Enduroist Slogan
Bizi Takip Edin Follow us on Facebook Follow us on Twitter Watch us on YouTube
Kayıt ol
1 den 10´e kadar. Toplam 81 Sayfa bulundu

Threaded View

  1. #24
    Enduroist Kadim Üye HakanVelioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Isim
    ...
    Üyelik tarihi
    11-12-2014
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    781

    Standart

    Kanunlarımızı ben bile bilemiyorum takip de edemiyorum ne ne zaman değişti de ne oldu. Hangi mahkeme ne karar verdi ulan ben bilmiyorum tabii ki polis de nereden bilsin bunu.

    Eğer devlet satın alındıktan sonra araç üstünde yapılacak her türlü değişiklikte "kardeşim bu işlem benim trafik kurallarıma ve güvenlik tedbirlerime uygun mu diye değerlendirecek ise" bence o zaman topcase için her türlü muayeneye girip ruhsata işlenmeli derim. Tabi buna ek olarak sis farı dahi takılması aynı şekilde işlenmeli. Mesela senin taktırdığın o sis farının da bakalım ışık gücü trafik kurallarına uygun mu? Sen karşıdakini kör mü ediyorsun yoksa! ..... gibi gibi gerekçelerle bu denli kontrol olması mantıklı..... Ama gerçekte sis farında yok bu uygulama ve sadece motosikletler değil tüm araçlar diskotek mantığında taktırıp taktırıp geziyor ve muayeneye dahi girip çıkıyor.

    Özetle kanunların bir mantığı olmalı ve idareci de/idare edilen de o mantığa göre kanunu gerekirse yorumlayıp uygulamalı. Ama mantık yok ki? Varsa da mantığını bilen yok Dolayısı ile idareci bir olayda başka öteki olayda da başka davranınca o zaman keyfe keder uygulamalar oluyor aynen şu anda olduğu gibi.

    Bizim mantığımıza göre kardeşim topcase aksesuar diyoruz. Kurye arkadaş da benimki de aksesuar diyor. O zaman biz (tamam bunla ilgili bir mahkeme kararı da var da mantık faktörünü unutmayın lütfen) arkadaşım şaseye sabitse ruhsata işletilmeli diyoruz. Ben de diyorum ki benim topcase tablam da şaseme monte. Tamam sökülebilir, yani vidalı da, monte işte. Ha kaynakla ha vidayla. Gibi gibi bu işi gider uzar durur. Böyle çözülmez bu iş. Kardeşim temelde mantık olmayıp üst katlarda rötüşa gitmeye devam ettiğimiz sürece daha çooooooook yol alırız biz çok.

    Sadece içimi dökmek istedim....

  2. HakanVelioglu güzel mesajın için 2 üye sana teşekkür etti :

    ASIM DEMİR (09-05-2017),cemkucuk (05-05-2017)

 

 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •