Görmek isteyenlere bir daha gösterelim. Ben de Ersan bey (Motolastik)ile görüştüm ve buna karar vermiştim. Cumartesi günü sıfır Siboplarla birlikte taktım.
Yaklaşık 150 km kadar, artçılı ve artçısız olarak yol yaptım. İlk izlenimim çok yumuşak geldi ve esnek bir yapısı var. Frende yer tutuşu iyi. Eski lastiğe göre arka lastik daha geç ABS ye giriyor. Burdan da tuttuğunu anlayabiliyorum. Çukurları hissetmem azaldı ancak virajda esneme yapması beni tedirgin ediyor. İlk 200-300 km de üzerindeki pürüzlerin gideceğini söylemişlerdi, Ersan hocam da yazmış 150-200 km kadar dikkatli sür diye, duran yüzeyler eridiğinde acaba esnemeler de azalır mı? Bana biraz da direksiyon ağırlaştı gibi geldi. Yani sert bir lastikte herşey daha iyi gibiydi, ama lastik yumuşayınca KESK'in hareketlerin hissini alamamak bana nedense güvensizlik veriyor. Eğer bu lastik biraz sertleşir de hissiyatı artarsa ve bana o güveni verirse gerçekten de güzel bir lastik olduğunu şimdiden söyleyebilirim. Genel olarak sorarsanız çukur hissini azalttığı ve frenlerde güven verdiği için hoşuma gidiyor ve beğeniyorum. Ancak esneme yapması ve lastiğin yerden verdiği tepkiyi azaltmasından dolayı da viraj tedirginliği yaşamaktayım bundan dolayı da beğenmiyorum.
Eğer bu virajdaydı esnemenin tutuşa veya sürüş güvenliğine olumsuz etkisinin olmadığını söyleyen olursa da artık buna biraz alışacağım sanırım.


DÖNEN TEKER ZAFERİ MÜJDELER