Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
1 den 3´e kadar. Toplam 3 Sayfa bulundu
  1. #1
    Ordinaryus Enduroist Barış Sekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    Barış Sekin
    Üyelik tarihi
    10-12-2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul/Maltepe
    Mesajlar
    1,013
    Motosiklet
    CRF250L
    Marka
    Honda

    Arrow TransAnatolia 2010 Rallisi (7-14 Eylül 2010)

    Yaklaşık 2 yıldır hazırlıkları süren TransAnatolia Rallisinin ilki nihayet 07 Eylül 2010'da Antalya Beşkonak'ta start alacak.

    Avrupa'dan gelecek olan yarışcıların start alacağı rallide özellikle Dakar rallisine katılan sporcuların start alacağı dikkat cekiyor.
    Türkiye den de 4-5 sporcunun katılması düşünülen ralli Beşkonak'tan başlayarak Torosları aşıp, Kapadokya tarafından gecerek yine Toroslar üzerinden Akseki tarafında son bulacak.

    Toplam 1700 km sürecek olan ralli de 7 gün boyunca ortalama 250 km araziden yol alınacak.

    Daha Ayrıntılı Bilgi İçin; http://transanatolia.nl/



    Yeni yerleri keşfet !

    TransAnatolia, enduro ve 4x4 arazi araçları için 7 günlük bir ralli olarak Memotours ve YoshiMoto işbirliği ile 7-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Bu ralli, sanılanın aksine zamana karşı bir yarış şeklinde olmayacak ve katılımcılar ara etaplardan da ralliye katılabileceklerdir.Rallinin başlangıç noktası, Türkiye’nin turizm merkezlerinden Antalya olacak.
    Türkiye, sayısız off-road parkurlarını barındıran gerçek bir enduro cenneti. Türk insanının da cana yakınlığı, misafirperverliği ve kaliteli Türk mutfağı da eklenince TransAnatolia ayrı bir anlam kazanacak.
    Geçtiğimiz 2009 yılının Eylül ayının ilk haftasında bu rallinin rotasını belirlemek üzere bir keşif gezisine çıkıldı ve rotalar ‘roadbook’a büyük bir özenle işlendi.
    Dakar rallisinde de yarışan olan Tina Meier, 2009’un Ekim ayında bu ‘roadbook’ları kullanarak bu rotaların izini bir daha sürdü ve büyük bir hevesle geri döndü! Günlük 250 kilometre civarındaki bir mesafeyi içeren bu rotanın ‘off-road’ yüzdesi çok yüksek düzeyde. TransAnatolia, her düzeydeki sürücüler için uygun bir ralli. Düzenlediğimiz ralliye tek silindirli endurolar (450-690 cc aralığı ideal) , ATV ler ve 4x4 arazi araçları katılabilir.
    İster kendi enduronuzla katılabilir, isterseniz Avrupa’da iyi tanınan ve 20 yıldır Türkiye’ de faaliyet gösteren enduro tur şirketi olan Yoshimoto’nun roadbook, ico ve gps ile donatılmıştır KTM EXC-450 veya LC4 690 kiralayabilirsiniz.



    Daha fazla bilgi için;

    e-posta: marcel.vermeij@travelmaniacs.nl – GSM: +31 6 484 08 035

    Yeni Bir Ralli Olgusu

    Transanatolia Rallisi, Türkiye’nin büyüleyici doğasında 7-14 Eylül 2010 tarihleri arasında Antalya Beşkonak tan start alarak, 7 gün ve 1700 km. sonra Antalya Akseki’de son bulacak
    Ralli süresince knaklamanın 3 gecesi otelde, 3 gecesi de doğada yıldızların altında geçici korunaklarda gerçekleşecektir. Yoshimoto’nun bu konularda uzun yıllara dayanan tecrübeleri olup ralli sırasında bu tecrübeler avantaja dönüşecektir.
    İster kendi çadırınızı yanınızda getirin, isterseniz organizasyonumuz tarafından kurulacak büyük çadırda konaklayın. Aynen Dakar’da da yaptıkları gibi!
    Tabii ki Memotours ralli boyunca belirgin bir şekilde yardım sağlayacak olan büyük kamyonuyla önemli bir rol oynayacak. Kamyonda bulunan tamir takım ve ekibi de sorunlu araçlara servis hizmeti verecek, aynı zamanda şahsi eşyalarınız da akşamki kamp alanına taşınacaktır.

