiki Acerbis'in trekli kasklarına göre çok sessiz. Ama mukayese edebileceğim tek treksiz kaskım 5-6 yaşında ama az kullandığım laser karbon kaskım var. Ona göre aynı diyebilirim. Sonuçta sessiz değil ama çok gürültülü de değil.

    6- Beden : Review'larında bir beden büyük diyordu herkes. İnterntten bedenine göre alan herkes pişman olmuş. Ben de M yerine L aldım cuk oldu .

    7- Fiyat : Yaw olmaz böyle şey. Mağazalarda 335'e kadar buldum ama kasklar resmen yağmalanmış beden yok. İnternetten beğenmediğim bir rengibi 360'a sipariş verdim L beden . Siparişi verirken L beden var görünüyor ama adam açtı abi kusura bakma L beden yok S kaldı sadece dedi iptal ettim siparisi. Sonra mecburen beğendiğim rengi önceden L bedenin oldugunu sorup siparis verdim ama 410 gayme getti. Yine de çooook ucuz (Bence)

    SONUÇ yine alırmı idim. Evet gözü kapalı alırdım. Fiyatına göre kalitesi ve en önemlisi GÜVENLİK seviyesi çok etkileyici
    .
    I need your boots your clothes and your motocycle

  2. Bülent Berksan güzel mesajın için 5 üye sana teşekkür etti :

    Bora Karayel (09-11-2017),cemkucuk (11-11-2017),ErdostDuran (09-11-2017),KamilCerit (09-11-2017),Serdar ZIMBA (09-11-2017)

  3. #2
    Enduroist Katılımcı Üye ErdostDuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Erdost Duran
    Üyelik tarihi
    07-09-2016
    Bulunduğu yer
    Gebze
    Mesajlar
    150
    Motosiklet
    Pegaso Tuscany Tibet
    Marka
    Aprillia

    Standart

    Buğu olayının çözümü olması iyi.Yani pek önemli bir detay değil, Pinlock alıyorsun olayı çözüyorsun.Ses önemli bir kriter, ses konusunda çok rahatsız etmediğini belirtmiş kullanıcıları.En önemlisi güvenlik.5 yıldız almış olması bu konuyu da tamamlıyor..Güzel bir inceleme yazısı olmuş..

  4. #3
    Enduroist Üye hakancelebi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    hakan celebi
    Üyelik tarihi
    30-10-2017
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    46
    Motosiklet
    r1150gs
    Marka
    Bmw

    Standart

    Görüşlerinize katılıyorum hocam bende de MT blade var extra siyah vizoru bulunmakla beraber hem siyah hem asıl vizorun işçilik kalitesi çok iyi yani demek istediğim hani plastik aparatlarda kötü kesimde görüş dalgalanması olabilirdi bunda gorus puruzsuz

    MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •