Alıntı Hakki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yavru Kirlangic! sen simdi bunlardan alinca kaybolmaktan kurtulacakmisin, saniyorsun Iyi iyi! Allah iyiligini versin. Biz iki kardes kac senedir, dag bayir demeden gezeriz, hic kaybolmadik. ne zaman ki bu aletlerden taktik Turkiyede daha ne yollar varmis ogrendik. Allah Zumodan razi olsun. Allah onu yapan Garmine dert vermesin. Yurdumuzu tanidik valla.
"Isaretli yola kadar ilerleyin" dedi mi zumocan bilki b.ku yedin oglum. Ekran goruntusu soyle; Yan tarafta bir yol ona dik uzayda duran bir motor. O yola bir turlu ulasamiyorsun.
Sebep, bu haritalar nasil hazirlaniyor bilemiyorum ama, delinin birine birkac kurus veriyorlar hadi git Turkiyeyi dolas ve dolasirken de iz birakici su programi kullan filan diyorlar, o da dolasirken izini birkatigi yollari kayda aliyorlar. Sonra o yollari bize veriyorlar haydi gezi diye. Yani o deli ne kadar gezdi ise o kadar iste. Bir de yeni yapilan yollar var... Bir giriyorsun, zumocan seni o yolun basina yani eski yolla birlestigi yere kadar getirmis. Ve basliyor "Tekrar hesaplaniyor, tekrar hesaplaniyor, tekrar hesapnaniyor" diye diye seni gezdiriyor o yeni yapilmis yollarda, taaa ki o yol eski yolla birlesene ve zumocanin tanidigi coordinatlar bolgesine girene kadar. mesela Izmirde BMW servisine giderken, yolu yapmislar sonra bir ust yol gelmis galiba. O yoldan giderken, yol saga dogru donuyor ce sonra ters duran bir C harfi gibi once sola sonra tekrar saga donerek, o ust yolun altindan geciyor. Git oraya kafayi ye! Daha bunun gibi ne yerler var.

Çook güldüm

ben de kendi aklıma, harita incelememe ve yön bulma kaabiliyetime güveniyorum.
şimdilik bu aletlere uzak duruyorum.
'şuradan sap buradan dön' denmesi hoşuma gitmiyor galiba
bakalım ne zaman 'gerçekten ihtiyaç var buna' diyeceğim..