    Transanatolia’ya motorla katılabilmek için roadbook tutucusu, ico ve gps aparatlarına ihtiyacınız bulunmaktadır. Enduronuzu arazide en az 150 kilometre boyunca kullanabilecek güce ve deneyime sahip olmanız gerekmektedir. Rotalarımız zaman zaman bazı yerlerde asfalt yollarla kesişecek, bazı günler kimi yerlerde, sadece gps yardımıyla, motor kullanacaksınız. Bundan dolayı motorunuzda USB girişli bir GPS cihazının olması zorunlu. Organizasyon tarafından yol noktaları (waypoints) GPS cihazınıza ralli öncesi yüklenecektir. Rotalar çok zor olmamakla birlikte usta olmayan sürücüler için zor anlar sağlayacaktır. Enduronun doğasına uygun dayanıklılık ve yön bulma (navigasyon) ön planda olacaktır. Zaten ralli sporunu da eğlenceli hale getiren de bunlar değil midir?
    Transanatolia’ya, katılmak icin ideal makineler 450-690 cc aralığı tek silindirli endurolardır. Fakat her şey aslında enduro sürücüsüne bağlıdır doğal olarak. Kumlu yollardan çok fazla geçmeyeceğiz. “Tozlu olacak mı yollar ?” diye sorarsanız, “Kesinlikle evet” diyeceğiz. Güzel patikalar, tekniğinizi konuşturacağınız taşlı geçitler, bunlar fazlasıyla rotamızda yer alacak. Eylül ayında, yağmurlar çoğu zaman daha başlamamış olacağından, çamurlu yollarla karşılaşma riskimiz de çok az olacak. Rotamızın geçeceği yerlerde hava sıcaklıkları 15 ila 35 derece arasında değişecek.
    Transanatolia, 4x4 arazi araçlarına tamamen uygun bir ralli. Rotamız, zaman zaman aracınızı hızlı kullanabileceğiniz şose yollardan, zaman zaman tekniğinizi konuşturacağınız dağ geçitlerinden geçecek. Bildiğiniz gibi, Eylül ayında hava yeterince sıcak olabilir. Bunu da göz ardı etmemelisiniz. İyi bir navigasyon cihazı, zamandan kazanmanızı sağlayacak ve rallideki performansınızı olumlu yönde etkileyecek.

    Yerine getirilmesi zorunlu şartlar;
    4x4 arazi araçları için zorunlu şartlar çok fazla değil. Doğrusu, bu araçlar için uyulması gerekli hiçbir FIA kuralı ya da bir başka lisans şartı bulunmuyor.
    Yuvarlanma kafesi (rollcage), kafalıklı çanak koltuklar ve 5 noktalı emniyet kemerleri, sonuç olarak zorunlu değil. Fakat bunlar her zaman, güvenliğiniz için yapabileceğiniz yatırımlar. Aracınızın kaliteli bir alt korumasının olması mutlaka avantaj sağlayacak.
    Teknik açıdan iyi durumdaki, lastikleri yeni ve güçlü süspansiyonlu bir araçla bu ralliye katılmaya hazır durumda olursunuz.
    Yine de fazladan 2 adet tekerlek/lastik, bir kinetik ve bir de normal çekme halatı, iyi bir kriko, en az 10 litre içme suyu, gps cihazı (mini usb bağlantısı olan), Türkiye’nin ayrıntılı bir yol haritası ve bir ilk yardım çantası. GO2DAKAR takımı da birden fazla Jeep ile Transanatolia’ya katılacak ve bu takım gerekirse yardım da sunabilecektir.
    Transanatolia’ya katılmak için Yoshimoto’dan motor kiralayabilirsiniz:
    KTM 690 R 2010 incl. Roadbookhouder, ICO, GPS en servicepakket: 1.750 Euro
    Eigen risico bij schade: 1.000 Euro.


    KTM EXC-R 450 2008 incl. Roadbookhouder, ICO, GPS en servicepakket: 1.500 Euro
    Eigen risico bij schade: 1.000

    Meydana gelen hasarlar, hasarın olmasına sebebiyet veren tarafından karşılanacaktır. (sadece normal kullanımdan doğacak olan hasarlar bunun dışındadır!)

    Katılım Ücreti;
    *1.680 Euro ( roadbook yol notları, konaklama, sabah kahvaltısı,aksam yemeği, ilkyardım, motor tamir ve bakımı, ralli süresince özel eşyaların nakliyesi dahil)
    *Motorların yakıtı yarışçılar tarafından karşılanacaktır.
    *GPS, roadbook ve ICO kira bedeli; 250 Euro dur. (kiralama durumunda motorunuzun modelini önceden bildirmelisiniz)
    *Ralliye kendi motorunuz ile katılmanız durumunda plakalı, ruhsatlı ve trafik sigortalı olmalıdır.
    *Rotalar en fazla 100 km lik aralıklarda benzin istasyonlarından geçecek şekilde planlandığından küçük yakıt deposuna sahip olan endurolar sıkıntı yaşamayacaktır.
    *Ralli süresince, enduronuzun tamir ve bakımı parca ve malzemeleri verdiğiniz taktirde Yoshimoto’nun teknik ekibi tarafından ücretsiz yapılacaktır.
    *Ralli sırasında motorunuzun yarışdışı kalması durumunda arkadan gelen görevli arac tarafından motorunuzla birlikte alınacaksınız.
    *Rallide donanımlı 2 tane 4x4 araclı ve bir endurolu sağlık ekibi toplam 5 kişi görevlidir.
    *Kaza yapmanız durumunda bu sağlık ekibi sizi alarak en yakın sağlık kuruluşuna teslim edecektir.
    *İlk konaklayacağımız otel, Antalya’dan 80 kilometre kadar uzaklıkta. Bu otelde öğlen ve akşam teknik muayeneyi gerçekleştireceğiz, ilk ‘roadbook’ları dağıtacağız ve yol noktalarını (waypoints) burada yükleyeceğiz. Yine akşam saatlerinde katılımın zorunlu olduğu, sürücülere yönelik bir brifing verilecek.
    *İlk konaklayacağımız otel, ralliye başlamak için mükemmel bir yer!

