Alıntı UĞUR KOÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
küçük tavsiyeler: her zaman her ne kadar,yol trafik geçiş üstünlüğü gibi kavramlar olsada bunları kullanarak yol almayın.ülkemizde motosikletler kamyonlar ile aynı sınıftadır.kamyonların hız sınırlarına tabidir.her zaman görünmez olduğunuzu düşünerek yol alın.ışıklı kavşaklarda yeşil size yanıyor olsada kontrol ederek geçin hızınızı azaltın.kırmızıda beklerken yeşil yandığında 1-2 saniye sonra hareket edin.anında yola fırlamayın,viraja sert giriparka tekeri kaydırdığınızda sadece gazı bırakın,extra fren baskısı dengeyi daha çok bozar.ileriyi göremediğiniz yollarda hızınızı oldukça azaltın,viraj tünel girişi vs gibi.bozulmuş bir araç sizi orada bekliyor olabilir.orta çizgi üzerinde sürün kaçmak frenden daha kolaydır.şehir içinde otobüs gibi uzun ve buyuk araçları sollarken önünüze yaya çıkabileceğini unutmayın.her hangibir aracın sağ kapısı açılır ve siz bu kapıya çarparsanız haksız durumdasınız unutmayın.sağdan sollamak yasaktır araç duruyor olsa bile sağına girdiyseniz çok daha dikkatli olun.aynalarınızı başınızı çevirmeden gözucuyla bakacak gibi ayarlayın,race kullanıyorsanız koltuk altı bakışı atmayı pratikleştirin.
ve malesef ülkemizde yasal hak hukuk kural yerine ye kürküm ye kuralı hakim olduğundan,mümkün oldukça iri motosiklet kullanmaya çalışın,cbf 150 ye gösterilen saygı ile 3 çantalı 1200 gs e gösterilen saygıya inanamıyacaksınız.küçük bir motosiklet ile kurallar dahilinde sürsenizde arkanıza yanaşıp kenardan git yol ver kornası çalacakbirilerimutlaka olur.iri birmotorla kural dışıda sürseniz kimse yol ver diye yırtınmaz çünki onu korkutan altınızdaki motorun işaret ettiği zengin statüsüdür.
malesef
Küçük derken, bir sürü önemli tavsiye de bulunmuşsun Şefim. Teşekkür ederim. Bir iki nokta dışında hepsine katılıyorum. Notlarıma da aldım. Bu tecrübeleri neden sonuç ilişkisi içinde ayrı ayrı başlıklarda değerlendireceğiz ileride.

Tekrar teşekkür ederim.