Yookk bi dakika abilerim büyüklerim, tamam bi çift palamuta lüfere barbuna yada kısacası denizlerimizden çıkan her balığa ve rakıya asla hayır demem. Güzelce cigaramı yakarım yanında ohhhhh şöyle bide hafif esinti varsa ve güzel bi manzara önümde raks ediyorsa yanına birde güzel dostlar ve eşim varsa başka ne isterim; tamam da birde şöyle düşünelim:
Aylarca eş tutan discusların yumurtlayıp da toplu iğne başı kadar yavrular çıkınca yumurtalarından, sen geceni gündüzüne katıpta onları artemia ile besleyeceğim her gün su tazeleyeceğim diye emek vermiş de birkaç ay sonra onlar renklenip el büyüklüğüne gelmişse. Kasaptan dana yüreği alıp içine 50 malzeme karıştırıp kendini yemini yapıp onları tabak kadar büyütmüşsen, ama içlerinden biri solungaç paraziti olmuş da senin ellerine her defasında kendi gelip rızası ile su dışına senin tarafından çıkarılıp birde solungaçlarından içeri ilaç damlatmana izin vermiş ve bunu sabah akşam birkaç gün tekrarlamışsan sonunda o balığın düzelip tekrar boy atmaya başlamışa ....
Offff asıl işte ozaman bi büyük açıp sek içersin karşısında o da ayrı bi keyif işte. Seni başka dünyalara götürür keratalar.