    Transanatolia, Marcel Vermeij (Rallymaniacs) ile Sönke Bonde (Yoshimoto)’nin bir girişimidir.
    Sönke; 20 yıldan fazla bir süre Türkiye’de yaşamakta ve çok uzun yıllardan beri de yoldışı (off-road) gezileri düzenlemekte. Ayrıca iyi düzeyde ve akıcı Türkçe konuşabilen Sönke Türk yarışçılar ile yabancı yarışçılar arasında tercümanlık yapabilecektir. Sönke, destek sağlayıcı araçlara, teknik ekibe ve kiralayabileceğiniz endurolara sahip. Sönke, turların geçtiği rotalardaki halkı ve kalınacak yerleri çok iyi tanıyor ve en güzel manzaralı, yoldışı bölümleri ağırlıklı olan rotaları seçmede de çok usta.
    Rallymaniacs’tan Marcel Vermeij; de çok fazla ralli deneyimi olan bir kişi. Bu deneyimi dünyanın her yerinde katıldığı rallilerde edinmiş Marcel. Rallymaniacs, ralli meraklılarının ilgisini çekmek ve onlara ulaşmak için mükemmel bir platform.

    Marcel, 3 yıl boyunca Doğu Avrupa Rallisi’ni düzenleyen bir komitede görev yaptı. “Şimdi yeni ufuklara açılmanın zamanı!” diye düşünüyor Marcel.
    Rallymaniaca’ın daha önce katılmış olduğu ralliler:
    Merkezi Avrupa Rallisi '08
    Dakar '05, '06, '07, '08, 09
    Dresden-Breslau '06, '08, 09
    Mısır '06
    El Chott Rallisi '05
    Heroes Legend '07, '08, '09
    Libya Desert Challenge '09
    Optic 2000 '06, '07
    Doğu Avrupa Rallisi '07, '08, '09
    Transorientale '08

    Daha fazla bilgi almak için:
    Travelmaniacs
    Oostsingel 156
    2612 HK Delft
    KVK Delft 27278500

    Telefon: + 31 (0) 6 48408035
    E-posta: marcel.vermeij@travelmaniacs.nl

    Kaynak: EnduroClub
    Barış SEKİN 0 Rh(+) 0535 269 06 51
    34 UCD 60

  2. #2
    Enduroist Kadim Üye MEHMET ERCAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    mehmet ercan
    Üyelik tarihi
    24-01-2009
    Bulunduğu yer
    bozyazı/mersin
    Mesajlar
    758
    Motosiklet
    yamaha 1200 süper tenere
    Marka
    Yamaha

    Standart

    ilginç ve güzel bir etkinlik olacağa benziyor.
    yalnız rota bilgisini göremedim,kendi sayfalarında da yok.
    en azından geçilecek yerleri bilseydik izlemek için bile
    toroslara çıkabilirdik.
    böyle bir etkinlikten haberdar ettiğin için
    teşekkürler.
    Zamanınız kısıtlı, bu yüzden başkalarının hayatını yaşayarak onu harcamayın. Başkalarının düşüncelerinin sonuçlarıyla yaşama dogmasına takılıp kalmayın. Başka insanların fikirlerinin gürültüsünün kendi kalbinizin sesini duymanızı engellemesine izin vermeyin. Ve en önemlisi kalbinizin ve sezgilerinizin yolundan gidecek cesarete sahip olun. Kalbiniz ve sezgileriniz ne yapmak istediğinizi bilirler. Bunun dışındaki herşey ikinci planda.

    Steve Jobs

  3. #3
    Enduroist Kadim Üye cem tolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    cem tolga (bahtsız bedevi)
    Üyelik tarihi
    14-05-2009
    Bulunduğu yer
    Bursa - mudanya
    Mesajlar
    650
    Motosiklet
    bmw F650 1996 BEYAZ__ XT600E 1997 BEYAZ
    Marka
    Bmw

    Standart

    ah ulen ah imkan olacak katılıcan hay ben böle kaderinnnnnn

    F 650

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •